Fórum témák
» Több friss téma |
Én azt választottam, hogy minden parancs kiadása előtt tesztelem a busy-t (és addig vár míg megjön), de különben semmi tapasztalatom nincs a sebességéről, én is csak most kezdem a próbálkozásokat.
Én is csak most kezdtem szórakozni vele de el is ment a kedvem
Csináltam egy egyszerű tesztet: letekertem a tápot 3,3V-ra. Persze elment a kontraszt meg a háttérvilágítás, de amint visszatekertem minden ugyanúgy visszajött, tehát a kijelző működött, nem resetelt le. Az enyém ilyen.
Most utólag azt is kipróbáltam, hogy 3,3V-on kapcsoltam be, persze semmi nem látszik, de amint feltekertem 5V köré minden működik. MSP3520 TFT HESTORE kijelző tápfeszültség ellátásSziasztok!A fent említett kijelzőt sikerült munkára bírnom NodeMCU-32S meghajtásával, de nem mindig indul el a tápfeszültség ráadásakor. VCC=3,3V ra van kötve. Meggyőződésem a kapcsolási rajz alapján hogy VCC-t 5V-ra kell kötni abban az esetben ha J1 jumper nyitott. Ennek ellenére a neten csak arra látok példát hogy 3,3V-ról hajtják. Talán az okozza a problémát, mivel a stabilizátor IC-n is esik feszültség, tehát 3,3V-nál kisebb feszültségről üzemel a kijelző. Bekötések: TFT NodeMCU-32S CS GPIO22 DC GPIO21 MOSI GPIO23 SCK GPIO18 RESET GPIO17 LED 3,3V VCC 3,3V Hestore cikkszám:100.418.22 MSP3520 A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2026
Megpróbálnám első körben hogy a ledet késleltetve 100-300ms indítanám amikor a kijelző init már lefutott.Lehet hogy éppen ő rántja le a delejt azért nem indul a kijelző
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2026
Elég egyértelműnek tűnik, hogy 3,3V esetén át kell kötni 0R vagy jumperrel a stabkockát! Az csak 5V táp esetén lehet benne a körben...
Szia,
Igen. 5V-ra kell kötni, vagy 3,3V-nál rövidre kell zárni a stabkockát. Ezt írja is a kis kínai.
Igen. Ezt a késleltetett indítást már olvastam valahol. Jelenleg azért van fix 3,3V-ra kötve hogy nehogy túlterheljem az ESP32 lábát.
Köszönöm nektek a megerősítést. Sajnos 5V-ról se indul stabilan. Lehet szoftveres is a probléma. Ezeket a példákat használom, ha esetleg valaki biztosra akar menni....LCD-n.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2026
Úgy látszik tényleg a LED késleltetett indítása lesz a megoldás. Jelenleg kézzel dugdosom a LED tápellátást a próbapanelon.
Szerintem még a késleltetéseket nézném meg, valamint a kijelző reset-et... Ezek is tudnak bizonytalan kijelző inicializálást okozni! De azért nézd meg, biztosan indul a vezérlő panel, és nem annak bizonytalan indulása okozza a kijelző némaságát?!
Most sikerült az LCD-t NodeMCU-ESP8266-al is működésre bírni. Üzembiztosan indul USB-ről is. Ezt használtam tesztelni.
Csatolmányként mellékelve egy fájl, azért hogy ne kelljen annyit gépelni. A hozzászólás módosítva: Pé, 11:20
|
Bejelentkezés
Hirdetés |