Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Rámértem szkóppal az emitter ellenállásokra, legalább 1/2 hangerőig kellett tekernem a hangerőpotit, mire megjelent valami nagyon zajos jel, köze sincs a beadott szinuszjelhez.
A hangszóban is halk és torz jel volt közben hallható?
Akkor a mérés valamiért nem sikerült. Kontakthiba, mérőzsinór hiba, helytelenül megválasztott testpont - jut erről eszembe. Így járhattál a hangerőszabályzó panelnél is.
Bocsi, csak nem engedte módosítani az előző üzenetemet.
Nem volt megfelelően csatlakoztatva a hangszóró. A hangszóróból is torz, recsegő hang hallható.
A szűrőnkön akkor csak a hangerőszabályzó panel akadt fenn. Nézd át a forrasztásait és tisztítsd meg a potit és a két kapcsolót, majd ismét próba.
Pioneer vsx 322Sziasztok.Olyan kérdésem lenne hogy az erősítőnek a subwoofer kimenete gerjed és gyenge hangot továbbit. Ha a képen szereplő panelen a C602SW kondenzátort meg érintem gerjed mintha csak simán meg fognám az rca kábel pozitív részét. Kábel csere volt akkor is fent áll a hiba. Ha más hang forrásra dugom a mélyet akkor szól rendesen. A hozzászólás módosítva: Szo, 15:08
Szia! Cseréld ki az összes SMD elkót.
Idézet: „Ha a képen szereplő panelen a C602SW kondenzátort meg érintem gerjed mintha csak simán meg fognám az rca kábel pozitív részét.” Amit észleltél az nem gerjedés! Környezetből összeszedett zavar, amit a kondi megérintésekor, mint "antenna" csatoltad be. Elko kapacitás vesztesége okozhatja a gyenge jelszintet, érdemes mérni, cserélni.
Panel ilyenhez lett tervezve, de normál kivitelű is berakható.
Köszönöm a válaszod
Tda7293SziasztokValakinek esetleg van tapasztalata aliexpresses erősítőkkel? Konkrétabban https://a.aliexpress.com/_EwRNuBq" target="_blank" rel="nofollow" >Bővebben: Link erre gondoltam. Lemezjátszó lenne rákötve. Jól gondolom, hogy kellene elé egy hangszínszabályzó? Köszönöm, ha valaki tud segíteni
Szia! A link nem működik, és lehetőleg s hozzászólás ablak LINK gombjával illeszd be.
A lemezjátszó milyen? Van benne RIAA korrektor?
Úgy próbáltam beilleszteni.
A lejátszó a Audio Technika AT-LP120X lenne. Próbáltam a lejátszó linkjét berakni, de az sem jó. A hozzászólás módosítva: Vas, 21:12
Az erősítőről a pontos neve alapján sikerült linket találnom.
A leírásból annyi biztos, hogy előerősítőt tartalmaz. Hogy az mennyit erősít arról nincs adat. Ilyen a lemezjátszód? Ez LINE kimeneti állásban 240 mV RIAA korrigált jelet ad ki. Akinek esetleg van ilyen TDA-s KIT-je az meg tudja mérni, hogy ezzel ki lehet-e teljesen vezérelni. A hozzászólás módosítva: Vas, 21:55
Még nincs meg a lemezjátszó, de ilyet szeretnék, igen.
Egy kis segítség: Cirmech WM-056
Nálam nem nyerne a borda nyakán a két puffer kondi...
Szívesen fogadok alternatívákat. Nem ragaszkodom ehhez, ha esetleg valaki tud másik, megbízható erősítőt.
Megfogtál! Ebben nem tudok segíteni. Én eddig magamnak csináltam az ilyesmit, De most még ez sem megy egészségi okok miatt. Legbiztosabb, ha az ember magának csinálja, persze ha tudja mi hol szerencsésebb a panelen. Arra kell gondolni a kész panellel kapcsolatban, hogy a hűtendő felülethez kellő hozzáférés legyen, és elektrolit kondi lehetőleg ne legyen a meleg közelében. Amit látni az adott panelen, ha egyébként megfelelően működik, akkor én kiszedném a panelről az adott kondikat, és a közelben helyezném el a bordától távolabb, és kb 3-es kábellel kötném a panelre, ahol volt. Így a kondi tovább tartaná meg az eredeti paramétereit. Persze kipróbálni így is lehet, hogy mit tud.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |