Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1180 / 1180
(#) bbb válasza Suba53 hozzászólására (») Hé, 8:17 /

Nekem felment gond nélkül pár perc alatt, nem kellett pendrájvról vacakolni vele. Igaz, a mostani telepítés win7-10-11 vonalon ment, de volt alatta hardvercsere és a legutóbbi alkalommal újra aktiválás is. Amin most fut, abban van TPM2 és a proci is támogatott...
(#) Suba53 válasza uniman hozzászólására (») Hé, 9:20 /

Az asztali gépemre, amit folyamatosan használok, lejött automatikusan. A laptopot bekapcsoltam, frissítést kerestem, és megtalálta majd települt. Ezek kompatibilis gépek.

Egy kis Lenovo mini gép, ( i5-6500T ) ami 0-24-ben megy nem kapta meg, és a frissítések keresésekor sem találta meg. Egy Lenovo szerver gép, amit HTPC-nek használok, ( Xeon E3-1226 v3 ) szintén nem kapta meg a kereséskor sem. Ezek nem kompatibilis gépek.

Elképzelhető, hogy figyeli a kompatibilitást? És hátrébb sorolja? De neked meg felment.
Kíváncsi vagyok mi lesz. Mindenesetre készítettem egy telepítőt rufusszal 25H2-re, amiről majd frissítem, ha továbbra sem találja automatikusan.
(#) Udvari Zsombor válasza Suba53 hozzászólására (») Hé, 10:47 /

Több forrásból is hallottam, hogy ha friss telepítést vagy telepítő média általi rendszer verzió frissítést szeretnél, akkor a "Rufus" programmal hozd létre a telepítő pendriveot, mert az ügyes trükköket tud alkalmazni, mikor létrehozza a pendriveot és elvileg így "nem kompatibilis" hardverre is mehet a telepítés.
(#) Suba53 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 11:06 /

Ezt ismerem, és használom is. Itt a kérdés az volt, hogy egy nem kompatibilis gépen telepített és tökéletesen működő 24H2 rendszer, ami eddig minden frissítést simán megkapott, esetleg elakadhat a 25H2 verzió váltáskor.
(#) Suba53 válasza bbb hozzászólására (») Hé, 12:47 /

Van olyan opció, hogy telepítő USB-ről frissítsen? Mint ha netről tenné?
Mert most felraktam telepítéssel, hogy mindent megtartott, de így sokáig tart, és vagy 30GB felesleget hagyott amit megint csak sokáig szedi le a lemezkarbantartó.
(#) Suba53 válasza Suba53 hozzászólására (») Hé, 15:29 /

Közben kifaggattam a CoPilotot. Lesz olyan KB csomag pár héttel a megjelenés után, amit indítva lemegy a frissítés, de az még nincs fent az MS update katalógusban.
Meg azt is mesélte, hogy az MS csöpögteti a frissítést, és lehet hogy a tisztán kompatibilis gépeket előre veszi, a többi meg majd valamikor utána. De nem várom meg.
Marad az USB-ről a kicsit hosszabb telepítés a többi gépen.
A hozzászólás módosítva: Hé, 15:30
(#) Gombszem válasza Suba53 hozzászólására (») Hé, 16:52 /

Idézet:
„A 25H2 felmegy automatikusan frissítésként”

Nem biztos. Ha nem akar frissíteni, akkor a KB5054156 futtatni (Windows11.0-KB5054156-x64.msu). Ez engedélyezi a 25H2 frissítést.
(#) Suba53 válasza Gombszem hozzászólására (») Hé, 17:07 /

A Microsoft Update katalógus nem talál KB5054156 csomagot.
Ezt honnan lehet letölteni?
(#) erbe válasza Suba53 hozzászólására (») Hé, 18:02 /

Most néztem meg kíváncsiságból, nekem még 22H2 van.
Lehet, hogy ezért gyors a gépem? Mert eddig mindig azt vettem észre, hogy minél jobban frissítgeti magát a Windows, egyre lassabb lesz. Milyen jó, hogy már nem vagyok rendszergazda.
(#) david87 válasza kadarist hozzászólására (») Hé, 18:03 /

meg gyógyult a firefoxom.
KÖSZÖNÖM
(#) Gombszem válasza Suba53 hozzászólására (») Hé, 18:16 /

A Google a mi barátunk. Első találat.
(#) Suba53 válasza Gombszem hozzászólására (») Hé, 20:26 /

Ilyeneket én is találtam, de csak írnak róla, egy helyről volt letölthető egy msu fájl, de az is hibaüzenetet adott.
Végül is felraktam minden gépre USB telepítőről. Kicsit tovább tartott, de most 25H2 van mindegyiken.
(#) Suba53 válasza erbe hozzászólására (») Hé, 20:32 /

A 22H2 az még win10 verzió. A win11 az 23H2, 24H2, meg most a 25H2 verziók.
De ezzel már beszélgetni is lehet majd élő szóban.
(#) Doky586 válasza erbe hozzászólására (») Hé, 20:33 /

Az már ugyanolyan unsupported (nem kap biztonsági frissítéseket se) és nem biztonságos mint a win7..
(#) erbe válasza Suba53 hozzászólására (») Hé, 20:36 /

Ezzel is lehet.
(#) erbe válasza Doky586 hozzászólására (») Hé, 20:38 1 /

Amíg össze nem omlik, nem érdekel. Majd rakok helyette Linuxot.
(#) bbb válasza Suba53 hozzászólására (») Hé, 20:55 / 2

Ez nem teljesen van így. A Win11 korszak 22H2-vel kezdődött, egymás mellett ment a Win10 22H2 és a Win11 22H2. Ez példának okáért ott okozott problémát, mikor a targetversion paramétert a registryben piszkáltuk, akkor mind a kettőnél ugyan ez volt, és emiatt bevezettek mellé egy másik változót is, ahova beírhatod, hogy Windows10, ha nem akarod, hogy 11-re frissüljön. Más kérdés, hogy ezt marhára nem veszi figyelembe néhány esetben, mert kihoztak olyan frissítéseket WSUS-ba is, amik lazán feltolnák 11-re a gépet, ha hagynám nekik.

A 10 megállt 22H2-nél, a 11 meg 22H2-vel kezdődött és most tart 25H2-nél
(#) Gombszem válasza Suba53 hozzászólására (») Hé, 21:41 /

Ne viccelj már. Az általam adott linken (Első találat) a kép közepén : Code > Download ZIP.
A letöltött fájlt kibontod és a mappában ott van az msu fájl.
(#) bbb válasza Gombszem hozzászólására (») Hé, 22:19 /

Csak azt áruld el, hogy miért nem olyan linket adsz, amin a hivatalos letöltési forrás is megtalálható...
Bővebben: Link
Következő: »»   1180 / 1180
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem