Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1190 / 1203
(#) img válasza pipi hozzászólására (») Feb 23, 2026 /

Hali!

Igen, lehet fake. A CrystalDiskInfo miként ismeri fel?
(#) Doky586 válasza pipi hozzászólására (») Feb 23, 2026 / 1

Ha sata porton van akkor fake. Vidd vissza.
(#) bbb válasza pipi hozzászólására (») Feb 23, 2026 /

Kezdjük azzal, hogy hol vetted és mennyiért? Ha gyanúsan olcsó volt, esetleg másodkézből kaptad, akkor bizony könnyen lehet hamisítvány
(#) pipi válasza img hozzászólására (») Feb 23, 2026 /

Érdekes hogy az "eredeti"-nek kevesebb paramétere van
A firmware verziószám vége *q6 - *6q a magician szerint is
Köszi
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2026
(#) pipi válasza bbb hozzászólására (») Feb 23, 2026 /

Hivatalos nagyker-ben vettem, nem a sarki közértben. febr. 11, nagykerár 35+á
Holnap járok feléjük, megmutatom nekik
---
Doky586: igen, sata csatis
---

Köszi
(#) img válasza pipi hozzászólására (») Feb 23, 2026 / 1

Onnan lehet látni, hogy nem eredeti, hogy az eredeti Samsungoknak mindig van "EB" (POR - Power On Recovery counter) attribútum a S.M.A.R.T.-jában (ennek viszont nincs).

Szétszedve pedig valamilyen low budget vezérlőt és NAND-ot találnál benne, nem Samsungot.

https://www.youtube.com/watch?v=2tB2gqAE05Q[1][/url] https://www.youtube.com/watch?v=Gn9QeR6WqVA[2][/url] https://www.techpowerup.com/forums/threads/warning-fake-samsung-870...16801/[3][/url]
(#) Skori válasza pipi hozzászólására (») Feb 23, 2026 /

Azért ez durva, ráadásul a felhasználók nagy része valószínűleg észre sem veszi, hogy átverték. Kíváncsi leszek mit reagálnak! Lehet tudni, hogy melyik cégről van szó?
(#) Skori hozzászólása Feb 23, 2026 / 5

R3DFOX

Win7 felhasználók figyelmébe:
A Redfox böngésző egy Firefox fork, amelyet úgy fordítottak hogy régebbi windows verziókon is tudjon futni. Gyakorlatilag egy olyan Firefox, amely friss verzió, szépen és gyorsan! fut windows 7 alatt is.
Több PC-n is teszteltem.

R3DFOX.jpg

(#) Gombszem válasza img hozzászólására (») Feb 23, 2026 /

Nálam ilyen. Ott van a POR.

POR.jpg

(#) Doky586 válasza pipi hozzászólására (») Feb 23, 2026 /

Melyik nagybolt előtti parkolóban kínálták ezt neked?
Akik zoknit, arany karórát és különleges sampont is árultak hihetetlenül kedvező áron.
(#) Udvari Zsombor válasza Skori hozzászólására (») Feb 24, 2026 /

Firefox-hoz való böngésző kinézet témákkal és beépülőkkel mennyire kompatibilis?
Van egy laptopom, amin gyárilag Win8 (még nem 8.1) van, azon már nem frissíthető a Firefox.
(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 24, 2026 /

Még 2 hétig jön FF 115-re frissítés Link win7-8 hoz.
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2026
(#) Udvari Zsombor válasza Doky586 hozzászólására (») Feb 24, 2026 /

Win8-on már csak úgynevezett "ESR" (Extended Support Release) Firefox verzió működik, ami a tényleges legfrissebb verzióra nem frissíthető, ami problémákat okozhat.
(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 24, 2026 /

így van

de valami virtualbox szerűségbe telepíthetsz rá win11-et ha akarsz újabb verzión böngészni..
(#) Skori válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 24, 2026 / 1

Annyira kompatibilis, hogy a hordozható verzióban alapból benne van az uBlock Origin! Ez tulajdonképpen 99,9%-ban Firefox. Töltsd le a .7zip verziót, azt nem kell telepíteni: Bővebben: Link Csak ki kell csomagolni, és már indíthatod is, nem akad össze semmivel.
(#) bbatka válasza Skori hozzászólására (») Feb 24, 2026 /

