Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Páratartalom érzékelő

Témaindító: Pepör, idő: Szept 23, 2006
Lapozás: OK   7 / 7
(#) tki válasza zlanczky hozzászólására (») Hé, 16:15 /

Talán már nem a legmodernebb és legkisebb szenzor, de a DHT22-t (és társait) szintén el lehet vinni a gyártó szerint akár 20 méterre is. Osszuk el kettővel vagy néggyel, és még mindig elég sok marad. : -) Én csak közel használtam (úgy stabil volt), ezért nincs benne közvetlen tapasztalatom.

Kerestem róla gyorsan egy linket is: https://docs.cirkitdesigner.com/component/75ac721a-f3a9-4c85-933d-8...ludwig

Van pár figyelmeztetés az adatlap végén, azokat sem árt elolvasni.
"- We don't recommend the applying RH-range beyond the range stated in this specification. ...
- Vapor from chemical materials may interfere DHT22's sensitive-elements and debase DHT22's sensitivity.
- Long time exposure to strong light and ultraviolet may debase DHT22's performance.
- Avoid using the sensor under dew condition.
- Don't use this product in safety or emergency stop devices or any other occasion that failure of DHT22 may
cause personal injury."
stb.
A hozzászólás módosítva: Hé, 16:21
(#) Bakman válasza zlanczky hozzászólására (») Hé, 16:50 /

Ha kiépítesz pl. egy RS485-ös hálózatot, több száz méterig is elmehetsz. Igaz, ekkor minden mérési ponton kell egy mikrokontroller, ami feldolgozza a buszon érkező parancsokat, majd válaszol a megfelelő időben.

Négy vezeték: Vcc, GND, RS485 A, RS485 B.
(#) zlanczky válasza tki hozzászólására (») Sze, 9:17 /

Köszönöm a megerősítést, az AM2302-t választottam. Teszek Rpi oldalra egy 100 Ohm soros ellenállást a DATA-ra, egy 4.7 KOhm felhúzó ellenállást a 3.3V-ra, és modul oldalon (max 3 m) egy 100nF és 10µF kondikat a Data-Gnd közé. Remélem megoldja. Ma megjön a HESTORE-tól a szenzor és ünnepek alatt kipróbálom.
(#) proli007 válasza zlanczky hozzászólására (») Sze, 10:23 /

Hello! Az adatlap, 1k felhúzót ajánl. Gondolom a kondikat nem a Data-ra, hanem a Vcc-re gondoltad tenni.
Következő: »»   7 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem