Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Tanulok és próbálkozom
Bal alsó sarokban elrontottam a rajzod. Ne kövesd !
Kijavitottam! A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2025
Miért nem a LAY-t teszed fel. Annyi helyen bele lehetne piszkálni, hogy az sokkal ígéretesebb lenne.
Nem nagyon néztél rá arra mit mutattam.
Mert szigorúan titkos és megfejthetetlen áramkört tartalmaz, amit más ne tudjon megcsinálni
Hasonló: Az egyik munkatársam, kezébe forgatva a másik készítette beültetett nyákot: - Nem is tudtam, hogy te bedolgozol a hadiiparba. Miért? - kérdi a másik. - Mert minden ellenállás a feliratával van a nyák felé beültetve...Más: LAY formátumban én se teszek nyilvánossá terveimet, ki tudja, milyen (jól) rejtett értéket képvisel és valami illetéktelent, akinek a kezébe kerül, Attila mellé nyilazzák, aztán majd engem okolnak...
Ez a topic igazából nem a nyákterv (gerber ) javításáról, módosításáról kéne hogy szóljon, hanem a fent címben szereplő programmal kapcsolatos kérdések kitárgyalásáról. Igazából ha lenne egy modi akkor szerintem ezt a pár oldalt simán áthelyezhetné a nyákterv ellenőrzésébe..
Ezt ne mond, de annyi az infó hogy elveszek benne mikor mindenki tanácsát próbálom megfogadni.
A tiéd is benne van ezért nem értem mire gondolsz légy kérlek konkrétabb A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2025
És ha már ennyire meglódult ez a topic, akkor akár az sem elvetendő, hogy az opto két oldala közé egy bemarást tenni valamint C5 R15 és a 230 V-os alkatrészek közé is. Így meglesz a megfelelő szigetelési távolság + biztonság.
Ferde sáv
Ic-n kívül 45fokban törni. Ezek miért problémák? Esztétikai v más okból? Hogyan lehet egy kép formátumot a szerkesztő programba bevinni?Sziasztok! Egy olyan problémám lenne, hogy van két paneltervem png formátumban. Viszont Gerber formátumban lehet csak megrendelni a PCB Way oldalon. Sprint layout alkalmazásba esetleg nem lehet valahogy háttérképként betenni, amiről átrajzolnám, majd ki tudnám menteni gerber formátumba? Vagy esetleg tudtok olyan alkalmazást amivel ezt ki lehet vitelezni?
Hogyne lehetne. megfelelő méretezéssel átvinni az sp-be, ott a kötéseket a pinek között megcsinálni, a fedett területeket zóna és szigetelési távolságok játékával meg lehet csinálni. Remek szórakozás...
Ha jól emlékszem csak a bmp formátumot eszi meg, azaz átkonvertálod a képet bmp-be és utána már be tudod illeszteni és át tudod rajzolni.
Fapados ötlet de nálam működik. A Glass2k programocsaka átlátszóvá teszi a szerkesztő lapot ás alatta látszik a kép amit aztán a szerkesztőben újra rajzolhatsz. Macerás a pontos méret beállítás (legalábbis nekem) de működik.
A hozzászólás módosítva: 9:43
Más. Lustaság fél egészség: Az alábbi csatlakozóról van-e valakinek adata, sp használatra alkalmas alkatrész rajzolata a könyvtárában? Hátha csak úgyis csak kerülgeti...
De, ha a pdf-jét megtalálhatnám, az is jó, nem akarnék méricskélni, ha van emészthető adat valakinél.MPX Multiplex 6 pol.
Forrpontok ha innen tudod folytatni. A méret hiba a látásom okán lehet.
Megpróbáltam most BMP-be, de úgy se sikerült. Melyik menüpont alatt van ilyen lehetőség?
Próbáltam jpeg, jpg, bmp formában is és sehogy se sikerült. Melyik menü pont alatt találhetó kép formátum beillesztés?
Én csak .jpg formátumot használok szinte minden képnél, az sp tudta mindig használni...
Megnéztem a progiban - épp küzdök vele - a bmp-jpeg-jpg is szimpi neki. Nem tudom a menü nevét, jobbról a harmadik, ferde szaloncukor a jele... Scanned copy A hozzászólás módosítva: 10:43
De melyik menü pont alatt található amivel be tudom linkelni? Mert a sima megnyitás füllel, mindig ugyan az a válasz, nem lay formátum. SP 6 verziójú a program.
Jónak tűnik ez a megoldás is, a Softsonic oldalon fent is van ez a program, de már a Softsonic letöltés kezelője azt írja, hogy lehet benne kéretlen program elem, ezért csak saját felelőségre szedjem le.
Based on our internal quality systems, this software could be either potentially malicious or may contain unwanted bundled software. We therefore recommend one of the alternatives below. By clicking on the Continue button, you agree to continue with the download at your own risk and Softonic accepts no responsibility in connection with this action.
Köszönöm szépen!! Ebből már könnyebb folytatni.
Valami egyéb gond lehet, nekem nem üzen ilyen trollosat...
Csak nem nyomtad meg a Download gombot.
Egyébként ha valami gyanús, fel kell tölteni a virustotal.com-ra, ott több tucat víruskereső szoftver véleményéből általában jól látni, hogy false pozitívról van-e szó vagy valódi veszélyről. A hozzászólás módosítva: 11:08
Nekem működik. Egyébként kifaragtam az MPX csatlakozót, ha kell valakinek. Ez az anyuka körvonallal akar lenni, egy panelre ültethető 7V-os (RC modell) akku és a csatlakozásához kell nekem.
Alkatrész képpel egyszerűbb lenne mert követhető lenne a forrpont ki kihez tartozik és 1.27 vagy akár a 2.54 raszterrel is szebb lenne mint így a "finom" raszterrel próbáltam a képre tenni a forrpontokat .
A hozzászólás módosítva: 11:18
Itt tudod beilleszteni a képeket, és méretezni is.
Ki tudod választani a kép melyik oldalon legyen alsó / felső dpi-ben pedig méretzni. Ha két ismert alkatrészt felteszel a rajz két pontjára, ahhoz képest tudsz pontos méretet állítani horizontálisan és vertikálisan is. Ha a kép nem arányos, akkor persze nem lesz jó, tehát H/W arányos képet kell használnod. kicsi képen láthatod a két gombot, itt az egyikkel a képet tudod eltüntetni, másikkal amit rajzolsz, az ellenőrzés miatt. (ez lent van balra a rétegek mellett) A hozzászólás módosítva: 11:53
|
Bejelentkezés
Hirdetés |