Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-tervező programok
A lábak alatti szigeteket tetszőleges méretűre állíthatód néhány kattintással, és egy másik néven lementheted, azaz megmarad az eredeti is.
3 lábat találomra átállítottam 2x0,6 mm-re.
Érdekes, hogy itt, a fórumon mennyire kevesen emlegetik a KiCAD-et, pedig megérdemelné...
A hozzászólás módosítva: Hé, 22:36
Holnap megpróbálom. Egyenlőre meg kell tanulnom rendesen használni ezt az alkatrészt. Nem trudom, miért nem tudom betenni, de menni fog.
Most lefekszem, mert 12 órában dolgoztam ma. Köszönö! Szia!
Javasolták nekem többen is. Csak az a helyzet, hogy nem magyar és ezért próbálkozom inkább az Eagle-vel. Amúgy azt is ltettem. Ez a program, ha magyar lenne, szá.omra is penge lenne szerintem.
Az SL-ből találsz magyar változatot, szerintem jóval egyszerűbb és gyorsabb a használata mint az eagle-nek. De talán bármely szoftver magyarosítható ha valaki olyan aki ért a szoftverekhez megírja hozzá. Vannak olyan szoftverek ahol ez csak annyiból áll, hogy ki kell venni az adott nyelvi fájlt, megfelelő környezetben átírni magyarra, visszamásolni és kész.
Minden programot meg kell tanulni kezelni.
A kickad sem kivétel, az sem fog egyik pillanatról a másikra menni. Ha valamikor a jövőben bonyolultab rajzokat is szeretnél késziteni, tanuld meg az eagle-t.
Leginkább az ingyen elérhető library-k, alkatrészrajzok mennyisége számít, azok az igazán értékesek, ill. szerkesztés során azért lehetnek haladóbb funkciók vagy korlátok egyikben, amik a másikban nincsenek.
Nem tudom, most melyik hogyan áll, az évtizedek alatt még hobbistaként is végigmentem vagy 6-8 nyáktervezőn a fenti okokból. Sőt utoljára (szintén már évekkel ezelőtt) ezért kezdtem használni az RS-Components DesignSpark-ját a hatalmas méretű könyvtára mint titkos fegyver miatt (nem csoda; alkatrészkereskedő cég). Csak később azzal szembesültem, hogy ott is pénzért adnak már sok mindent, ami fontos, így jött a KiCAD - korábban meg ahhoz nem volt elég alkatrész, de az elmúlt.
Mondjuk, amiket most írnak a DesignSpark-ról, hogy mennyire ingyenes, nincs kizárva, hogy rosszul tudom, talán volt egy átmeneti állapot annak idején, de az biztos, hogy valami korlát miatt kellett átszoknom másra.
A hozzászólás módosítva: 11:13
De azt hiszem, mégsem tévedtem: https://www.rs-online.com/designspark/subscriptions-pricing-page : -) Jó az a KiCAD.
A hozzászólás módosítva: 12:52
|
Bejelentkezés
Hirdetés |