Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lapozás: OK   215 / 216
(#) standard hozzászólása Sze, 8:37 /

Sprint Layout 6.0 letöltés

Tisztelt Fórumtagok!

A Sprint Layout 6.0 letöltéséhez kérem segítségeteket. Az Informer Technologies-nél próbálkoztam, de azt válaszolták, hogy nem találják a letöltési linket. Kicsit meglepő az után, hogy ők az elsők, akik az ingyenes letöltést kínálják. Előre is köszönöm a segítséget!
(#) tiborati válasza standard hozzászólására (») Sze, 8:56 /

Vásárold meg, nem túl drága és jól használható tervező program. Itt vagy Itt meg tudod venni.
(#) Suba53 válasza standard hozzászólására (») Sze, 14:00 /

Innen próbáld meg, nekem most lejött simán. Van benne egy Patch könyvtár, abban egy exe. Valószínűleg azzal kell felülírni az eredeti exe állományt. A windows úgy is prüszkölni fog, ha veszélyes. Egy próbát megér.
(#) standard válasza tiborati hozzászólására (») Sze, 16:34 /

Ezek szerint én tévedésben vagyok, ugyanis én ezt a programot ingyenesnek tudtam. Legálisan ingyenesnek. Egyébként igazad van, az 50 Euro a még elviselhető kategória.
(#) standard válasza Suba53 hozzászólására (») Sze, 16:36 /

Köszönöm, körbejárom, megnézetem hozzáértővel.
(#) color hozzászólása Pé, 12:46 /

JLCPCB

Kedves Fórumtársak!
Lészives segítsen valaki az alábbi gerbert miért véli hibásnak a JLCPCB ?
Hogy tudnám megnézni mi a gond?
Köszönöm első rendelésem lenne
(#) kokozo válasza color hozzászólására (») Pé, 12:58 / 1

Szia! Valószínűleg azért mert nem jó a kiterjesztése a fájloknak. itt egy link ami alatt megtalálod hogyan kell elnevezni a rétegeket. Bővebben: Link
(#) Alkotó válasza color hozzászólására (») Pé, 14:35 / 1

Ha a tartalom rendben van, akkor a nevek alig számítanak. Persze nem árt értelmes neveket találni, de ha elfogadod amit alapból felajánl a program, akkor azzal sem lesz semmi gond. Itt inkább az a baj, hogy hiányzik egy csomó réteg.
A gyártó meg szokta mondani mi a baja, mit nem ért, ezt nem neked kell kitalálni.
Nem mellékesen, szerintem a melléklet szerinti helyen nem kellene összeérnie a két sávnak.

összeér.jpg

(#) color válasza Alkotó hozzászólására (») Pé, 17:42 /

Annyit írtak hogy sérült a file töltsem fel újra.
(#) niedziela válasza color hozzászólására (») Pé, 18:10 / 1

Azért lehet mert azt gondolják minden réteget feltöltöttél.
Meg kellene csinálnod az összes réteget.
kontour
bottom_réz / ez meg van
bottom Silk
bottom_mask

ha van top oldalon valami akkor azt is.
(#) color válasza niedziela hozzászólására (») Pé, 19:09 /

Köszönöm. Akkor ehhez még tanulnom kell. Kicsit zavaros még a rétegrend. Ha jól értem akkor ezek a rétegek mind kellenek a gyártáshoz!?
(#) niedziela válasza color hozzászólására (») Pé, 20:14 /

Elvileg nem kell más csak a réz meg a kontur, de nyilván furcsa nekik, hogy nincs.
És őszintén szólva neked sem árt ha a panel le van lakkozva, feliratozva..stb
Sprintbe ahol készitetted ezt a gerbert ott tudod kijelölni minden egyéb réteget amire szükség van.
Ráadásul annyival egyszerüsödik, hogy olyan réteget nem is lehet kijelölni ami nincs mert az nem aktiv. Igy hibát sem tudsz generálni.
(#) color válasza niedziela hozzászólására (») Pé, 20:49 /

Esetleg így már jó lehet nekik? Már annak is örülnék ha sima nyákot tudnák rendelni kifúrva. Majd lelakkoznám én
(#) bencikusz válasza color hozzászólására (») Pé, 22:17 /

Ha már gyártatod, akkor érdemes mind azokat megcsinálni amit niedziela kolléga mondott, nem mellesleg pontosan ugyan annyiba kerül mintha csak egy réz réteg lenne.
(#) color válasza bencikusz hozzászólására (») Pé, 22:24 /

Meg is csinálnám de még nem tudom hogy kell. Azt sem találom mi az a kontour. Itt a nyákrajz meg a fúró file ezt feltöltve nem talál hibát. A Top és Solder maszkot nem tudom hogy kell megcsinálni még.
A hozzászólás módosítva: Pé, 22:29
(#) Peter65 válasza color hozzászólására (») Szo, 8:05 / 3

Szia!
Itt is találhatsz egy leírást, hogyan kell a nyáktervből a gyártáshoz szükséges fájlokat előállítani Sprint Layout 6 esetében. A beállított értékeket is átveheted.
A műszaki nyelvben több kifejezés is van ugyan arra, ami neked most nehezíti a beazonosítást. A kontour, a panel külső határvonala, ugyan az lenne, mint a outline. Ami adott esetben nem csak a külső határvonalat, hanem minden olyan vonalat tartalmaz, amit a nyákgyártáskor maróval körbemarnak. Ez lehet belül is, ha például a kúszóutat egy rés bemarásával növelni akarod. Ezt a nyáktervezőben kiválasztott rétegben rajzolhatod meg. A Sprint Layout bal alsó részén választhatod ki, az "O" betű jelöli ezt a réteget, vagy a magyarított Sprint Layout 5 esetében a "U" betű jelöli ezt.
Ha a Gerber fájlok exportálásakor bepipálod a solder maszok előtti négyzeteket, akkor azokat is legenerálja az exportálás során. Magát a maszkot a program létrehozza, a beállításoknak megfelelően.
Ha megosztod a nyáktervet, legenerálhatom a gyártáshoz szükséges fájlokat, ha ez segítség.
(#) Alkotó válasza color hozzászólására (») Szo, 10:34 / 1

Az egyes rétegeket külön-külön gerberekbe kell tenni (automatikusan így tesz a program, ha már a tervezéskor minden a helyére kerül).
Mivel most is csak két fájl van a tömörítésben, ezért jobb lenne ha az alaptervet tennéd fel (a szerkeszthető LAY-t), mert akkor a hozzáérték meg tudnák nézni mi okozza a hiányt (ez jellemzően tervezési probléma szokott lenni).
(#) Suba53 válasza Alkotó hozzászólására (») Szo, 15:22 /

Szia!
Hogy lehet a sprintben egy track-nek csak az egyik pontját mozgatni, egy végpontot vagy töréspontot úgy, hogy ne az egész tracket akarja vonszolni, hanem csak azt a pontot az előző törésponttól, vagy két töréspont között? ( A tangóban ez az alap, itt meg vagy az egészet akarja mozgatni, vagy csak a felezőpontot engedi kimozgatni. )
A hozzászólás módosítva: Szo, 15:25
(#) Alkotó válasza Suba53 hozzászólására (») Szo, 15:38 /

Ha jól értem amit kérdezel, akkor a mozgatás itt is könnyedén megy, semmit nem kell hozzá állítani, bármelyik pont mozgatható.
A mellékleten 3 rasztert mozgattam jobbra és szintén ennyit felfelé, amit a sárga értékek mutatnak is mint elmozdulás.

alap.jpg

(#) niedziela válasza Suba53 hozzászólására (») Szo, 17:00 / 1

Valahogy igy.

line.avi

(#) Suba53 válasza Alkotó hozzászólására (») Vas, 0:02 /

Köszönöm, közben rájöttem. Előbb ki kell jelölni az adott tracket, utána a végpont is meg a közbülső pont is szabadon mozgatható, amiket jelöl.
Viszont ha egy hosszabb tracknek, amit egyben raktam le, csak egy darabját akarom törölni, akkor hogy lehet darabokra szabdalni? Ha rákattintok az egészet kijelöli, és csak egyben tudom törölni.
(#) niedziela válasza Suba53 hozzászólására (») Vas, 7:03 / 2

Igy próbáld meg.
(#) niedziela válasza color hozzászólására (») Vas, 10:03 /

Jutottál valami megoldásra ?
Ha nem, tedd fel a .lay fájlt és megoldjuk.
(#) color válasza niedziela hozzászólására (») Vas, 13:56 /

Igen, úgy gondoltam újrakezdem és megrajzoltam az elejétől. Mindenképp meg szeretném tanulni ezért mutatom hova jutottam. Építő kritikát szívesen fogadom és köszönöm ha segítetek.
(#) niedziela válasza color hozzászólására (») Vas, 16:24 /

Nem látok rajt semmit ami rossz lenne, egy apró szépséghiba csak, túlhúztad a sávot egy helyen
kép mutatja. Panel körvonalát mindenképpen generáld le, mert igy nem derül ki a panel méret.
Keresni fogják..

tipp:
Két PAD-et alakits kétoldalasra és felső solder-mask réteget is hozz létre, akkor komplett le lesz lakkozva a panel, a silk is jobban néz ki.
(#) color válasza niedziela hozzászólására (») Vas, 16:30 /

"Panel körvonalát mindenképpen generáld le" de hogyan arra még nem jöttem rá. köszi
(#) niedziela válasza color hozzászólására (») Vas, 17:38 /

Vagy igy ahogy látod.
Vagy az egész rajzterületet állítod akkorára amekkora panelt szeretnél, és jelölöd be a kimenet kerettel(táblaméret) jelölnégyzetet.

kont.avi

(#) Ódenka válasza color hozzászólására (») Vas, 18:07 /

Ennyi gerber fájlod lesz, ha minden megvan.
A nyák képe:
(#) Suba53 válasza niedziela hozzászólására (») Vas, 19:11 /

Köszönöm, így működik a dolog.
(#) Suba53 válasza Ódenka hozzászólására (») Vas, 19:23 /

Lehet úgy kérni a kínai gyártótól a panelt, hogy a többszörözött darabok között a kontúrt bemarva, tördelhető legyen a blokk az elemi darabokra?
Következő: »»   215 / 216
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem