Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Lehet, hogy a nem PD képes eszközökben az USB-C bizonyos lábai közül hiányoznak azon alkatrészek, amik jelenléte tudatja a táppal, hogy milyen feszültséget szolgáltasson.
A töltőknél sokáig elég volt néhány megfelelő értékű és elhelyezésű ellenállás a kábel lábai között, abból tudta a telefon, hogy milyen töltőre dugták (QC), de túlhaladtuk bonyolultságban.
A PD más, ott az eszközöknek valóban kommunikálniuk kell egymással, (cél)mikrokontroller kell a töltőbe is. De az nem jelenti, hogy a kis szivargyújtó töltőben USB host van. A PD szabványban (ami csak USB-C-n létezik) ugyanis külön lába(ka)t használnak erre, a CC-t, amin egy BMC nevű egyvezetékes kommunikáció folyik (ahol minden bit tartalmaz legalább egy átmenetet - nem kell hozzá órajel). Általában ez szokott történni: egyre több intelligencia egyre olcsóbban egyre kisebb helyre fér el, így csak ez a meglepő; hogy jé, már ez is megéri. Egyébként az USB szabvány már több mint huszonöt éve hasonló: csak akkor ad egy minimumnál nagyobb áramot, ha megbeszéli az eszköz a hosttal, hogy több kell neki (de ez a normál USB kommunikáció része). Leszámítva, hogy a hostok jelentős részéből kispórolták a konkrét elektronikát, így jóval több áramot is ki lehetett venni az USB portokból, volt keveredés rendesen (pl. külső HDD-k). A hozzászólás módosítva: 16:33
Idézet: „Mármint a telefonnak ez nem árt?” A telefonnak nem árt de gyorstőltésnél hajlamosak melegedni. Idézet: „Érdemes ezt hajszolni?” Az annak fontos aki nem tud 1-1,5 órát várni a töltésre. Ha konkrét ajánlásra is kiváncsi vagy akkor Én EZ ALÁ nem adnám, ez nem is olyan nagy 6.28" , tudja a vezeték nélküli töltést ami neked fontos. Persze van még rengeteg jó telefon ez csak egy ajánlás. A hozzászólás módosítva: 16:41
Pontosan, arra a néhány megfelelő értékű/elhelyezésű ellenállásra gondoltam én is. Kicsit furcsa, hogy a PD képes töltők miért nem adnak sima 5V-ot, mikor nincs PD kommunikáció?
Most vettem egy Nokia 225 4G telefont. Nyomógombos de tudja a bluetootht és ami a legmeglepőbb: rácsatlakozik a bluetoothos hangfalra sőt az autóba is tudom hallgatni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |