Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Most próbáltam egy árammérésre alkalmas lakatfogóval, az 0,9 A-t mutatott. Ezek szerint nem alkalmas arra, hogy túl kis ampereket kijelezzen?
Akkor nem a műszer a rossz, csak nem erre való, amire használni akartam, sajnos.
Nem tudom biztosra, csak feltételezés. De próbáld meg nagyobb árammal, mondjuk 10A-rel (villanymelegítő) arra már biztosan mérnie kéne ha amúgy a modul működik.
Ha primer körben 0,9A folyik akkor a szekunder körben 0,9mA folyik, ezt mérd meg, hogy tudjuk nem szakadt e a mérőkör. Vagy feszültségmentes állapotban mérj bele a modul csatlakozójába ellenállás mérés állásban egy DMM-el lehúzott áramváltó mellett, ha hihetünk a leírásnak 50Ω körüli munkaellenállásra dolgozik az áramváltó ott ellenállást kéne mérned. Ha nem mérsz semmit csak a szakadást akkor szakadt a mérőkör.
Áramkorlátozóba beletettem 1 db 100W-os izzót, majd rákapcsoltam egy forrasztópákát. A feszültség leesett kb. 180V-ra, de az árammérő 0,0A-t mutat. Itt azért már valamit kellene jeleznie.
A 100W, még fél amper sincs! És ha az áramkorlátozó alatt azt érted, hogy az izzó sorba van a terheléssel (vagy is a pákával) akkor még kevesebb az áram..
Igen, azt értem, akkor lehet, hogy azért nem jelez semmit?
Erősítő teszteléséhez ez így nem fog jó lenni, áramkorlátozóval nem fog kijelezni áramot, csak feszültséget?
Oké, de amire kértek, nem mérted meg. Sem azt hogy nem szakadt-e az áramváltó, sem azt hogy kézi műszer, váltó mA állásával lezárt áramváltó mit mutat pld. a 100W-os izzó áramára. Így előrehaladás sincs a témában..
Mértem, áramváltó nem szakadt, kézi lakatfogóval 0,9mA mutat.
Azt is meg kellene mérni, hogy a műszer mekkora ellenállással zárja le az áramváltót.
Esetleg ha van rá módod, meghajtani a műszer bemenetét (ellenállás korlátozással) váltóárammal, hogy vajon mutat-e valamit a műszered. Pld. 12V-os trafóról, 1kohm soros ellenállással, kb. 10mA áram mellett. Hátha abból megtudod, működik-e a műszer.
Hát szerintem 3 digiten 100A-es méréshatár, ott a felontás 1A ... plusz mérési pontatlanság ... próbához min 2A-es terhelés kéne!
Amúgy milyen mérési tartományban szeretnéd használni?
Kikötöttem az áramkorlátozót, direktben van bekötve a dugalj. Bedugtam egy vízforralót, és arra sem jelez az ampermérő semmit. Szerintem rossz a műszer.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |