Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HiFi javítás
Lapozás: OK   70 / 70
(#) lóri hozzászólása Okt 4, 2024 /

Philips streamium software update error

Sziasztok!
Egy barátomnak van egy Philips Streamium MCI 900-as hi-fi-je.
Frissítette a szoftvert, net-en keresztül, de valami nem lett jó, mert megáll az ip cím keresésnél, így használhatatlan.
Pedig előtte jó volt. Elvitte a márkaszervizbe és mondták, hogy nincs már támogatás, nem javítják, de otthagyhatja e-hulladékként (gondolom, hogy lenyúlják). Tudtok erre megoldást, vagy szerelőt? Az is elég lenne, ha az erősítő részét tudná használni.

mci 900.jpg

(#) Remci hozzászólása Nov 24, 2024 /

Zenedoboz kattog

Sziasztok!
Hoztak hozzám egy, a videón látható zene dobozt: Bővebben: Link

Az a gondja,hogy ha rádióra kapcsolom, akkor a hangszóró kattog. Ebben egy olyasmi kínai rádiós panel van, amit pár ezer forintért lehet/lehetett kapni. Akkura gyanakodtam, de ha külső tápról járatom, akkor is ezt csinálja. Mi okozhat ilyen jelenséget,merre induljak a keresésben? Ha tudna valaki segíteni,megköszönném.
(#) szs válasza Remci hozzászólására (») Nov 24, 2024 /

Ilyen pufogást egy plazmaTV-nél tapasztaltam.
Amellett, hogy a két nagy kondenzátort ki kellett cserélni (az egyik szó szerint lukas volt), még egy 47-es elektrolitkondenzátort is cserélnem kellett. Megszűnt a kattogás.
De ez csak egy tapasztalás, nem okvetlen távszerviz
(#) Remci válasza szs hozzászólására (») Nov 24, 2024 /

Más probléma lesz szerintem, mert a kondikat átmértem mind ESR-e és kapacitásra is jók.
(#) toth1996 hozzászólása Márc 17, 2025 /

PANASONIC SA-XR25 táp hiba

Sziasztok.
Édesapám régi 5.1 házimozi rendszerét szeretném megjavítani egy PANASONIC SA-XR25.

ElektroTanyán fent van a teljes kapcsolási rajz: Bővebben: Link

A probléma a következő hogy eldurrant a biztosíték.
Jó raktam bele egy másikat megjelent a standby led rányomok a gombra egy relé behúzott és eldurrant a biztosíték. Elkezdtem méregetni és a kapcsoláson a D704 dióda zárlatba ment .
Most azon gondolkodok hogy csak elöregedet a dióda vagy a IC701 ölte meg .
IC701 STRF6668B ( Mi lehet a helyettesítője? nem nagyon találok )

Segítségeteket ötleteket elfogadok most javítok először ilyet.
(#) reloop válasza toth1996 hozzászólására (») Márc 17, 2025 /

Szia! Az IC701 egy kapcsoló üzemű táp része. A FET a 2-3 lábak között lehet, mérd meg zárlatos-e.
Rendelhetsz a HQ-ból, vagy Távol-Keletről.
(#) stra57 válasza reloop hozzászólására (») Aug 25, 2025 /

Tisztelt Fórum tagok,
érdeklődnék ki vállalna vagy van-e ötlete kihez forduljak a DENON AVR 2802 javítása ügyében?
Üdv minden segítőnek
(#) reloop válasza stra57 hozzászólására (») Aug 25, 2025 /

Szia! Tedd fel apróba a javítási igényed és írd le mi a hibája.
Olyan olcsók ezek a házimozi erősítők használtan, hogy szerintem szervizben nem tudnák gazdaságosan megjavítani. A hibafeltárás 10-15K, alkatrészcsere óradíja hasonló.
A gugli ilyet dobott nekem. Egy mail nem kerül semmibe.
(#) veroka válasza stra57 hozzászólására (») Aug 26, 2025 /

Hangszorobolt

Sajnos pestiek
(#) cz350 hozzászólása Okt 12, 2025 /

Segitség kérés AIWA JAX-N5 music center

Üdv

Érdeklődnék merre kellene keresgélni a rendszer idő fenntartásáért felelős alkatrészt ,vagy kb mi lehet az,mint pc nél a gombelem.Mivel saját a készülék,nem lomizott,így tudom hogy ez kb sosem tárolta iz időt.Viszont az eredeti manuálban irják hogy áramkimaradáskor tárololja a beállitott időt,meg ébresztő funkciója is van nem lenne sok értelme anélkül.Service manuált konkrétan ehhez nem találtam,de ugysem vagyok szakember,de ki-be forrasztani azért tudok. Akku,elem nincs benne,gondolom valamelyik kondenzátor lenne felelős ezért.Az óra résznél nem találtam ilyesmit. A táp résznél meg csak nagyobb kondik vannak,vagy 4-6 db..Tudnátok segíteni? Köszönöm
(#) Lacika válasza cz350 hozzászólására (») Okt 12, 2025 /

Hol olvastad, hogy ez tárolja az időt áramkimaradáskor?

Idézet:
„The clock indication does not show the correct time.
•A power interruption occurred. Set the clock and timer settings again.”

Melléklet: Használati utasítás (angol)
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2025

W0005287M.pdf

(#) GARFIELD13 válasza cz350 hozzászólására (») Okt 12, 2025 /

Szia!
A kérdés itt is elfért volna.
HiFi javítás

Az SM kellene hozzá, de ha már kondenzátorokat nézegetsz benne, akkor ilyesmit keress benne:
szuperkondenzátor
Ha megvan és cseréled, azzal segíthetsz az átmeneti alzheimer kóron.
Üdv.
(#) GARFIELD13 válasza Lacika hozzászólására (») Okt 12, 2025 /

Szia!
Csak pár sort kellett volna még hozzáolvasni, ha az előzőt megtaláltad:
"
The clock setting/radio presetting/timer is canceled.
•The AC power cord is disconnected or a power failure occurs
longer than half a day.
"
Tehát fél napot bír(t) benne a kondenzátor.
Üdv.
(#) cz350 válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Okt 13, 2025 /

Igy van,legalább pár órát birnia kellene,teszteltem másik aiwa music centerben,egy bőven kisebb olcsóbb változatban és az is tudta..Viszont olyan szuperkondenzátornak hivott cucc sincs benne,az bőven feltűnt volna,alapszinten azért megismerem az alkatrészeket,főleg ami még nem smd.
Csak a jax n10-hez pk5,találtam manuált https://elektrotanya.com/aiwa_jax-pk5_ver%5B1%5D._1.2.pdf/download.html
Szerintem nagyjából egyformák ezek az elektronikák.Ezen kéne kiigazodni hozzáértőnek,és utána már én is képben lennék talán.
(#) cz350 válasza cz350 hozzászólására (») Okt 13, 2025 /

Bocs,most látom hogy van a szuperkondenzátorok között is normál álló kondinak tűnő is..Akkor mégsem ismerem meg...Akkor még egy kérdés,van valami értékhatár vagy jelölés amiből lehet következtetni erre a funkcióra? Meg esetleg ennek az óra quartz környékén kellene lennie,vagy lehet máshol az alaplapon más résznél is?
(#) GARFIELD13 válasza cz350 hozzászólására (») Okt 13, 2025 /

Szia!
A linkelt szuperkondenzátor oldal adhat támpontot
Alacsonyabb feszültség az oldalon max 5.5V van, a kapacitás meg nagyobb F vagy még annál is nagyobb.
Én a nagyobb méretektől haladnék a kisebbek felé a keresés során a kondenzátorok feliratainak böngészése során.
Nekem pl. 2,5 V 3.3 F kellene kettő a Technics tunerbe, de ez eléggé ritka fajta.
Ott legalább a rajzba bele van írva, hogy ez a kettő a "Memory back-up" és egy SVID1704 c533 PLL-controller IC-hez vannak kötve.
Így azokat egyszerű volt megtalálni az SM-ben.
Akkor ezen a rajzon ilyen segítség nincs?
Üdv.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2025
(#) cz350 válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Okt 13, 2025 /

Köszönöm a segitséget. Megpróbálom megkeresni majd,ahogy én értem farad körüli értéket kell keresnem,valami kis feszültséggel,amiből kb csak egy darab van..Hát valamelyik nap szétkapom ujra,ugyis rendeltem ékszijakat is,meg mp3 modolt.tavaly már egyszer elkezdtem,aztán visszatettem a szekrénybe.Minden évbe sajnáltam kidobni...De ha már csinálom legyen tökéletes.Viszont memória nélkül áramszünetnél mindig "demo" módban indul ujra ami zavaró meg az áramot is zabálja..
Köszönöm.
(#) cz350 válasza cz350 hozzászólására (») Okt 17, 2025 /

Hááát,nincs meg.Kicseréltem vagy 10 kondit az óra quartz paneljén,meg az alaplapon 1 nagyobbat de az is csak 470/25v.Ezenkivúl csak a nagy szűrőkondik vannak a betáprésznél. Hiba ugyanaz,nincs óramemória.Lehet nem tették be gyárilag,mert van egy csomó alkatrészhely üresen mindegyik panelen. Nem tudom mi lehet a megoldás.
Következő: »»   70 / 70
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem