Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Lapozás: OK   145 / 145
(#) mikrodigit válasza még1MbR hozzászólására (») Dec 22, 2025 /

Nekem is ugyanilyenek vannak és szintén szétporladtak. Szerencsére találtam fém gyertyacsipeszeket (amik valódi gyertyákhoz készültek). Ennek tartó lábait széthajtogatva egyszerűen ráragasztottam a kis tálka aljára - innentől örök élet.
(#) Hp41C válasza még1MbR hozzászólására (») Dec 22, 2025 / 1

A benne levő égők 14V névleges feszültségűek. 16 * 14 = 224. Ma már 230V -os a hálózat. Az ilyen füzéreket "megtoldottam" 20 eleműre, azóta csak ritkán kell égőt cserélnem.
(#) Gafly válasza Hp41C hozzászólására (») Dec 22, 2025 / 1

Én pedig bele szoktam toldani egy diódát (pl. 1N4007), sokkal szebb (gyertyaszerűbb) a fénye és örök élet, meg egy nap.
(#) még1MbR válasza Hp41C hozzászólására (») Dec 22, 2025 /

Igen így van, ezért is keresek még tartalékot, szeretnék beletoldani még 1-2 elemet, az eredeti kinézetet meghagyva.
Mivel kizárólag fényerőszabályozóval üzemeltetem, lassan feltekerve max. 80-90%-ra, sosem fog kiégni, de a több jobb
(#) még1MbR válasza NGY hozzászólására (») Dec 22, 2025 /

Ez nagyon király lett, gratulálok!
Bent a cégnél kollégáknak van 3D printer, mindig ott akadok el, hogy fogalmam sincs, hogyan kell ilyen 3D modell fájlt létrehozni/megtervezni.
Milyen programmal a legcélszerűbb...stb.
Ha elkérhető a fájl, lehet másokat is érdekelne...
(#) Régi motoros válasza még1MbR hozzászólására (») Dec 22, 2025 / 1

Általában minden valamire való 3D modell tervező szoftver képes exportálni *.stl fájlt.
Ezt a fájlt kell betölteni a 3D nyomtató szoftverébe, amivel a szeletelést el lehet végezni.
Az pedig létrehozza azt a *.gcode fájlt, ami mehet direktben a 3D nyomtatóra.

Én pl FreeCAD (3D modell tervező) és RepetierHost (szeletelő) párost szoktam használni.
De ha google -t megkérded, biztos a nyakadba ont rengeteg programot, ami megfelelő.

Keresőkifejezések: create stl files for 3d printing (free)

Csak hogy párat említsek a teljesség igénye nélkül:
-Tinkercad
-Blender
-Sketchup
-Autodesk Fusion
-Onshape
(#) NGY válasza még1MbR hozzászólására (») Kedd, 14:15 / 2

Idézet:
„Ha elkérhető a fájl, lehet másokat is érdekelne...”

Akkor közkívánatra: csatoltam az STL-eket.
Beállítások: 0,4 mm nózi, 0,12 mm rétegvastagság, 2 fal, 6-6 alsó/felső réteg, 100% kitöltés.

(Készült egy "replika" verzió is, de a mintázat miatt nehézkesebb nyomtatni, ezért leegyszerűsítettem. Ha valaki azt szeretné inkább, írjon üzenetet).

Jó nyomtatást !

Összeszerelés: a lyukakat felfúrtam pontos 2,5 mm átmérőre, 4 mm2-es tömör rézdrótból vágtam kis tengelyeket, a végeket kissé megzömítettem, hogy ne csússzanak ki.

És ha már a felújításnál tartunk: néhány foglalat is elrepedt már, nem tartották megfelelően az izzókat, sűrűn kellett keresgélni, éppen melyik lazult meg. A javításhoz vékony rézhuzallal betekertem a menet árkait és végigforrasztottam.

Végül, de nem utolsósorban: szóba került a 220 V vs. 230 V kérdése: én ezt úgy oldottam meg (nálunk gyakori a hálózati 235....238 V is), hogy a kacatos fiókból kotortam egy 4...5 VA kis transzformátort kb. 15 V-os szekunderrel, és az ábra szerint bekötöttem. Szépen "leviszi" az izzósorra jutó feszültséget 220 V alá. Most végre majd egy rendes dobozt is készítek neki.
(#) még1MbR válasza NGY hozzászólására (») Kedd, 14:46 /

Nagyon szépen köszönjük, elmentettem!
A replika is érdekelne, mindent mentek

A csavaros gyertyatartó formát egyszer megpróbálom lemodellezni gyakorlásképpen.

Ötletes ez a trafós megoldás is!

Nálam rossz porszívóból kimentett triakos fordulatszám szabályozó intézi a fényerő csökkentést, vagy néha távirányítható konnektorra dugom rá, ez szintén triakos.
De van egy kontakta érintős fényerő szabályozó is
Következő: »»   145 / 145
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem