Fórum témák
» Több friss téma |
Whirlpool FSCR12440 Megszorult dobSziasztok! Whirlpool FSCR12440 mosógép felfüggesztő rugó csere után félre lett téve kb fél évre. Most lenne használatba véve, de a dob még kézzel sem forgatható. Ennyire berohadhatott a csapágy vagy más hiba lehet az oka ennek? Köszönöm szépen a válaszokat előre is. ImreA hozzászólás módosítva: Aug 4, 2025
Szia! Igen, sajnos az állás nem tesz jót neki.
Szia! Köszönöm a válaszod. Szerinted esetleg lehet valamit kezdeni vele? Vagy dobós?Az üst ragasztott sajnos.
Javítható vágással, kérdés milyen állapotban van a dobcsillag. Azért az a rugó nem véletlenül törött el. Gyanítom már ütött a dob vagy már elvan repedve a dobcsillag Azért törött a rugó is.
Whirlpool fútőbetétSziasztok,elakadtam egy fűtőbetét cserével,nem jön ki csak kb 3-4 cm-t és ennyi.Igy még nem jártam cseréltem párat ilyen gondom nem volt.Az üst nem bontható.Ráadásul hátsó szerelésű,nem kell az elejét leszedni.Járt igy már más is?Hogyan lehet kiszedni vajon?A gumitömités marad a helyén,csak a betét mozog ki.Összerohadt esetleg?
A dobon nem lehet be/átlátni merre hány méter?
Típusszám alapján többet láthatnánk...pl. a service manuáljában.
Szia!
Ha az anyát teljesen letekered akkor a fűtőszál se csúszik ki egy 5-6cm t? ha annyit kicsúszik alátudsz nyúlni a guminak és kis csavarhúzóval kifeszegeted a gumit. De ha a maga a fűtőszál van elakadva mondjuk egy melltartótűtől, vagy valami szögtől Akkor a gumiharangot szedd le és odaférsz tán és kiszeded esetleg a dobbordát is kiszedheted és azon keresztül kiszeded az idegen tárgyat.
Dután leveszem az anyát megnézem mi lesz
Sikerült kibányászni,nem volt egyszerű.Egy drót darab volt rátekeredve, mindent bevetettem,gumiharang,dobborda le 1 órába telt mire ki tudtam szabaditani.
Whirlpool AWT 5125 mosógép hibásSziasztok, van ez a mosógép és sokszor megáll a mosás közben ki-be kell kapcsolni hogy csinálja a programot. Centrizés előtt van hogy 5x is elkezdené de leáll mintha direkt szivatná az embert, de nem áll akkor le a gép csak lelassul a centrizés, nem pörög fel. Volt hogy le kellett kapcsolnom a mosógépet centrizés alatt mert még 1200as fordulatnál is gyorsabban ment szerintem olyan hangja volt azt hittem felszáll már.Elektronika hibás lehet? Próbáltam kiszedni az elektronika paneljét de nem tudtam kiszedni a fém keretből mert a programválasztó gombnak a műanyag tekerője átmegy rajta és nem lehet széthúzni azt róla így nem lehet kiemelni az elektronika panelt. Púpos kondit nem látok rajta amúgy. A nagy indítókondit kimértem annyi ellenállást mutat a műszer amennyi rá van írva. Talán a vezérlő tranzisztor lehet félig hibás amire rá van kötve a nagy hűtőborda nem? Próbáltam kimérni hFE állásban egyik két lába között sem mutatott értéket, 1es volt a kijelzőn. Mit gondoltok róla? El kellene vinnem háztartási gépszerelőhöz igaz? Az a baj ehhez a mosógéphez már nem lehet kapni elektronika panelt meg lehet meg sem érné ha lehetne kapni hozzá. köszi ha van valami tippetek.
most néztem meg a kifolyó csövet is átmostam, engedtem bele vizet és rázogattam is, szilárd lerakódások nem jöttek ki belőle, forgattam mindkét irányba lefelé, koszos víz jött csak ki belőle, még nem próbáltam ki most hogy jó lett-e szerintem ez nem okozna hibát.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |