Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Nekem is ugyanilyenek vannak és szintén szétporladtak. Szerencsére találtam fém gyertyacsipeszeket (amik valódi gyertyákhoz készültek). Ennek tartó lábait széthajtogatva egyszerűen ráragasztottam a kis tálka aljára - innentől örök élet.
A benne levő égők 14V névleges feszültségűek. 16 * 14 = 224. Ma már 230V -os a hálózat. Az ilyen füzéreket "megtoldottam" 20 eleműre, azóta csak ritkán kell égőt cserélnem.
Én pedig bele szoktam toldani egy diódát (pl. 1N4007), sokkal szebb (gyertyaszerűbb) a fénye és örök élet, meg egy nap.
Igen így van, ezért is keresek még tartalékot, szeretnék beletoldani még 1-2 elemet, az eredeti kinézetet meghagyva.
Mivel kizárólag fényerőszabályozóval üzemeltetem, lassan feltekerve max. 80-90%-ra, sosem fog kiégni, de a több jobb
Ez nagyon király lett, gratulálok!
Bent a cégnél kollégáknak van 3D printer, mindig ott akadok el, hogy fogalmam sincs, hogyan kell ilyen 3D modell fájlt létrehozni/megtervezni. Milyen programmal a legcélszerűbb...stb. Ha elkérhető a fájl, lehet másokat is érdekelne...
Általában minden valamire való 3D modell tervező szoftver képes exportálni *.stl fájlt.
Ezt a fájlt kell betölteni a 3D nyomtató szoftverébe, amivel a szeletelést el lehet végezni. Az pedig létrehozza azt a *.gcode fájlt, ami mehet direktben a 3D nyomtatóra. Én pl FreeCAD (3D modell tervező) és RepetierHost (szeletelő) párost szoktam használni. De ha google -t megkérded, biztos a nyakadba ont rengeteg programot, ami megfelelő. Keresőkifejezések: create stl files for 3d printing (free) Csak hogy párat említsek a teljesség igénye nélkül: -Tinkercad -Blender -Sketchup -Autodesk Fusion -Onshape Idézet: „Ha elkérhető a fájl, lehet másokat is érdekelne...” Akkor közkívánatra: csatoltam az STL-eket. Beállítások: 0,4 mm nózi, 0,12 mm rétegvastagság, 2 fal, 6-6 alsó/felső réteg, 100% kitöltés. (Készült egy "replika" verzió is, de a mintázat miatt nehézkesebb nyomtatni, ezért leegyszerűsítettem. Ha valaki azt szeretné inkább, írjon üzenetet). Jó nyomtatást !Összeszerelés: a lyukakat felfúrtam pontos 2,5 mm átmérőre, 4 mm2-es tömör rézdrótból vágtam kis tengelyeket, a végeket kissé megzömítettem, hogy ne csússzanak ki. És ha már a felújításnál tartunk: néhány foglalat is elrepedt már, nem tartották megfelelően az izzókat, sűrűn kellett keresgélni, éppen melyik lazult meg. A javításhoz vékony rézhuzallal betekertem a menet árkait és végigforrasztottam. Végül, de nem utolsósorban: szóba került a 220 V vs. 230 V kérdése: én ezt úgy oldottam meg (nálunk gyakori a hálózati 235....238 V is), hogy a kacatos fiókból kotortam egy 4...5 VA kis transzformátort kb. 15 V-os szekunderrel, és az ábra szerint bekötöttem. Szépen "leviszi" az izzósorra jutó feszültséget 220 V alá. Most végre majd egy rendes dobozt is készítek neki.
Nagyon szépen köszönjük, elmentettem!
A replika is érdekelne, mindent mentek ![]() A csavaros gyertyatartó formát egyszer megpróbálom lemodellezni gyakorlásképpen. Ötletes ez a trafós megoldás is! Nálam rossz porszívóból kimentett triakos fordulatszám szabályozó intézi a fényerő csökkentést, vagy néha távirányítható konnektorra dugom rá, ez szintén triakos. De van egy kontakta érintős fényerő szabályozó is Klasszikus fali telefon aljzatSziasztok,jövőre kellene bemutatókhoz LB telefonhoz aljzat (lánykori nevén "fali rózsa konnektor"). Sajnos az már nincsen a világon sem. "B" tervnek már kínomban farigcsálok magamnak (lásd csatolmány), de ahhoz is fogytán az érintkező. LB falidugóra nem is számítok, de pár koszlott CB aljaztból ki tudnék bányászni pár érintkezőt...
