Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1180 / 1180
(#) bbb válasza Suba53 hozzászólására (») 8:17 /

Nekem felment gond nélkül pár perc alatt, nem kellett pendrájvról vacakolni vele. Igaz, a mostani telepítés win7-10-11 vonalon ment, de volt alatta hardvercsere és a legutóbbi alkalommal újra aktiválás is. Amin most fut, abban van TPM2 és a proci is támogatott...
(#) Suba53 válasza uniman hozzászólására (») 9:20 /

Az asztali gépemre, amit folyamatosan használok, lejött automatikusan. A laptopot bekapcsoltam, frissítést kerestem, és megtalálta majd települt. Ezek kompatibilis gépek.

Egy kis Lenovo mini gép, ( i5-6500T ) ami 0-24-ben megy nem kapta meg, és a frissítések keresésekor sem találta meg. Egy Lenovo szerver gép, amit HTPC-nek használok, ( Xeon E3-1226 v3 ) szintén nem kapta meg a kereséskor sem. Ezek nem kompatibilis gépek.

Elképzelhető, hogy figyeli a kompatibilitást? És hátrébb sorolja? De neked meg felment.
Kíváncsi vagyok mi lesz. Mindenesetre készítettem egy telepítőt rufusszal 25H2-re, amiről majd frissítem, ha továbbra sem találja automatikusan.
(#) Udvari Zsombor válasza Suba53 hozzászólására (») 10:47 /

Több forrásból is hallottam, hogy ha friss telepítést vagy telepítő média általi rendszer verzió frissítést szeretnél, akkor a "Rufus" programmal hozd létre a telepítő pendriveot, mert az ügyes trükköket tud alkalmazni, mikor létrehozza a pendriveot és elvileg így "nem kompatibilis" hardverre is mehet a telepítés.
(#) Suba53 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») 11:06 /

Ezt ismerem, és használom is. Itt a kérdés az volt, hogy egy nem kompatibilis gépen telepített és tökéletesen működő 24H2 rendszer, ami eddig minden frissítést simán megkapott, esetleg elakadhat a 25H2 verzió váltáskor.
(#) Suba53 válasza bbb hozzászólására (») 12:47 /

Van olyan opció, hogy telepítő USB-ről frissítsen? Mint ha netről tenné?
Mert most felraktam telepítéssel, hogy mindent megtartott, de így sokáig tart, és vagy 30GB felesleget hagyott amit megint csak sokáig szedi le a lemezkarbantartó.
(#) Suba53 válasza Suba53 hozzászólására (») 15:29 /

Közben kifaggattam a CoPilotot. Lesz olyan KB csomag pár héttel a megjelenés után, amit indítva lemegy a frissítés, de az még nincs fent az MS update katalógusban.
Meg azt is mesélte, hogy az MS csöpögteti a frissítést, és lehet hogy a tisztán kompatibilis gépeket előre veszi, a többi meg majd valamikor utána. De nem várom meg.
Marad az USB-ről a kicsit hosszabb telepítés a többi gépen.
A hozzászólás módosítva: 15:30
(#) Gombszem válasza Suba53 hozzászólására (») 16:52 /

Idézet:
„A 25H2 felmegy automatikusan frissítésként”

Nem biztos. Ha nem akar frissíteni, akkor a KB5054156 futtatni (Windows11.0-KB5054156-x64.msu). Ez engedélyezi a 25H2 frissítést.
(#) Suba53 válasza Gombszem hozzászólására (») 17:07 /

A Microsoft Update katalógus nem talál KB5054156 csomagot.
Ezt honnan lehet letölteni?
(#) erbe válasza Suba53 hozzászólására (») 18:02 /

Most néztem meg kíváncsiságból, nekem még 22H2 van.
Lehet, hogy ezért gyors a gépem? Mert eddig mindig azt vettem észre, hogy minél jobban frissítgeti magát a Windows, egyre lassabb lesz. Milyen jó, hogy már nem vagyok rendszergazda.
(#) david87 válasza kadarist hozzászólására (») 18:03 /

meg gyógyult a firefoxom.
KÖSZÖNÖM
(#) Gombszem válasza Suba53 hozzászólására (») 18:16 /

A Google a mi barátunk. Első találat.
Következő: »»   1180 / 1180
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem