Fórum témák
» Több friss téma |
Ok , köszönöm szépen , mekkora tápról mennek ?
Milyen félvezetők vannak ebben a képitésben ?
Ha jó, akkor jó...
Azonban megjegyezném, hogy nekem egy másik erősítőben a becsatoló wimáknak egy hét kellett mire megjöttek a mélyei. És a cserekondik hangja is változni fog idővel. Azzal együtt ami Kínai az tud meglepetést okozni. Persze mindenki magának dönti el ennek milyenségét. Épp egy ilyen dologról készülök a fejhallgató erősítő témában értekezni.
Számomra is szimpatikus az SMD technológia, de előnyei ellenére is vannak akik idegenkednek tőle.
Egyenlőre csak a műveleti erősítőnél gondoltam felületszerelt lehetőségben, de ott sem a DIP tok helyett, hanem azzal párhuzamosan. Így akár DIP8 tokos, akár a SO8 tokos műveleti erősítőket is tudja a panel fogadni.
Az első +- 40V DC, a második +- 37V DC ezen valóban kisebb a hűtőborda, de nem melegszik annyira mint az első, szóval egyelőre elégséges ez a kisebb borda, ha szükséges majd teszek rá nagyobbat vagy egy ventilátort. Igen, sajnáltam kicsit szétfurkálni a dobozt, és arra nem gondoltam, hogy lehetne egy plusz lemezt az aljára, de megfogadom a tanácsod
Amúgy építettem egy harmadikat is, de az Quad606, nagyobb trafóval és hűtőbordával.
A 606-os építésedet is szívesen megnézném. Az egy lényegesen macerásabb mechanikai megoldást szokott jelenteni de nem lehetetlen a feladat. Az enyém ebből ilyen.
Ennek egy Technics házimozi erősítő lett az alapja (elbontottam mert nem tetszett a hangja), ebbe építettem a Quad606 ot, DC +-59V, a powerboard Schottky-s szintén 4X 10000uF, a hangfalvédő modul optocsatolós, két poti 50k logaritmikusak, a hűtőventi 6V-ot kap hangtalan, nem lenne szükséges, de adott volt, így bekötöttem.
Szokatlan konstrukció, alapvetően eltér az eredetitől.
Ehhez hasonló lehet a kialakítása.
Nekem tetszik. A kínai egy találékony nép, ügyesek, szorgalmasak, én csodálattal nézem őket. Itt egy okos ötlet alapján el tudták hagyni a bonyolult mechanikát, és egyetlen sima L-profillal is zseniálisan megoldják a feladatot.
Egy hibát látok!
A trafó, és kondik közt nagy a távolság!! Pedig ott komoly impulzus áramok folynak!
Lehet ez egy másik panel, de szerintem nem jó helyre forrasztottad a teljesítmény tranzisztorokból a felső oldalon lévő belsőt. A kép és a panel felirata alapján felül a két kisebb tokozásnak kellene belül lennie, nálad pedig nem így van. Ha ebben nem tévedek, akkor így ne próbáld ki.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2026
Van ott több gond is de nem szeretném részletezni , kezdeteknek ez is rendben van , az idő meg majd megold mindent!
Kínai Quad405Heló!Nálam egy Renkforce erősítő kapott Quad végfokot.Lm301, 2x35V,2x13mF. kb-50w,16Hz-45KHz. A bemeneti fokozatot meghagytam, kapott egy segédtápot.Van direct cd bemenete is. Szerintem jól szól.
A felső-középső bal oldali: TIP36C, a jobb oldali: 2SA1837, a szélsők: 2SD718
Jellemzően a belsők egyformák szoktak lenni, ezért tűnik fel az eltérés. De ha a TIP36-al is elvárás szerint működik, akkor nincs további tennivaló.
Mégis adódik a kérdés, ha az egységcsomag minden elemét felhasználtad, akkor ennél az egy pozíciónál miért tértél el?
Készre szerelve vettem a modulokat, nem sokkal olcsóbb a kit verzió. Egy hónapja építettem, azóta hibátlanul működik. A vezetékeken még fogok módosítani.
Idézet: „Szerintem jól szól.” Talán ez a lényeg! Azért csendben megjegyezném egy erősítőnek sincs előnyére a sok hosszú kábel. Ha Kínai, ha nem. És ez mindössze konstrukciós kérdés.
Kapcsolási rajzot adtak a panelekhez? Néhány eltérést látok az eredetihez képest.
Hasonló volt a gyári felépítés. Ez mennyivel jobb?
A kép az netes, sajnos az enyémek elvesztek.
Anno sok quadot barkácsoltam , sajnos abban az időben meg nem volt digitális kütyü igy csak emlékek vannak , legutóbb egy éve dobozoltam át egy kökorszaki épitmenyt.
Akkor meg abban is batár régi pufferek voltak de azóta már cserélve lettek azok is . Itt is minimalista vezetékek ,
Kapcsolási rajzot nem küldtek hozzá. Milyen eltérést látsz?
A túl sok és hosszú vezetékelésre gondolsz? Azokon módosítani fogok. Egy hónapja építettem, már akkor sem terveztem így hagyni. A trafó és a hűtőborda adott volt, eredetileg is így volt az erősítőben, a kondik nem férnek el a trafó mellett, azért kerültek a másik oldalra.
Alapvetően a vezetékelés az az elrendezestől függő , az elrendezést kell jó előre kitalalni oszt minden ok.
Netán érdekes lehet tudok mutatni az általam "épitett erősitőkről képeket , arról esetleg lehet lesni hogyan legyen minél egyszerübb a vezetékelés .
Sajnos a kökorszakban nem dokumentáltam az épitéseimet , de van több ezer fénykepem igy is . Egyet ide teszek , csak úgy random , igaz nem quad de erősitő ez is ! A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2026
Idézet: „Hasonló volt a gyári felépítés. Ez mennyivel jobb?” Nem a kifogásolhatóból kellene kiindulni. És nem bírálni akartam, csak elgondolkodtatni... |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Amúgy építettem egy harmadikat is, de az Quad606, nagyobb trafóval és hűtőbordával.