Nekem bár nincsen, csak egy tipp, kérdezd meg Gyulát (ha4023), amikor legutóbb voltam nála akkor egy csomó volt, aljzat meg dugó is, újak is voltak. Lehet hogy LB-s is volt közötte, nem emlékszem.
AdapterA laptop lemez olvasója nem mutat életjelet. Van valakinek adaptere hozzá tesztelésre?
Ez elvileg SATA, bár nem tudom, hogy a rendes asztali gép kábelei belemennek-e, de lehet, hogy egy próbát megér.
Nem megy bele, ez minisata, ami a laptopok szabványa. A tápcsatija más.
Nekem valahol van adapterem (a gépemben biztosan, mert ilyet raktam bele), de működő meghajtót szerintem könnyebben tudok adni.
Ezeket nem ismerem annyira, leginkább csak asztali gépekkel szoktam vacakolni, a polcomon lévő két laptop optikai meghajtó még "laptop-IDE".
Karos asztali lámpaBuék mindenkinek. Kiselejtezett kidobásra szánt karos állítható asztali lámpát keresek az elektromos részek (izzó foglalat, búra, hálózati kábel) nélkül csak a rúgós kart. Bővebben: Linkrács hangfalraSziasztok!Keresek rácsot hangszóróhoz. 50x50 cm darabka kellene.
Ha szerencséd van, megtalálom (2-3 db is van), de hogy jut hozzád?
Vagy itt (Györök most) vagy Zugló ~3 hét múlva. Posta, DHL, Fox etc. nix)
microATXÜdv! Ha nem találok a helyi használt kerben, elfogadnék microATX fektetett házat postaköltségért.Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Sze, 18:39
Normál fekete házat tudok adni Kispesten
Tényleg nincsen senkinek régi koszlott falirózsája?
Szétszedtem Géza? Szerintem keresd meg, biztosan tuda adni.
Megnézem. Lehet hogy a padláson még találok, de nem ígérem.
Tehát ismétlem, tudom milyen az LB telefonhoz való öt pólusú fali aljzat.
Most is használatban van, például a MÁV-nál. De azok mind használatban vannak, és nem adnak belőle, mert akkor nincsen mibe dugni a telefont. ![]() Éppen ezért, nekem elég lenne csak az érintkező, majd barkácsolok belőle aljzatot magamnak. Nem hiszem el, hogy nem kallódik valahol a fiókban kukaszökevény, lásd csatolt kép. Én már erősen fogytán vagyok a dugi készleteknek...
Nekünk ilyen volt a falon, amíg le nem szereltem vagy 10 éve. Talán még nem dobtam ki. Hétvégén megnézem.
Én is tudom, telefonos voltam
. Lehet hogy a padláson kallódik 1-2 db, csak fel kell másznom.
Értem, hogy nem ad a MÁV, de azt sem árulják el, ők kitől veszik? Vagy régi M-zárolt készletekből élnek és nem tudnak újat beszerezni?
Nekem csak egy szépen megmaradt LB aljzatom van, arra is négy dugó jut
Igen pontosan olyan (is) kell, de senkinek nem lejmolom el az egyetlen darabját.
![]() Amióta a krokodil csipeszt feltalálták, és a parízer mellett tucatjával árulják a boltban, klasszikus telefondugó nem fog ki rajtam. Csak ugye hogy néz már ki, még akkor is, ha csak fél napra kell, és el lehet dugni az asztal alá. Meg tudok csinálni magamnak, csak érintkezőt macerás...
Na puff, csak sikerült összekeverni, szóval CB aljzatom van, LB aljzatról szerintem még képet se láttam. Mentségemre szóljon, hogy csak internetről tanultam a telefóniát
![]() Gondolkozom így is, hogy felajánlom az érintkezőkért, ha nem bukkan fel más, csak egészen múzeumi példány A hozzászólás módosítva: Pé, 21:45
|
Bejelentkezés
Hirdetés |