A PDF-be nyomtatás megy alóla? A Firefox csak az első két lapot hajlandó PDF-be konvertálni. A ChatGPT válaszainak kinyomtatása miatt ezért a Chrome-ot használom.
(#) Skori válasza bbatka hozzászólására (») Feb 24, 2026 /

Tessék...
(#) martin66789 hozzászólása Feb 24, 2026 /

Videokártya hiba

Sziasztok

Még tavaly vásároltam használtan (hardverApróról) egy Gigabyte Nvidia GeForce GTX 980 Ti G1 Gaming videokártyát, egy Fullos Windows XP-s konfigurációhoz. Vásárlás után a kártya működött játék alatt is teszteltem ott is rendben volt. Mivel már elég régi gondoltam hogy újrapasztázom és teszek bele új hővezető padokat is, ezeket be is szereztem. A kártya szétszedésekor látszódott hogy már szét volt szedve, nem minden csavar volt gyári. A nyákon észrevettem hogy 4 smd alkatrész hiányzik, meg a padok alatt is össze volt maszatolva a nyák is meg a hűtőborda hővezető pasztával meg igen koszosan lett összerakva. A hővezető pasztát nehezen sikerült lemosnom izopropil alkohollal, meg újra pad-elnem is (Sajnos más gyártó videokártya pad-elő videót néztem, nekem kellett volna még 1mm-es pad is a táp részhez, de oda is 2mm-est raktam).
Újrapasztázás után is működött a kártya, igaz többszöri videokártya beillesztést követően. Majd pár nap múlva videó közben elkezdett szétesni a kép, majd kék halál is lett és azóta nem akar működni.
A 4db smd ellenállást =R76, R77, R78, R79) nehezen de pótoltam kapcsolási rajz szerint, de ez sem hozott javulást.

Készítettem videót a jelenlegi állapotról (Videó) (Elnézést a videó minőségéért.)

Driver nélkül ad képet a videokártya. Alaplap az jó mert egy GT 640 simán működik benne. Van egy másik PCI-E alaplapom de abba nem tudom beletenni a videokártyát a kondenzátorok miatt, a fő gépembe meg nem szeretném beletenni.

GPU vagy memória lett BGA-s?
(#) img válasza martin66789 hozzászólására (») Feb 25, 2026 /

Szia!

Tehát a lényeg (ha jól hámoztam ki) az, hogy dupla vastag heat pad-et tettél a VRM-ekhez amitől meghajlott a PCB és felszakadtak a BGA pad-ek. A kérdéseid alapján nem csináltál még ilyet, ugye? A VRM-ek melletti sor van a tűzvonalban, de a MATS/MODS megmondja, vagyis kiindulási alapnak jó (maga a mag is lehetséges mert nagy elég felület hozzá). Mondanám, hogy egyszerűbb, ha leveszed az alkatrészeket és megnézed, de az előzmények alapján lehet, hogy azzal nagyobb kárt okoznál. A Gigabyte paneljei egyébként sem a jó minőségükről híresek mert maguktól (a hőtágulástól) repednek, törnek és BGA-sodnak (hát még úgy, ha valaki rásegít).
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2026
(#) Udvari Zsombor válasza bbatka hozzászólására (») Feb 25, 2026 /

Tedd fel a "PDF24"-et, ha fontos neked pdf-be nyomtatni, én még sose használtam semelyik program beépített pdf konvertálását, csak így "nyomtatok".
(#) bbatka válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 25, 2026 /

Firefox alól egyik virtuális nyomtató se működik. Fel van telepítve legalább 5 a gépemre. A ChatGPT szerint valamilyen Firefox hiba okozza. Én minden megőrzök. Főleg a ChatGPT válaszait, mert elég bonyolult elektronikai témákban kérdezem általában.
(#) bbatka válasza (Felhasználó 32034) hozzászólására (») Feb 25, 2026 /

Megkerestem a ChatGPT válaszát:

Miért kapsz csak 2 oldalt, a többi pedig üres?
A valódi ok (röviden)

A ChatGPT felülete dinamikusan renderelt (virtualizált):

Firefox csak az éppen látható DOM-elemeket nyomtatja ki

A további tartalom „létezik”, de nincs fizikailag kirajzolva

Nyomtatáskor:

az oldalak száma stimmel (pl. 300)

de a tartalom nincs ott → üres oldalak

Ez nem bug, hanem Firefox nyomtatási motor + modern webapp ütközése.

? Miért nem történik ez Chrome-ban?

Chrome nyomtatás előtt kikényszeríti a teljes DOM renderelést

Firefox nem

Ezért Chrome / Edge:

„csak működik”

Firefox: üres oldalak
(#) bbatka válasza Skori hozzászólására (») Feb 25, 2026 /

Köszi!
(#) Skori válasza bbatka hozzászólására (») Feb 25, 2026 /

Megnéztem a chatgpt esetében hibás a nyomtatás r3dfoxban is, annyi az eltérés, hogy van 2 oldal, utána 3 üres, majd a további oldalak megjelennek. Nem nyomtattam ki, de már az előnézete is eleve ilyen. Nekem egy régi PDF creator verzió is fel van telepítve nyomtatónak, mert sokkal kisebb fájlt gyárt, mint a Microsoft print to pdf nyomtató, ami alapból ott van a rendszerben.
(#) martin66789 válasza img hozzászólására (») Feb 25, 2026 /

Mellékeltem képet hogy mennyire nyomódott meg a pad. Amúgy elég puha a pad Arctic TP-3 és Artic MX-4-gyel lett bekenve a GPU. Leszedtem a szétnyomott pad-et és próbáltam így is bekapcsolni, de sajnos így sem működött.

Amúgy bekapcsolás után miért vár olyan sokáig, másik videokártya nem vár addig és ez a kártya megvásárlás óta így csinált.
(#) Udvari Zsombor válasza bbatka hozzászólására (») Feb 25, 2026 /

Én is Firefoxot használok és nálam gond nélkül megy a "PDF24", csak nyomtatáskor ki kell választani azt a "nyomtatót" a listából, én már sokszor mentettem így (nem AI) oldalakat pdf-be, hosszabbakat is ‒ plusz be kell pipálni az "options" résznél lévő mindkét beállítást a Firefox nyomtatás ablakában, hogy az adott oldal minden eleme nyomtatódjon.

Nem láttam azt a képet ami a pad megnyomódását hivatott demonstrálni.

Az alkatrészeket szerintem felesleges volt beforrasztanod, ha nélkülük is működött a kártya. Azt ellenőrizted, hogy 8x / 16x módban működött?

Azt viszont elfelejtettem írni, hogy ha a Windows betöltődésénél (amikor 3D módba váltana) száll el a kártya, az jellemzően GPU mag hiba.

Bocsánat valamiért lemaradt a kép. (Tettem még pár képet és videót a megosztott google albumhoz.)

Viszont valami történt, mert elindult a kártyával a gép. Egy 1080p benchmark simán végigment, viszont a 720p benchmark végén szétesett a kép és lefagyott a gép.

Azt vettem még észre hogy nagyon melegszik a GPU, Windows XP alap asztalon 40-45 fok terhelés nélkül, 50 fok felett indul be a ventilátor.

1.jpg

2.jpg

Kontakt (BGA) hibás a PCB.

Ha idle is ilyen meleg a kártya akkor kevés hozzá az Arctic TP3. A Gelid bevált.

Van tésztanyújtód, vagy valakinek a családban? Azzal tudsz a 2 mm-es pad-ből 1mm-est lapítani. És vigyázz a VRM-eknél a kiszakadt részekre mert ott meg fognak sülni a DRMOS-ok. 1 mm ebben az esetben nagyon sok.

Azt lehet tudni hogy hol BGA-s (GPU, memória stb).

Melegítéssel lehet rajta segíteni (nem teszem sütőbe).
Következő: »»   1190 / 1203
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem