Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Apám csinált ilyet, amikor az egyik biztosíték kiégett és a lakás egy részében emiatt nem volt áram. Persze, nem szólt, hogy probléma van, véletlenül vettem észre, amikor meglátogattam... Szerencsére nem történt semmi baj, de lehetett volna...
Nekem fáziskimaradásra van egy "rendszeresített" komolyabb műszerkábelem rásajtolt banándugóval. Csak le kell kapcsolni a hálózat felől a kiesett fázist.
Nem lehet, hogy lengőaljzatra gondolsz? Ez így nagyon durván hangzik. Valószínűtlennek tartom, hogy a lakókocsi gyártók erre nem gondolnának.
Bár nincs lakókocsim, így bármi megtörténhet, ezért még ezt is elhiszem.
Én elhiszem. Én is láttam már durva dolgot, gyerekként is.
Erre csak az írom, hogy a gyártók, arra sem gondoltak, hogy egy konnektor dugójának érintkezőjére csupasz vezetéket kötnek. És mégis.
Nem. Arra a (hazilag) keszült eszközre gondolok, ami a "madzga" mindket végére szerelt villásdugóból van.
Életveszélyes, persze. És nem a lakókocsigyártók bűne, hanem néhány használóé. A lakókocsigyártó természetesen (ha felszerelte a halózathoz csatlakozast), akkor azt szabalyosan tette.
Én azzal kezdtem, hogy kiforgattam. 20 éve megvan valahol. Végigélte az építkezést és ez volt a célja.
Amire még nem gondolnak a gyártók... Persze lehet, hogy sosem voltak bedugva, de részegen akármi is történhet.
A gumitalpú lábbeli szigetel. Nem?
Csak akkor, ha hónaljig ér
![]() De akkor már másképpen hívják! A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2025
Vidikon video megfigyelő rendszerEzt a régi feliratot Keszthelyen a sétálóutcában lévő kínai üzlet bejáratán találtam ‒ bent az egyik oszlopon lévő egyik tükrön is van még egy! Természetesen mára már teljesen modern rendszer működik az üzletben, de erre akkor se számítottam, hogy ilyenek is ott maradhattak még.
Szerencsére pont az ilyen hülyéknek találták ki a "FIrelét"
Az csak akkor ér valamit, ha be van szerelve.
Szerintem a múlt századi lakások töredékében van felszerelve, de a későbbiekben a fele alá saccolom ahol van. Szputnyik1957. október 4-én a Szputnyik 1 volt az első ember által készített műhold, amely Föld körüli pályára állt. Ezzel megkezdődött az űrkorszak és űr sebességfokozatba kapcsolt hidegháborús verseny is, ami hatalmas előrelépést hozott az űrkutatásban. A műhold három hónapig volt pályán, mielőtt 1958. január 4-én visszatért volna a Föld légkörébe, ahol elégve megsemmisült.A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2025
Moderátor által szerkesztve
Mikor a beep-eket hallgatták a rádióból vagy tévéből, az amerikaiak meg voltak rémülve, hogy a szovjetek már a fejük fölött vannak. : -) Érdemes belegondolni ebbe a szituba, mekkora újdonság volt szinte mindenki számára.
zöld energiaZöld energia: Bővebben: Link
Akkor ezért telnek gyorsabban a napok. Legalább is én úgy érzem, de lehet öregszem.
Szerintem semmi baj sem volt azzal a linkkel; a Linux Mint hivatalos oldalára mutat, aminek az SSL tanúsítványa is érvényes és nálam olvasható az írás, de megpróbálom én is belinkelni:
https://linuxmint.hu/hir/2025/10/a-szputnyik-elinditja-az-urkorszakot Lehet, hogy a moderátor hálózatán nem elérhető - előfordul. A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2025
Érdekes cikk (mert olvastam én is).
Ketszer írja le, hogy egy hüvelykkel (meg meg is magyarázza, hogy egy inch az 2,54cm), aztán harmadjara mar csak haromnegyed inch-ről van szó. Aztan még gondolkodóba ejtett a "10billió gallon" kifejezés. Mert ha gallonról van szó, akkor billion lehet az. Megiscsak amerikanus (helyesebben: birodalmi) mértékegység, biztosan nem a mi billiónkról van szó Akkor hárommal kevesebb nulla... A föld tömegéhez is igyekeztem viszonyítani, de szrrencsére időben rájöttem: Hatasvadasz hülyeseg lehet az egész. A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2025
Most újra elolvastam, kár volt.
Ez a mondat: Idézet: „A Föld forgása ugyanis kissé lelassul, ahogy egyre több tömeg távolodik a tengelyétől. ” azt akarja jelenteni, hogy azelőtt az a víztömeg közelebb volt a föld tengelyéhez???? Na, többet nem olvasok bele. A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2025
Ez egy klikkvadász hülyeség, mint ez is, ahol az öntözést okolják: Bővebben: Link.
A föld tengelyferdesége mindig is változott, Itt pl. 22,1° és 24,5° közötti értéket írnak: Wikipédia. Idézet: „föld tengelyferdesége mindig is változott” Esztergába befogni, egyszer kell csak rajta végigmenni, onnantól örök élet. Szabvány csapágy, jó vastagon megtömve gépzsírral. Onnantól se nem ferde, se nem lötyög.
Akkor már tudományosan megalapozottabb azt mondani, hogy a Földet elhagyó űrhajók, műholdak befolyásolják a forgási sebességet.
Idézet: Pld.: űrhajók indulása, háborús bombák nagy mennyisége, atomrobbantások is hatással lehet. Ahogy a sugárhajtású repülőből kijövő gyors gáztömeg ellenirányban viszi a repülőt. Bármilyen kicsit is, de szerintem igen. Lehet, inkább a pályáját módosítják.„A föld tengelyferdesége mindig is változott” Sőt ha én elindulok egy irányba, az is ellenhatáskén módosít a föld forgásán, ha megállok, visszamódosít. A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2025
Számold ki, mekkora tömegeket sorolsz fel a föld tömegéhez képest. A forgást lassítja a hold, pedig az egy kicsit nehezebb.
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2025
Idézet: „Sőt ha én elindulok egy irányba, az is ellenhatáskén módosít a föld forgásán, ha megállok, visszamódosít.” Ezt a szemétséget Phileas Fogg kezdte, mert ő végig egy irányba ment, nem jött visszafelé. ![]() Miközben egyik oldalon számolják a duzzasztást, nem teszik hozzá az Aral tó kiszáradását és egyéb szárazföldi vizek fogyását. Lehet, hogy a szurdok tartalma jelentéktelen?
Nem csak a tömege, a sebessége is. Mennyi volt ezekből.
Értem én, csak ugye eredetileg a tengelyferdeségről volt szó és arról, hogy ezt a természetes folyamatot Kína számlájára írják.
Tömeget, sebességet és darabszámot is értem, csak ezek vektorait összegezni kell mert nem minden emberi tevékenység hat(ott) egy irányba.
Azért említettem mert csak most téma ez, miközben ezer más erő is módosíthatott a föld mozgásán, sosem volt erről szó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |