Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   217 / 218
(#) Lezli46 válasza Uviktor hozzászólására (») Jan 20, 2026 /

Szia!

Most csak röviden...,nem akarok belebonyolódni..., félő hogy benntragadok...,CAN fizikailag látszolag Ok.., Obd csatiban legalább is.., kb 60.Ohm--kb 2.5V---2.5V...,sajnos minden CAN en lévø vezérlőn más szinű...A csatolmany szerint pl kihangositó modul is -- lehet a CAN hálózaton.., egyelőre ennyi..,napokban talán továbbtudnk lépni stb..., megirom ha pozitive a vége..
Üdv
(#) Lezli46 válasza Lezli46 hozzászólására (») Jan 24, 2026 /

Ezen az autón van Audio a CAN buszon....kiviteltől függően CAN.es rádió.., Erősitő., Kihangositó.,Navi.., ETACS konfigtól tól függöen van off vagy online..,hiányuk csak fantomhibakodokat generál, látható hibajelzéseket nem ..,
(#) Dióda hozzászólása Jan 25, 2026 /

Fejegység

Sziasztok.

Olyan kérdésem lenne hozzátok amihez én balga vagyok az internet meg nem nagyon tud segíteni.
Létezik olyan fejegység 2dines ami nem androidos és nem tartalmaz erősítőt azaz végfokot csak rca kimenete van?
(#) mraulajos hozzászólása Feb 7, 2026 /

Gyujtás nélküli használat

Hali!
Ilyen autórádióm van a kocsimban, de szerintem nem ez lényeg. Gondom/kérdésem. A kocsiba be van építve gyárilag világítás hang visszajelző. Valamint, ha benne hagyom a gyujtáskulcsot, kinyitom az ajtót, elkezd akkor is sípolni. Kocsi takarításkor szertné az ember a rádiót hallgatni, de ha ki van véve a gy.kulcs a helyéről, nem szól a rádió. Van erre valami ötlet/megoldás.
Régebbi autómban olyan volt a rádió, hogy ebben az esetben is be tudtam kapcsolni, és 20 perc múlva saját magától kikapcsolt. Ez, biztos valami egyedi funció lehetett nála.
(#) mraulajos válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 7, 2026 /

Sajnos nincs hozzá magyar leírásom. Megköszönném, ha esetleg valaki kisegítene vele.
(#) Tomi111 válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 7, 2026 /

Szia!
Ha a rádió nem tudja ezt a funkciót, akkor nem lehet. Általában nem tudják. Ha meg direktre kötöd, lemerítheti az akkut. ( nem csak a rajtfelejtés miatt, hanem ekkor alapból többet fogyasztanak)
De milyen autó? Régi Suzuki Swift? A hangjelző a középső box hátulján van, anyósülés felől behasalva hang alapján megtalálod. A kék/fekete csíkkal vezetéket kell elcsípni és ez a gyújtáskapcsolós hang funkció megszűnik. ( szerintem úgyis hülyeség és zavaró ) A világítás rajtafelejtés hangja még így is megmarad ( ez hasznos funkció)
Ez a legegyszerűbb megoldás.
Ha nem ilyen autód van, akkor bocsi...

Sajnos csak ilyet találtam:
Használati
De csak 39 oldal. PC-n képmetszővel pillanatok alatt lementhető, nyomtatható.
(#) mraulajos válasza Tomi111 hozzászólására (») Feb 7, 2026 /

Majdnem eltaláltad. Suzuki Wgone R +. Az jó ötlet, ha gyujtásk. ki tudnám iktatni.
(#) mraulajos válasza Tomi111 hozzászólására (») Feb 7, 2026 /

Köszönöm! Tökéletes!

A Wagon R+-ot nem ismerem, de most néztem kapcsolási rajzot. Ott már az óraegységben van a hangjelző. Megbontva biztosan kiiktatható lenne, de látni kellene. Az óraegységet nem részletezi. Az ajtókapcsoló vezetéke megvan, azt megszakítva viszont valószínű nem jelezné a rajtafelejtett fényszórót sem.
(#) Sasaki válasza Dióda hozzászólására (») Feb 7, 2026 /

Szia! Régebbi, prémium kategóriàs fejeknél talàn még akadna, de rettenetesen ritkàk és ennek megfelelően nagyon dràgàk. Esetleg inkàbb a jelenlegi vonalon nézelődjél (JVC-Kenwood-Alpine-Pioneer, stb), mert gyakran a menüből ki lehet kapcsolni a belső végfokot.
(#) mraulajos válasza Tomi111 hozzászólására (») Feb 8, 2026 /

Ennek a füzetecskének valahol csak léteznie kellene.? (élőben)
(#) Inhouse válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 8, 2026 /

Nem egészséges ötlet ha egy autó gyújtásra van kapcsolva, nyitva vannak az ajtajai és szól a zene, amíg takarítod. A következő probléma az lesz, hogy nem indul majd. Nem csak a rádió fog fogyasztani... Ha tökéletes az akkud (új), akkor adsz az élettartamnak egy pofont, de még ilyenkor is lehet indítási gondod, attól függ, mennyire sokáig tart. Ha meg nem 100%-os, akkor még rosszabb a helyzet. Lehet kapni BT kis hangdobozokat, pont erre való.
A használati utasítások érdekes kategória, a neves gyártó ad a készüléke mellé normálisat, a noname-ek valami egyszerűt, és sokszor hibásat... Ha elhagyod, akkor nagyon sokszor már nehéz a beszerzése. Mondhatnánk, hogy a net nem felejt, de ez erre nem feltétlenül igaz. Még a gyártók is kukázzák a régebbi készülékeik leírását, mintha nem is létezett volna. Régebben volt archive oldaluk, ott még elérhetőek voltak jó darabig.
(#) Hutty válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 8, 2026 /

Nekem csak swiftem volt, de ott a gyújtáskulcsnak volt egy állása a kivehető és a gyújtás között, amikor részlegesen, pl. rádióegység, áramot adott, de nem volt gyújtáson. Neked ez hiányzik?
(#) mraulajos válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 8, 2026 /

Idézet:
„Nem egészséges ötlet ha egy autó gyújtásra van kapcsolva, nyitva vannak az ajtajai és szól a zene, amíg takarítod.”

Erről szó sem lehet. Nem olyan égető probléma ez, csak úgy felvetettem, hátha van valakinek valami ötlete, esetleg a rádión van valami trükk. Köszönöm a jóindulatú segítséget!
(#) mraulajos válasza Hutty hozzászólására (») Feb 8, 2026 /

Ez nekem is így van, de a sípolás akkor is megvan.
(#) mraulajos válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 8, 2026 /

Csak hogy tovább vesézzük a dolgot. Arról mi a véleményetek, ha valahol elhelyeznék egy rejtett diszkrét kapcsolót, amivel a piros (7) gyujtás szálnak, és a narancssárga (6) világításnak adnék egy pozitív áramot.?
(#) szs válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 8, 2026 /

Azzal ugyanazt érned el, mintha a pirost összekötnéd a sárgával, és a rádió ki-be kapcsolójaval kapcsolgatnál (az enyémbe így is kötötték be, és még nem fésülgettem szét, ezért nincs is benne a már megjavult rádió) :
-Majd egyszer jól úgyfelejted (mert épp lehalkítva lesz, vagy ilyesmi), oszt jól leszívja az akkut.
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2026
(#) adapter válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 8, 2026 /

....Attól függ hogy kötöd be és milyen kapcsoló. Ha egy sima zárókontakttal összekötöd, ugyanúgy gyujtásra helyezel más áramkört is.
Ha úgy kötötd be, hogy a kapcsoló Common lábát a pirosra (amit elvágsz) kötöd a rádió felé, a másik NC lábát a piros kábel felöli oldalra, az NO lábát pedig narancsra akkor tudod aktiválni a kapcsolóval a rádiót szerintem. A kocsiról nem tudok semmit, remélhetőleg nem okoz neki fejfájást.
(#) Udvari Zsombor válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 9, 2026 /

Váltókapcsolóval adhatnál így tápot a rádiónak, ami egyik állásban gyújtáskapcsoló, másik állásban direkt táp, viszont tegyél be "direkt táp" üzemmóddal párhuzamosan egy jól látható visszajelzőt is valahova, mielőtt úgy felejted és leszívja az akkut a rádió.
(#) mraulajos válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 9, 2026 /

