Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi a válaszokat, közben meglett, de nem ment olyan könnyen mint a kollégának a videón
Beszúrom ide azt is, hátha még segít valakinek majd: Bővebben: Link
Nincs kizárva, hogy valaki önszorgalombol upgradelte, és némi ragasztot is használt….
Gratula, hogy sikerült. Motorindító kondiCsak felújítom a GX215-ömet. Úgy néz ki, hogy már nem húzza a szalagok végét és csináltam egy felvételt ami nagyon meggyőzőtt. Átkondiznám teljesen, mert zajos, ráadásul az egyik oldal jobban, mint a másik. A kérdésem.A bekarikázott kondenzátorok helyett (ha nem kapok olyan duplát) két darab motorindító kondi jó lesz?
Hello!
Természetesen jó két különálló kondi is, ha befér
Meg szerintem nem a kondiktól zajos a cucc.
Mi zajos, mert azok a kondik a motor kondijai, azok nem okozhatnak semilyen zajt.
Igen, azok a motorok kondijai. A kondikat írom össze és a motorindítóknál akadtam el.
Idézet: „Átkondiznám teljesen” Átkondiznám teljesen Köszönöm a jószándékú figyelmeztetést Az mindig jól jön. A hozzászólás módosítva: Hé, 8:19
Nem biztos, hogy ez jo ötlet. Azok a kondik már 30-40 évesek, s azokra lett a gép tervezve. Ma meg szinte kizárt, hogy azonos jellemzöjü kondikat tudsz szerezni. Elég felesleges munkának tartom ezt az ötletet.
Én ilyet biztos nem irtam. A hozzászólás módosítva: Hé, 8:45
A hozászólásodban két egymástól teljesen fűggetlen jelenséget említesz - a szalaghúzás és a zaj problémáját.
1. A szalaghúzás problémáját több mechanikai elem idézheti elő: - a felhasznált öreg szalagok emulziós rétege rátapad a fejekre, szalagvezetőkre - a gumigörgő felszíne kopott, vagy felkeményedett - a leengedő orső ellenfeszítése nem megfelelő 2. A lejátszóerősìtő első két tranzisztora (TR8/TR9, 2SC458LG) bezajosodott, amiket megfelelő kiszajú tipussal helyettesíteni lehet. TJ.
Internet szerint, mindkettő esetben azonnal kondenzátort kell cserélni, csakis százöt fokos low ESR, audifül példányra, ezüsttel forrasztva.
OFF!
A legfőbb gond az, hogy amit viccesen beírtál azt sokan végre is hajtják - teljesen felesleges pénzkidobást generálva. ![]() TJ. ON!
Átkondiztam két erősítőmet, "bokáig" járok a "jó" 30 éves kondenzátorokban, mert még nem dobtam ki őket. Az egyikben jelentős minőségi változást hozott, a másikat hallgathatatlanból hallgathatóvá tette a jó 30 éves kondik kipakolása. Készülök beszámolni róla egy alkalmas időben, alkalmas topikban.
Tudsz tippet a 2SC458LG kiváltó BC tranzisztorra? Persze lábkiosztásra ügyelve. Egyszer már az Akai erősítőmmel futottam pár kört zajosodás miatt, tranzisztorokat is cseréltem, de végül visszaraktam őket és átkodnizás után lett jobb.
BC550C, persze a lábkiosztása más. Korszerűbb, olcsón kapható, kisebb zajú, mint a gyári.
Ha azonos lábkiosztású kell, akkor a 2SC2240.
Köszönöm szépen, ezt lehet, hogy még ma ki is tudom próbálni. Ha jól emlékszem még meg is vannak a csavart lábú BC-jeim az Akai erősítőből.
BC550B-k voltak azok. A 4 darab bétája 360-380 között volt, amiket kiszedtem a négyből három darab 220-250 között, a negyedik 150. Csináltam előtte-utána mérést előtte, utána néven. Egyszerűen, szalag nélkül Play-be kapcsolva.
Amit a két wav-ban látni/hallani lehet, hogy előtte -55/-46 dB volt a két oldal zaja, most -57/-55, egy kis 100Hz-es bugival. Még nem raktam össze... |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Beszúrom ide azt is, hátha még segít valakinek majd: 

Köszönöm a jószándékú figyelmeztetést