Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   657 / 657
(#) erbe válasza Laci66 hozzászólására (») Vas, 13:49 /

Ennél komolyabb is van.
Csak kíváncsi lennék, mi történik, ha az emberke megveszi a legnagyobbat és az tényleg föl akarja venni a konnektorból a 15 kW-ot. (65 A)
(#) Massawa válasza erbe hozzászólására (») Vas, 13:53 /

Az nem fog sikerülni, de nem is kell, mert a lézer teljesitménye impulzusra értendö, azaz nagyon rövid ideig ad le ilyen teljesitményt.
(#) sany válasza erbe hozzászólására (») Vas, 13:55 /

Ezért megyek a L*dl-be, indulok is mindjárt.
Azt a itt minden van a kiírásban...
A hozzászólás módosítva: Vas, 13:56
(#) Massawa válasza sany hozzászólására (») Vas, 14:04 /

De elöbb nézd meg fejlécben, ki is küldte az ajánlatot mert nagyon valoszinü nem a liDl.
(#) tki válasza Massawa hozzászólására (») Vas, 14:34 /

Nem lézer; rézer...

Még jó, hogy ezeket az áruházakat könnyű kiszúrni, mert semmi sem normális rajtuk. Csak e-mail cím látható, más elérhetőség nincs, esetleg valami odavetve, térképről sem lehet meggyőződni a létükről, ott a sok süket duma, hogy kiknek a partnerei meg milyen megbízhatók, de külső linkek nincsenek, aztán az egyiken a sales representative-nek a vezetékneve rövidítve van ("... K.", röhej), ill. amit most láttam: fotón van beillesztve egy cím, maga a szöveg, nehogy könnyű legyen rákeresni, az is béna, mert kissé halvány és homályos stb. : -)
(#) Lacika válasza erbe hozzászólására (») Vas, 15:11 /

Ez a pisztoly létező, csak tartozik hozzá egy kerekes szekrény is. 11269 euró.
A hozzászólás módosítva: Vas, 15:13
(#) nagym6 válasza Massawa hozzászólására (») Vas, 17:03 /

Mostanában sok más csaló is használja a Lidl nevet, persze nem a Lidl kínálata.
(#) kaqkk válasza Lacika hozzászólására (») Vas, 17:44 /

Ez az amit egy volt kollégám ("nagytudású" hegesztő) nem akart elhinni .
(#) Suba53 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Vas, 18:39 /

Idézet:
„Tipikus félrefordítás”

Ez nem félre fordítás, hanem tudatos félre vezetés!
A videó az eredeti lézer hegesztőt mutatja, a leírása is lézerhegesztőt mond, és az hogy a képen mi van valójában, azt egy laikus nem tudja megítélni.
Átverésre megy ki az egész, ahogy rengeteg átverős weboldal operál hasonló félrevezető tartalmak kínálatával.
(#) Suba53 válasza Massawa hozzászólására (») Vas, 18:47 /

Ez erre a lézer hegesztőre nem áll. Itt folyamatosan kell a nagy teljesítmény, hogy a folyamatos varratképzés, anyagvágás működjön.
Átverés ez is, mint a másik.
Ez egy igazi. 10 milla körüliek az árak.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 18:58 /

Lejött kicsit az esőcsatorna végéről elzáró idom, gondoltam úgyis jön a Mester és előkaptam az apparátot visszacsinálni.
Idézet:
„Az lett a vége, hogy ehhez lézeres gázhegesztő apparát kell, hélium-bidurranát palackkal, az egyik oldalán piros gombbal (az a meleg) a másikon kék (az adja az okszigént), és amikor kinyitja az ember akkor diszusszan.
Amúgy meg minden bádogos szilóval ragasztja a csatornát.”
(#) Massawa válasza Suba53 hozzászólására (») Vas, 21:05 /

A lézer minidig impulzusszerüen müködik. Az én 10 W-s lézerem ( legalább is ez van ráirva) is vigan vágja még az 1 mm -s rézlemezt is.
Nyilván komolyabb anyagokhoz komolyabb lézerek kellenek, de szinte mindenhol elöfordul két teljesitmény: az egyik a felvett teljesitmény a másik meg s lézer teljesitménye. A kettö nem ugyanaz.
(#) erbe válasza Lacika hozzászólására (») Vas, 21:27 /

Rossz hasonlat, mert ez csak 1500 W-os.
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Vas, 21:31 1 /

Lézeregységnél a kimenő teljesítményt adják meg, ez nem előforduló adat, hanem alapeset. Adatlapban/leírásban mindig ott a két érték, a felvett és a leadott. Ipari gépekben a lézeregység (fiber vagy CO2) folyamatosan le tudja adni a maximális teljesítményt vagy annyit, amennyit a vezérlő/program meghatároz. Lehet impulzusszerűen változó teljesítménnyel vágni/hegeszteni de ez messze van a mindigtől.
A hozzászólás módosítva: Vas, 21:32
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Vas, 21:40 /

Idézet:
„Az én 10 W-s lézerem ( legalább is ez van ráirva) is vigan vágja még az 1 mm -s rézlemezt is.”
Érdekes.
(#) mex válasza Massawa hozzászólására (») Vas, 21:53 /

Az én 10 W-s lézerem ( legalább is ez van ráirva) is vigan vágja még az 1 mm -s rézlemezt is.

Nehezen hihető a dolog. Milyen hullámhosszon működik a berendezés?
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 21:56 /

Én nem a prospektust né zem hanem a gépet. Amikor vettem a gyár azt állitotta, hogy csak kb 0,5 mm-s lemezt lehet vágni, de simán vág egy milliméterest is csak lassabban.
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Vas, 22:07 /

Én sem a prospektust nézem. Cégnél van 3, 4 és 6 kW-os Fiber, 3 és 4 kW-os CO2 lézergép. Ha pontosan nem is ismerem a határokat, a nagyságrendekkel tisztában vagyok. Konkrét adat miatt kerestem kicsit. Egy távolkeleti lézergép gyártót találtam amelyik azt állítja, 500 W-os lézervágójával lehet 1 mm-es réz lemezt vágni. Kicsit optimista a többihez képest, de még így is pár lépcsőfokkal a 10 W-os felett van.

Legalább nézz utána pár dolognak, mielőtt ilyen lehetetlen dolgokat leírsz.
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 23:28 /

Én a gépet azért vettem, mert már nem akartam szorakozni mindenféle vegyületekkel réz, sárgaréz és alpakka maratásával. A hagyományos kémiai maratás amugy is csak kb 0,5 mm vastagságig használhato, mert ha vastagabb a lemez akkor már nagyon alámar a vegyület. Ezért pár éve speciális gépet gyártottunk amivel csökkent az alámarás, de még igy is sok.
Kb 1 éve jelent meg ez a CNC masina, ami 10 W-s lézerdiodával ( de van 20Ws is) tökéletesen vágja a rézlemezt, s ha vastagabb kell akkor többszörös menetben. Nekem ez pont elég. Ráadásul mást is vág és a szagokon meg a melegen kivül más dolog nem keletkezik es automatikuson teszi a dolgát A4-s méretig, s nem kell utánna mosogatni, meg veszélyes vegyületekkel szorakozni.
Ugy hivják a gépet, hogy Ortur R2.
(#) zolika60 válasza Massawa hozzászólására (») 5:26 /

Idézet:
„A hosszabb Ray5 20W-os Laer gravírozó egyetlen menetben 0,59"/15 mm fenyőfát és 0,31"/8 mm akrilt, több menetben 25 mm fát és 35 mm akrilt, valamint 0,002"/0,05 mm rozsdamentes acélt tud vágni.”

Ez a 20W-os gép leírásából származik. Igaz rézlemezről nem ír, csak rozsdamentes acélról, de azt csak 0,05mm-ig vágja. Furcsállanám, ha a tízszer olyan vastag rézlemezt elvágná.
(#) Massawa válasza zolika60 hozzászólására (») 6:40 /

Akkor furcsáld…
(#) majkimester válasza Massawa hozzászólására (») 8:36 /

Feltennél akkor egy video-t, ahol egy rézlemezt elvágsz a gépeddel?

Boritékolom, hogy nem fogsz, hanem elkezdesz terelni más témára, mert megint csak a tények alátámasztása nélküli dobálozás folyik.
(#) lazsi válasza Gafly hozzászólására (») 8:44 /

Ez rosszul írtad:
Idézet:
„(az adja az okszigént)”

Helyesen: (az adja a zokszigént)
(#) Suba53 válasza erbe hozzászólására (») 9:04 /

Átverős oldalakon nincs limit a nagyottmondásra.

A 18650-es Li-Ion celláknak is már 10.000mAh körül jár a hirdetett kapacitása.
A hozzászólás módosítva: 9:11
(#) Massawa válasza majkimester hozzászólására (») 9:09 /

A youtubon találsz egy sereget. Itt egy kép 0,5mm-sárgaréz vágás. ( ez bonyolultabb dolog volt mert a lemez mindkét oldalát lézerezni kellett. Kb félnapos munka volt)

IMG_8183.jpeg

(#) Lacika válasza erbe hozzászólására (») 9:40 /

Igen...... De a teljesítmény felvétele 8KW, ez a legkisebb használható lézer. 3mm vastag vasat egy menetben átvág, kipróbáltuk 3,5 mm-esel is, de azt már nem tudta. Főleg rozsda és festékleszedésre van használva, néha pedig hegesztésre olyan 5mm vastagságig, természetesen több menetben, rendkívül nagy előnye, hogy nem húzódik, görbül meg az anyag mint láng vagy ívhegesztésnél. Nem rossz gép, csak hát az ára......
(#) majkimester válasza Massawa hozzászólására (») 10:00 /

Gondoltam, hogy videót nem fogunk látni tőled. Fél nap és hány menetben?
Mondjuk más fogalmaink vannak a vágásról, egy 50 cm-es farönköt is el lehet vágni kézifűrésszel ennyi idő alatt, meg láncfűrésszel is 1 perc alatt.

Itt van egy 100W-os lézerrel való vágás, még az is szenvedés kategórai, de 48 másodperc alatt kivág egy icipici kört: Bővebben: Link
De ez még mindig 10x akkora teljesítmény.

500W-tal már tényleges vágást lehet csinálni:
Bővebben: Link
(#) Massawa válasza majkimester hozzászólására (») 10:06 /

Nem mert már ki van vágva ami kell, és nálam nem igy vág, hanem egyszerre az egész lapot rétegenként, s miután kétoldalas a vágás egyszer meg kell forditani a lemezt. ( gyakorlatilag a régi maratást utánozza a gép.

Majd ha legközebb vágok, lehet, hogy odaviszem a kamerát is. ( kizárolag a kedvedért ).
A hozzászólás módosítva: 10:08
(#) Ódenka hozzászólása 12:33 /

Régi idők HIFI-je

A Régi idők hifije, dizájnja
(#) nagym6 válasza Suba53 hozzászólására (») 13:30 /

Nálunk a helyi boltban is.
Következő: »»   657 / 657
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem