Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DCF77 óra

Témaindító: vicsys, idő: Máj 9, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   11 / 11
(#) nurseboy hozzászólása 11:41 /

PWM vezérlése a kijelzőnek

Sziasztok!

Lenne még egy kérdésem, ha tud valaki segíteni. Jól működik az órám és szerettem volna, ha egy másik jól működő áramkörrel szabályozná a kijelző fényerejét. Felteszem a két rajzot. Az áramkör Led feszültségét (pirossal karikázva) akartam szabályozni a másik áramkörrel. Maga az áramkör jól működik, tehát szépen szabályozza (mérve) a feszültséget, ahogy kell. De a kijelző induláskor vibrál, majd beáll, de olyan mintha megzavarná az óra PIC-jét, a hőmérsékletnél is hülyeségeket ir ki. Ha a szabályozó áramkört megkerülöm, akkor minden oké.

Üdv: Ati
A hozzászólás módosítva: 11:42
(#) user1914 válasza nurseboy hozzászólására (») 12:26 /

A tranzisztorok emitterére csakis DC feszültséget köthetsz. De a 300 ohmos ellenállások esetében lehet szűk tartomány lesz megfelelő.
Nem pedig impulzus kitöltésű feszültséget (kapcsolgatottat).
Üdv. M.
(#) nurseboy válasza user1914 hozzászólására (») 13:27 /

Értem. Akkor ez a megoldás így kuka? Vagy lehet valamit tenni vele?
(#) Bakman válasza nurseboy hozzászólására (») 13:39 /

A PIC tápfeszültségét kell ellenőrizni oszcilloszkóppal, valószínűleg az lesz zajos az extra szabályzástól.

Villogni pedig azért villog, mert a mátrix meghajtás és a fényerőszabályzás PWM jelei nincsenek szinkronban.

Ha a fényerőszabályzó PWM frekvenciája legalább tíszerese a mátrix meghajtás periódusidejének, talán megoldódik a villogás.
(#) nurseboy válasza Bakman hozzászólására (») 13:57 /

Az oké, gondolom a pic-ben kellene módosítani a programot. De csak hex fájlom van hozzá.

Nincs oszcilloszkópom, de szerintem is az a problem. Csak azt nem értem, hogy lesz zajos, mert az a bemenő tápon rendesen le van szabályozva és szűrve. A 7805 előtt is, utána is tettem egy-egy 100µF elektrolit, és egy 100nF kondit. Nagyobb kellene az elektrolitból?

....estleg tudsz megint segíteni?....
Következő: »»   11 / 11
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem