Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   283 / 283
(#) pipi válasza bebit hozzászólására (») Márc 27, 2025 /

Igen csak visszajelzés funkció van nálam. Nyilván csak egy optocsatolo egy zónára, és szoftver kérdése lenne... És mehet pl böngészőből azt a zónát meg kulcsos kapcsolóra kell progizni.
(#) bebit válasza pipi hozzászólására (») Márc 29, 2025 /

Nekem PC 1565-2P-vel van dolgom (SW verziót nem tudom). Ha beállítom a zónát 23-ra (NC), és 1-es partición vagyok, akkor NO esetén élesíti, NC esetén hatástalanítja a riasztót. Az élesített /hatástalanított riasztót PGM-en keresztül kicsatolom (OUT), illetve ezt a kulcsos zónát is kicsatoláson (IN) kezelem le. Más teendőm nincs? Lassan kipróbálom (de itt a tavasz, és hát....), és persze köszi!
(#) pipi válasza bebit hozzászólására (») Márc 29, 2025 /

jó lehet
(#) bebit válasza pipi hozzászólására (») Ápr 2, 2025 /

Na elakadtam. 23-asra konfiguráltam a Z3-at, bekötve egy villenő kapcsolót (NC), de semmi. Particionálással van a gond? Van egy megjegyzés az üzembehelyezőiben, mi szerint
Idézet:
„Ez a zóna típus nem programozható globális zónaként.”
. Mit jelent ez, minden zónát előbb particióhoz kell rendelni (billentyűzetet is)?
(#) bebit válasza babó1 hozzászólására (») Ápr 2, 2025 /

Üdv!
Nekem ettől egy kicsit eltérő van. Ez rev 05, de az SW verziót nem tudom mi lehet. Mi lehet a glim szerepe az Y1 pozícióban (sose villan fel)?
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2025

PC1565-P2.JPG

(#) HA5AWS válasza bebit hozzászólására (») Ápr 2, 2025 /

Szia!
Addig jó amíg nem villog! A telefon vonal felől érkező statikus nagyfeszültség levezetésére szolgál. Védelemként van beépítve.
Üdv: Gábor
(#) pipi válasza bebit hozzászólására (») Ápr 2, 2025 /

Emlékem szerint nyomógomb kell, nem 2 állâsú billenő. Hogy hogy kell programozni, már nem tudom
(#) Att44 hozzászólása Ápr 6, 2025 /

DSC Alexor külső sziréna akkucsere

Sziasztok!
Egy DSC Alexor (vezeték nélküli) riasztóm van, ennek a kültéri szirénájában (WT4911) szeretnék akkut cserélni.
Tud valaki abban segíteni, hogy mi a menete ennek? Eddig mindig hívtam a riasztós céget, de most nekiállnék ennek a feladatnak Nagyon köszönöm segítségeteket!
(#) Petvi hozzászólása Ápr 16, 2025 /

Dsc1616 bővítés

Tisztelt szakértők!

Meglévő dsc1616 rendszert szeretnék bővíteni! Van egy helység ahova egy nyitás és a mozgás érzékelők kellene illeszteni. Mivel a vezetékeket nehezen megoldható így a Wi-fi-Ben gondolkodunk.
Másik kritérium, hogy ezt a helységet külön kapcsolhatóva kell tenni mondjuk a távirányítóval.
Helyszín Délegyháza. Esetleg valaki tud segíteni?

Köszönöm Viktor
(#) bebit válasza pipi hozzászólására (») Máj 5, 2025 /

Remek, haladok, sikerült programoznom egy zónát "impulzusos" kapcsolóként, és ezt a zónát is partícióhoz kellett rendelni (nem lehet globális). Jelenleg egy wifis Smart Switch egyik reléjét használom élesítés/hatástalanításra (1 sec. impulzus). Most jöhetne a PGM1 kimenet, de nem értem ezt a konfig oldalt (csatolom). 009-ben próbáltam a 10-es opciót (Rendszer esemény), ill. a 01-es opciót is (betörés/Tűz riasztás), de nem jelenik meg a 12VDC (PGM1-COM-on). Mit kell a 141-en programozni? Miért van külön a 09-10 opció, ill. jellemzői (eltérően/1-8-ig az 1-24 opciók/1-5-ig jellemzőitől)? Szóval zavaros a csatolt jellemzők megadása (számomra).
Üdv: Zsolt
(#) kimi2007 hozzászólása Kedd, 18:46 /

DSC5020, LCD5500Z

Sziasztok!

Kaptam egy DSC PC5020-as riasztó board-ot, 2 db PC5516 (Power 832) és 1 db LCD5500Z kezelőt, sziréna egységet.
Mindent sikerült beállítanom, de az LCD kezelő nem akar működni. Írni ír mindent, ha nyomkodom a gombokat, akkor egy ideig csipog is, élesítés előtt bal-jobb gombbal végig tudom lapozni a problémás zónákon, de a szám gombok nem működnek.
Mi lehet a gond? Lehet ezeket alaphelyzetbe állítani? A központi egységen már megcsináltam úgy, hogy rá volt kötve az LCD vezérlp is.
Mit tudok még megpróbálni?

Előre is köszönöm!

Gábor
(#) user1914 válasza kimi2007 hozzászólására (») 8:58 /

Nem lehet azért szedték le az egészet, mert az a rész nem működött?
Én a belsejébe belenéznék szkóppal a billentyű leolvasó részbe.
Üdv. M.
(#) kimi2007 válasza user1914 hozzászólására (») 9:10 /

Modernizáció miatt lett leszedve, elvileg működtek az eszközök. De nem voltam ott a bontásnál.
(#) HA5AWS válasza kimi2007 hozzászólására (») 11:23 /

Szia!
A kezelő programozásnál meg kéne nézni nincs-e globálisra programozva a kezelő. Még lehet olyan baja is mint a távszabályzóknak, hogy a gumi lap alatt koszos a panel és nem érintkezik, egy tisztítás, mosás javít a helyzeten.
A hozzászólás módosítva: 11:26
(#) kimi2007 válasza HA5AWS hozzászólására (») 12:48 /

Szia!

A gombok jók, mert egy ideig csipognak, ha nyomkodom.
A két másik kezelő látszik a "listában", ez nem. Hogy tudom megnézni, hogy globálisra van-e programozva. És ha úgy van, akkor hogyan tudom vissza programozni?

Köszi!
(#) HA5AWS válasza kimi2007 hozzászólására (») 18:36 /

Szia!
Ha van programozói leírásod abban benne van a programozás menete. Lásd melléklet.
Az első karakter adja a partíció számot, ha ez "0" akkor globális 1-8 -ig a partíciókhoz rendelheted. Célszerűen az 1-es az alap.

kezelő.txt

(#) bladika hozzászólása 20:36 /

DSC PC5132-433 Zona kiosztasa

Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni két problémában. Minden leírást többször át olvastam, minden konfigurációt kipróbáltam ezért gyanítom olyat kérdezek amit nem lehet, de hátha…

Adott egy DSC PC1864 központ és egy PC5132-433 rádiós vevő (plussz 5108as bővítok, kezelok de azok a probléma szempontjából nem fontosak.

A központot alapvetően DLS5 -ből programozom PC linken keresztül, de alábbiakat megpróbáltam kezelőről is programozni, ugyanúgy sikertelenül.

Problema1: A PC1864 panelen van 8 zóna és összesen 64-et tud kezelni. A PC5132 rádiós vevő tud 32 zónát. Szeretnem mind a 32 rádiós zónát kihasználni és a panelon levő 8 zónát is. Amivel szembesültem hogy a rádiós vevő 32 zonajat csak a panel első 32 zonajara lehet konfigolni. Nem lehet a 33-64 zonakra. Azaz vagy elvesztem az első 8 vezetékes zónát vagy csak 32-8=24 rádiós zónam lesz.
Tehát a kérdés hogy hogy lehet a rádiós zónákat a 33-64 zonakra tenni?

Problema2:
A PC1864 panelon van 4PGM kimenet. Azonban DLS5 pcs programban csak 2db -ot látok (PGM1 és 2). Hol találom a maradék két pgm csatornát?

Előre is köszönöm aki próbál segíteni.
(#) kimi2007 válasza HA5AWS hozzászólására (») 22:07 /

Szia!

De gondolom ezt azon a kezelőn kell megcsinálni amit be szeretnék állítani. De az LCD-n nem tudok semmi sem csinálni mert csak egy ideig csipog a billentyűk nyomkodására, de utána ez is abba merad. A másik két kezelőt simán beléptettem és hozzárendeltem a pozítiókhoz is, csak az LCD nem megy.

Gábor
(#) HA5AWS válasza kimi2007 hozzászólására (») 22:22 /

Szia!
Ha jól emlékszem partíciót úgy tudsz váltani, hogy hosszan nyomod a # gombot és miután csipog akkor megnyomod az 1 est. ott már be tudsz lépni a programozásba.
Üdv Gábor
Következő: »»   283 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem