Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   657 / 657
(#) erbe válasza Laci66 hozzászólására (») Vas, 13:49 /

Ennél komolyabb is van.
Csak kíváncsi lennék, mi történik, ha az emberke megveszi a legnagyobbat és az tényleg föl akarja venni a konnektorból a 15 kW-ot. (65 A)
(#) Massawa válasza erbe hozzászólására (») Vas, 13:53 /

Az nem fog sikerülni, de nem is kell, mert a lézer teljesitménye impulzusra értendö, azaz nagyon rövid ideig ad le ilyen teljesitményt.
(#) sany válasza erbe hozzászólására (») Vas, 13:55 /

Ezért megyek a L*dl-be, indulok is mindjárt.
Azt a itt minden van a kiírásban...
A hozzászólás módosítva: Vas, 13:56
(#) Massawa válasza sany hozzászólására (») Vas, 14:04 /

De elöbb nézd meg fejlécben, ki is küldte az ajánlatot mert nagyon valoszinü nem a liDl.
(#) tki válasza Massawa hozzászólására (») Vas, 14:34 /

Nem lézer; rézer...

Még jó, hogy ezeket az áruházakat könnyű kiszúrni, mert semmi sem normális rajtuk. Csak e-mail cím látható, más elérhetőség nincs, esetleg valami odavetve, térképről sem lehet meggyőződni a létükről, ott a sok süket duma, hogy kiknek a partnerei meg milyen megbízhatók, de külső linkek nincsenek, aztán az egyiken a sales representative-nek a vezetékneve rövidítve van ("... K.", röhej), ill. amit most láttam: fotón van beillesztve egy cím, maga a szöveg, nehogy könnyű legyen rákeresni, az is béna, mert kissé halvány és homályos stb. : -)
(#) Lacika válasza erbe hozzászólására (») Vas, 15:11 /

Ez a pisztoly létező, csak tartozik hozzá egy kerekes szekrény is. 11269 euró.
A hozzászólás módosítva: Vas, 15:13
(#) nagym6 válasza Massawa hozzászólására (») Vas, 17:03 /

Mostanában sok más csaló is használja a Lidl nevet, persze nem a Lidl kínálata.
(#) kaqkk válasza Lacika hozzászólására (») Vas, 17:44 /

Ez az amit egy volt kollégám ("nagytudású" hegesztő) nem akart elhinni .
(#) Suba53 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Vas, 18:39 /

Idézet:
„Tipikus félrefordítás”

Ez nem félre fordítás, hanem tudatos félre vezetés!
A videó az eredeti lézer hegesztőt mutatja, a leírása is lézerhegesztőt mond, és az hogy a képen mi van valójában, azt egy laikus nem tudja megítélni.
Átverésre megy ki az egész, ahogy rengeteg átverős weboldal operál hasonló félrevezető tartalmak kínálatával.
(#) Suba53 válasza Massawa hozzászólására (») Vas, 18:47 /

Ez erre a lézer hegesztőre nem áll. Itt folyamatosan kell a nagy teljesítmény, hogy a folyamatos varratképzés, anyagvágás működjön.
Átverés ez is, mint a másik.
Ez egy igazi. 10 milla körüliek az árak.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 18:58 /

Lejött kicsit az esőcsatorna végéről elzáró idom, gondoltam úgyis jön a Mester és előkaptam az apparátot visszacsinálni.
Idézet:
„Az lett a vége, hogy ehhez lézeres gázhegesztő apparát kell, hélium-bidurranát palackkal, az egyik oldalán piros gombbal (az a meleg) a másikon kék (az adja az okszigént), és amikor kinyitja az ember akkor diszusszan.
Amúgy meg minden bádogos szilóval ragasztja a csatornát.”
(#) Massawa válasza Suba53 hozzászólására (») Vas, 21:05 /

A lézer minidig impulzusszerüen müködik. Az én 10 W-s lézerem ( legalább is ez van ráirva) is vigan vágja még az 1 mm -s rézlemezt is.
Nyilván komolyabb anyagokhoz komolyabb lézerek kellenek, de szinte mindenhol elöfordul két teljesitmény: az egyik a felvett teljesitmény a másik meg s lézer teljesitménye. A kettö nem ugyanaz.
(#) erbe válasza Lacika hozzászólására (») Vas, 21:27 /

Rossz hasonlat, mert ez csak 1500 W-os.
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Vas, 21:31 /

Lézeregységnél a kimenő teljesítményt adják meg, ez nem előforduló adat, hanem alapeset. Adatlapban/leírásban mindig ott a két érték, a felvett és a leadott. Ipari gépekben a lézeregység (fiber vagy CO2) folyamatosan le tudja adni a maximális teljesítményt vagy annyit, amennyit a vezérlő/program meghatároz. Lehet impulzusszerűen változó teljesítménnyel vágni/hegeszteni de ez messze van a mindigtől.
A hozzászólás módosítva: Vas, 21:32
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Vas, 21:40 /

Idézet:
„Az én 10 W-s lézerem ( legalább is ez van ráirva) is vigan vágja még az 1 mm -s rézlemezt is.”
Érdekes.
(#) mex válasza Massawa hozzászólására (») Vas, 21:53 /

Az én 10 W-s lézerem ( legalább is ez van ráirva) is vigan vágja még az 1 mm -s rézlemezt is.

Nehezen hihető a dolog. Milyen hullámhosszon működik a berendezés?
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 21:56 /

Én nem a prospektust né zem hanem a gépet. Amikor vettem a gyár azt állitotta, hogy csak kb 0,5 mm-s lemezt lehet vágni, de simán vág egy milliméterest is csak lassabban.
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Vas, 22:07 /

Én sem a prospektust nézem. Cégnél van 3, 4 és 6 kW-os Fiber, 3 és 4 kW-os CO2 lézergép. Ha pontosan nem is ismerem a határokat, a nagyságrendekkel tisztában vagyok. Konkrét adat miatt kerestem kicsit. Egy távolkeleti lézergép gyártót találtam amelyik azt állítja, 500 W-os lézervágójával lehet 1 mm-es réz lemezt vágni. Kicsit optimista a többihez képest, de még így is pár lépcsőfokkal a 10 W-os felett van.

Legalább nézz utána pár dolognak, mielőtt ilyen lehetetlen dolgokat leírsz.
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 23:28 /

Én a gépet azért vettem, mert már nem akartam szorakozni mindenféle vegyületekkel réz, sárgaréz és alpakka maratásával. A hagyományos kémiai maratás amugy is csak kb 0,5 mm vastagságig használhato, mert ha vastagabb a lemez akkor már nagyon alámar a vegyület. Ezért pár éve speciális gépet gyártottunk amivel csökkent az alámarás, de még igy is sok.
Kb 1 éve jelent meg ez a CNC masina, ami 10 W-s lézerdiodával ( de van 20Ws is) tökéletesen vágja a rézlemezt, s ha vastagabb kell akkor többszörös menetben. Nekem ez pont elég. Ráadásul mást is vág és a szagokon meg a melegen kivül más dolog nem keletkezik es automatikuson teszi a dolgát A4-s méretig, s nem kell utánna mosogatni, meg veszélyes vegyületekkel szorakozni.
Ugy hivják a gépet, hogy Ortur R2.
Következő: »»   657 / 657
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem