Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   586 / 586
(#) Hx-2 válasza WBalazs hozzászólására (») 17:32 /

Hát érdekes nagyon az biztos!! Az előző hozzászólásokból és a kapcsolási rajzból én arra gondolnék, hogy a hálózati trafónak primer oldalának valami gondja lehet. Talán menetzárlatos valahol emiatt égett el az előtét. A szekunder oldalon a feszültség értékek utalhatnak erre, talán az lenne még támpont ha valakinél lenne egy ilyen készülék és az előtét ellenállás értékével és a primer kör ellenállás értékével összehasonlítási alapot adna Neked (és nekünk is).
(#) WBalazs válasza Hx-2 hozzászólására (») 17:36 /

Igen én is ebben reménykedtem hátha itt valakinek van egy ugyan ilyen rádiója és össze tudnánk hasonlítani de sajnos nincs. Viszont most úgy néz ki hogy működik és jó. Nyílván nem lesz mindennapi használatba csak néha néha el lesz indítva és ennyi. Sajnos mivel nem jöttem rá hogy miért lehetett ez a probléma nem fogom sokat használni. Próbálom az állapotát amennyire lehet megvédeni.
(#) Hx-2 válasza WBalazs hozzászólására (») 17:53 /

Még valami!! Mivel a lemezjátszó motorja is a C1 -- C2 csatlakozó pontra kapcsolódik esetleg ideiglenesen azt le is köthetnéd, ezzel akkor már csak a primer kör marad. Ha így is melegedne az eredeti ellenállás akkor tényleg a tápágban van valami hiba. Ha megnézed az Akkord A104 kapcsolási rajzát (habár nem tudom pontosan mennyire is tér el a kettő rádió egymástól! gyanítom egyáltalán nem) ott nem is szerepes ez a korlátozó (vagy minek nevezzem) ellenállás.
(#) VJ72 válasza WBalazs hozzászólására (») 18:05 /

Szia, Az a 20W-os ellenállás utólagos beépítés, kiveheted nyugodtan, ha zárlatos lenne a hálózati transzformátor kiégne az üveg biztosíték. Gondolom a hálózat 230V miatt építették be.
Az 1K ellenállás a második szűrőelkó részleges átvezetése miatt égett le. Régen használt készülékeket érdemes szabályozható toroid transzformátorról indítani, vagy ha az nincs akkor soros izzólámpával. Az elektrolit kondenzátorok átvezetése formázással javítható.
Ha minden áron 220 Voltot szeretnél adni a rádiónak, megoldható egy 12 voltos 40VA transzformátor autótrafóként történő bekötésével.
Következő: »»   586 / 586
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem