Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Gigatron TTL számítógép
Ha nem tudok esetleg talàlkozni rectamas fórumtársunkkal, akkor majd én küldök neked egyet.
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2026
A 6.25MHz 25MHz + 2* D flip-flop-ból jön.
Unokával az itthon található alkatrészekből építjük, kb. minden van, csak pl. két raszteres 100n -ból kellett 20db-t venni meg az EPROM-ot. Vegyesen lesz LSTTL, HC, HCT, a RAM 128k-s-ból buherálva. PS2 adapter próbájához tudtok tippet adni? A Tiny 2. és 3. kivezetésére megy a PS2 data ill. clock. Tápfesz bekapcsolásakor a 2. láb kimenet,ezért lefogja a billentyűzetet. Nálatok is így van és csak a Gigatronból jövő jelekkel áll fel a Tiny?
Jó építést!
![]() Arduinohoz van már sok olyan projekt, amely PS2 billenytűzetet alakít USB billenytűzetből. Régen még voltak, pl. USB -> PS2 sima àtalakítók. De azzal nem tudom működne-e.
Azért még itt-ott hozzá lehet jutni PS2 billentyűzethez. Hát, igen az USB->PS2 átalakítás nem annyira széles körű igény. Anno voltak olyan USB bill-ek, ahol adtak hozzá egy átalakítót, amiben nem volt elektronika, maga a bill. tudta, hogy így, vagy úgy kell működjön, átdugva egy másikra korántsem volt biztos, hogy menni fog.
Vannak most is ilyen adapterek forgalomban, de nehéz eldönteni, hogy van-e bennük elektronika...de, ha pl. a TME sem hívja fel erre a figyelmet, akkor ennyit talán megér egy próbát. Itt viszont elég konkrét a leírás, hogy ebben lennie kell elektronikának, hogy tudja, amit ígérnek. Bár nekem a Pepitával voltak anno problémáim más téren. Ez meg csak bill-hez van és a szöveg alapján ez sem csak az említett kétéltű eszközhöz adott átalakító. A hozzászólás módosítva: Csü, 8:16
Korábban többen is írták itt a fórumon, hogy a Maus-on keresztül lehet olcsóbban rendelni a Mouser-től.
Maus Én nem ismerem őket, de hátha igaz a hír.
Kösz., félreérhető voltam, pontosítok.
A "Gigatron" PS2 adaptere nem USB-PS2 átalakító, hanem egy ATTiny85-tel PS2 billentyűzetet illeszt a géphez mint "Famicon" játékvezérlő emulátor illetve BASIC programokat lehet vele bepötyögni. Az ATTiny85-t Arduinoval és AVRDUDE-vel "égettük". (Én is égtem, mert a batch file-ok (hex file, config bit írás-olvasás) írását állandóan elrontottam, de a DeepSeek pillanat alatt kijavította, az AVRDUDESS-t meg csak később találtuk meg.) Önmagában az adapter működő képességét szeretnénk kipróbálni.
Igen, ezt én is tudom, hogy az nem átalakító.
Igen valóban félreértettem, mert azt hittem csak USB billentyűzeted van, így nem tudsz hozzá rakni PS2 csatlakozású típusút. ![]() Ha megy a Gigatron, a Loader menüben betölteni a BASIC-et. Nem kell semmit sem tesztelni. Mennie kell, önmagában nem megy. A hozzászólás módosítva: Pé, 19:49
|
Bejelentkezés
Hirdetés |