Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Orsós magnók

Témaindító: Rober_4, idő: Feb 6, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   116 / 116
(#) Abukodonozo válasza Massawa hozzászólására (») Jan 10, 2026 /

Köszi a válaszokat, közben meglett, de nem ment olyan könnyen mint a kollégának a videón Beszúrom ide azt is, hátha még segít valakinek majd: Bővebben: Link
(#) Massawa válasza Abukodonozo hozzászólására (») Sze, 9:37 /

Nincs kizárva, hogy valaki önszorgalombol upgradelte, és némi ragasztot is használt….
Gratula, hogy sikerült.
(#) teddysnow hozzászólása Vas, 19:46 /

Motorindító kondi

Csak felújítom a GX215-ömet. Úgy néz ki, hogy már nem húzza a szalagok végét és csináltam egy felvételt ami nagyon meggyőzőtt. Átkondiznám teljesen, mert zajos, ráadásul az egyik oldal jobban, mint a másik. A kérdésem.
A bekarikázott kondenzátorok helyett (ha nem kapok olyan duplát) két darab motorindító kondi jó lesz?

motor.jpg

(#) proli007 válasza teddysnow hozzászólására (») Vas, 21:14 / 1

Hello!
Természetesen jó két különálló kondi is, ha befér
(#) Gafly válasza proli007 hozzászólására (») Vas, 21:18 /

Meg szerintem nem a kondiktól zajos a cucc.
(#) Massawa válasza teddysnow hozzászólására (») Vas, 23:22 / 1

Mi zajos, mert azok a kondik a motor kondijai, azok nem okozhatnak semilyen zajt.
(#) teddysnow válasza proli007 hozzászólására (») Hé, 8:15 /

Köszi!
(#) teddysnow válasza Massawa hozzászólására (») Hé, 8:19 /

Igen, azok a motorok kondijai. A kondikat írom össze és a motorindítóknál akadtam el.

Idézet:
„Átkondiznám teljesen”

Átkondiznám teljesen Köszönöm a jószándékú figyelmeztetést Az mindig jól jön.
A hozzászólás módosítva: Hé, 8:19
(#) Massawa válasza teddysnow hozzászólására (») Hé, 8:44 /

Nem biztos, hogy ez jo ötlet. Azok a kondik már 30-40 évesek, s azokra lett a gép tervezve. Ma meg szinte kizárt, hogy azonos jellemzöjü kondikat tudsz szerezni. Elég felesleges munkának tartom ezt az ötletet.
Én ilyet biztos nem irtam.
A hozzászólás módosítva: Hé, 8:45
(#) tunerman válasza teddysnow hozzászólására (») Hé, 9:06 / 2

A hozászólásodban két egymástól teljesen fűggetlen jelenséget említesz - a szalaghúzás és a zaj problémáját.

1. A szalaghúzás problémáját több mechanikai elem idézheti elő:
- a felhasznált öreg szalagok emulziós rétege rátapad a fejekre, szalagvezetőkre
- a gumigörgő felszíne kopott, vagy felkeményedett
- a leengedő orső ellenfeszítése nem megfelelő

2. A lejátszóerősìtő első két tranzisztora (TR8/TR9, 2SC458LG) bezajosodott, amiket megfelelő kiszajú tipussal helyettesíteni lehet.
TJ.
(#) Gafly válasza tunerman hozzászólására (») Hé, 9:18 / 1

Internet szerint, mindkettő esetben azonnal kondenzátort kell cserélni, csakis százöt fokos low ESR, audifül példányra, ezüsttel forrasztva.
(#) tunerman válasza Gafly hozzászólására (») Hé, 9:28 / 2

OFF!
A legfőbb gond az, hogy amit viccesen beírtál azt sokan végre is hajtják - teljesen felesleges pénzkidobást generálva.
TJ.
ON!
(#) teddysnow válasza Massawa hozzászólására (») Hé, 9:41 /

Átkondiztam két erősítőmet, "bokáig" járok a "jó" 30 éves kondenzátorokban, mert még nem dobtam ki őket. Az egyikben jelentős minőségi változást hozott, a másikat hallgathatatlanból hallgathatóvá tette a jó 30 éves kondik kipakolása. Készülök beszámolni róla egy alkalmas időben, alkalmas topikban.
(#) teddysnow válasza tunerman hozzászólására (») Hé, 9:45 /

Tudsz tippet a 2SC458LG kiváltó BC tranzisztorra? Persze lábkiosztásra ügyelve. Egyszer már az Akai erősítőmmel futottam pár kört zajosodás miatt, tranzisztorokat is cseréltem, de végül visszaraktam őket és átkodnizás után lett jobb.
(#) mohinger válasza teddysnow hozzászólására (») Hé, 9:58 /

BC550C, persze a lábkiosztása más. Korszerűbb, olcsón kapható, kisebb zajú, mint a gyári.
Ha azonos lábkiosztású kell, akkor a 2SC2240.
(#) tunerman válasza mohinger hozzászólására (») Hé, 10:16 /

A BC550C és ha van a fiókban régebbi BC559C az jó lesz, a 2SC2240 nem nem igazán kiszajú bemenetre való tranzisztor.
TJ.
(#) teddysnow válasza tunerman hozzászólására (») Hé, 10:33 /

Köszönöm szépen, ezt lehet, hogy még ma ki is tudom próbálni. Ha jól emlékszem még meg is vannak a csavart lábú BC-jeim az Akai erősítőből.
(#) teddysnow válasza teddysnow hozzászólására (») 19:13 /

BC550B-k voltak azok. A 4 darab bétája 360-380 között volt, amiket kiszedtem a négyből három darab 220-250 között, a negyedik 150. Csináltam előtte-utána mérést előtte, utána néven. Egyszerűen, szalag nélkül Play-be kapcsolva.
Amit a két wav-ban látni/hallani lehet, hogy előtte -55/-46 dB volt a két oldal zaja, most -57/-55, egy kis 100Hz-es bugival.
Még nem raktam össze...
Következő: »»   116 / 116
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem