Fórum témák
» Több friss téma |
A napokban érkezett csilivili RCA aljzaton akartam átmeneti ellenállást mérni.
És ledöbbentem, mert egyszerűen hiába csiptettem rá a Kelvin csipeszeket, nem mutatott semmilyen értéket a uOhmmérő. Erre elővettem néhány fajtát és kiderült hogy nem egyedi az eset, valamilyen szigetelő réteggel vannak bevonva az aljzatok. Utánaolvasva kiderült, az arany bevonatoltnak hirdetett alkatrész csupán konstrukciós „feature” ami többségében átlátszó vagy enyhén sárgás lakkal védett sárgaréz felület! Egy kontaktus teremtésre létrehozott alkatrészt szigetelőanyaggal vonnak be! Korrózióvédelem, esztétika, gyártási költségcsökkentés oltárán, feláldozzák a vezetőképességet. Agyrém. A hozzászólás módosítva: Szo, 20:27
Ebben a témában lehet megbeszélni a különféle fajta vezetékek, kábelek, relék, csatlakozók stb kontakt alkatelemek tulajdonságait, problémáit, objektív vizsgálatok alapján, szakmailag megalapozva, ellenőrzött adatokra építve, tehát NEM Hi-End fűl alapon. Ez Hányend mentes terület!
Miután Paint remover-el átitattam, változott a helyzet.(nem keveset)
![]() Ráméregettem a Kácsa audió aranybevonatára, majd egy noname aljzatra is kíváncsiságból. Ez utóbbi szintén szigetelt. A Kácsa nagy hangsugárzó-csatlakozója is a kezembe került. A hozzászólás módosítva: Hé, 15:48
Idézet: „tehát NEM Hi-End fűl alapon” Idézet: „szakmailag megalapozva” Idézet: „Ráméregettem a Kácsa audió aranybevonatára” Ha szakmailag megkérdezhetem, ha cégről vélekedsz, mért nem vagy olyan pontos, mint a várt mérési eredmény? Vagyis melyik termékről lenne szó, mi az azonosítója, és mennyiért árulják? |
Bejelentkezés
Hirdetés |