Köszönöm a tippet, már átgondoltam pont így, ahogy írod.
(#) Inhouse hozzászólása Pé, 7:59 /

7805c autórádió

Egy ismerősöm vett nemrég egy ilyen rádiót, talán SWM? 7805c. Van az előlapon egy 3,5mm-es luk az AUX-nak, de az övén nincs odaszitázva a felirat. Szeretné használni a bemenetet, de nem lehet átkapcsolni erre, vagy rádió, vagy BT. Nem rémlik, most így utólag, hogy a menüben lett volna ilyen piktogram. De mode gombot nyomogatva nem lehet átkapcsolni erre.
Létezik, hogy ebből a verzióból ez kimaradt? Ha bedugunk ide egy jack kábelt, érzetre olyan, mintha lenne benne aljzat.
(#) kzozo válasza Inhouse hozzászólására (») Pé, 8:33 /

Helló. Csak egy tipp: A régebbi Pioneer autórádiókon az AUX bemenetet egy rejtett menüben kell aktiválni. Onnantól kezdve már kiválasztható.
(#) uniman válasza Inhouse hozzászólására (») Pé, 8:59 / 1

Mikrofon bementként próbáljátok ki...
(#) Inhouse válasza kzozo hozzászólására (») Pé, 9:11 /

Igen, tudom, ilyen Pioneerom van. De ez nem egy retro cucc, egy nagyjából napjaink kínai terméke, ahol az AUX már nem kurjózum. Ha nem lenne rajta a luk és nem láttam volna másik ilyenen az AUX felszitázását, nem is keresném tovább.
(#) Inhouse válasza uniman hozzászólására (») Pé, 9:12 /

Hogyan próbáljuk ki mikrofonként? Gondolod, hogy 4 pólusú kéne bele? A videóban, amit linkeltem nincs beledugva semmi, mégis ott az AUX ikon a menüjében.
(#) uniman válasza Inhouse hozzászólására (») Pé, 9:13 / 1

Van ahol MIC, máshol meg a feliratost "AUX interface"-nak jelölik...

Panel.JPG

(#) uniman válasza Inhouse hozzászólására (») Pé, 9:17 / 1

Sima mono 3,5-es dugóval (ilyet csomagolnak más rádiókhoz is, vagy 2,5-öst)...telefonkihangosító módban.
(#) Inhouse válasza uniman hozzászólására (») Pé, 10:28 /

Köszi! Ahha, már értem, akkor nagy valószínűséggel ez a kihangosítós mikrofonos verzió lesz...mondjuk az AUX helyett egy MIC felirat elfért volna. A lényeg, hogy ezzel nem fog működni az elképzelés.
Ezt a rádiót vette az autóba, és fölé egy Androidos Car Playt tudó "kijelzőt".
A telefonját kitükrözi a Car Play-el, mondjuk megy rajta a Waze, de közben szólna egy netrádió is. A kijelzőn megy a kép és szól a hang (zene), de csak a saját hangszóróján. Ezt szerette volna az autórádión keresztül a hangszórókon át hallgatni. A kijelzőn van hang kimenet, értelemszerűen egy AUX a rádión és kész, de ezen ez nincs. Van rajta BT, de azt már foglalja a telefon->Car Play összeköttetés.
Ezekkel a készülékekkel marad még az, hogy FM transzmitter jack AUX-al és a rádió veszi mint FM adás. Vagy BT adó a kijelző hangjával és ezt veszi a rádió BT vevője. Mondjuk ha még beszélni is akar majd kihangosítva, akkor aztán bármi is lehet... Maga a CarPlayes cucc nem tud FM transzmitter módot sajnos.
Mindez elkerülhető lett volna egy olyan rádió vásárlással, ha nagy kijelzős és tudja a CarPlay-t, vagy legalább egy olyannal, amin van jack-es AUX. De ez már ilyen.
A hozzászólás módosítva: Pé, 10:35
(#) mószeraranka hozzászólása Pé, 18:10 /

clarion csatlakozó

Jó napot van egy Clarion nx-302e típusú fejegységem.Ki szeretném próbálni,mielőtt veszek hozzá csatlakozót.Nem találom sehol a 19 pólusú csatlakozónak a láb kiosztását.Valaki tudna segíteni,hogy mit kell a tápra kötni?
Következő: »»   217 / 218
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem