Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1194 / 1195
(#) Skori hozzászólása Hé, 19:22 / 5

R3DFOX

Win7 felhasználók figyelmébe:
A Redfox böngésző egy Firefox fork, amelyet úgy fordítottak hogy régebbi windows verziókon is tudjon futni. Gyakorlatilag egy olyan Firefox, amely friss verzió, szépen és gyorsan! fut windows 7 alatt is.
Több PC-n is teszteltem.

R3DFOX.jpg

(#) Gombszem válasza img hozzászólására (») Hé, 19:50 /

Nálam ilyen. Ott van a POR.

POR.jpg

(#) Doky586 válasza pipi hozzászólására (») Hé, 19:52 /

Melyik nagybolt előtti parkolóban kínálták ezt neked?
Akik zoknit, arany karórát és különleges sampont is árultak hihetetlenül kedvező áron.
A hozzászólás módosítva: Hé, 19:52
(#) Udvari Zsombor válasza Skori hozzászólására (») Kedd, 16:08 /

Firefox-hoz való böngésző kinézet témákkal és beépülőkkel mennyire kompatibilis?
Van egy laptopom, amin gyárilag Win8 (még nem 8.1) van, azon már nem frissíthető a Firefox.
(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Kedd, 16:24 /

Még 2 hétig jön FF 115-re frissítés Link win7-8 hoz.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 16:26
(#) Udvari Zsombor válasza Doky586 hozzászólására (») Kedd, 16:47 /

Win8-on már csak úgynevezett "ESR" (Extended Support Release) Firefox verzió működik, ami a tényleges legfrissebb verzióra nem frissíthető, ami problémákat okozhat.
(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Kedd, 17:22 /

így van

de valami virtualbox szerűségbe telepíthetsz rá win11-et ha akarsz újabb verzión böngészni..
A hozzászólás módosítva: Kedd, 17:25
(#) Skori válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Kedd, 18:21 / 1

Annyira kompatibilis, hogy a hordozható verzióban alapból benne van az uBlock Origin! Ez tulajdonképpen 99,9%-ban Firefox. Töltsd le a .7zip verziót, azt nem kell telepíteni: Bővebben: Link Csak ki kell csomagolni, és már indíthatod is, nem akad össze semmivel.
(#) bbatka válasza Skori hozzászólására (») Kedd, 20:21 /

A PDF-be nyomtatás megy alóla? A Firefox csak az első két lapot hajlandó PDF-be konvertálni. A ChatGPT válaszainak kinyomtatása miatt ezért a Chrome-ot használom.
(#) Skori válasza bbatka hozzászólására (») Kedd, 20:31 /

Tessék...
(#) tki válasza bbatka hozzászólására (») Kedd, 21:14 /

"A Firefox csak az első két lapot hajlandó PDF-be konvertálni."

Hibára vagy szándékos korlátozásra gondolsz? Nem hallottam még ilyesmiről.
(#) martin66789 hozzászólása Kedd, 23:25 /

Videokártya hiba

Sziasztok

Még tavaly vásároltam használtan (hardverApróról) egy Gigabyte Nvidia GeForce GTX 980 Ti G1 Gaming videokártyát, egy Fullos Windows XP-s konfigurációhoz. Vásárlás után a kártya működött játék alatt is teszteltem ott is rendben volt. Mivel már elég régi gondoltam hogy újrapasztázom és teszek bele új hővezető padokat is, ezeket be is szereztem. A kártya szétszedésekor látszódott hogy már szét volt szedve, nem minden csavar volt gyári. A nyákon észrevettem hogy 4 smd alkatrész hiányzik, meg a padok alatt is össze volt maszatolva a nyák is meg a hűtőborda hővezető pasztával meg igen koszosan lett összerakva. A hővezető pasztát nehezen sikerült lemosnom izopropil alkohollal, meg újra pad-elnem is (Sajnos más gyártó videokártya pad-elő videót néztem, nekem kellett volna még 1mm-es pad is a táp részhez, de oda is 2mm-est raktam).
Újrapasztázás után is működött a kártya, igaz többszöri videokártya beillesztést követően. Majd pár nap múlva videó közben elkezdett szétesni a kép, majd kék halál is lett és azóta nem akar működni.
A 4db smd ellenállást =R76, R77, R78, R79) nehezen de pótoltam kapcsolási rajz szerint, de ez sem hozott javulást.

Készítettem videót a jelenlegi állapotról (Videó) (Elnézést a videó minőségéért.)

Driver nélkül ad képet a videokártya. Alaplap az jó mert egy GT 640 simán működik benne. Van egy másik PCI-E alaplapom de abba nem tudom beletenni a videokártyát a kondenzátorok miatt, a fő gépembe meg nem szeretném beletenni.

GPU vagy memória lett BGA-s?
A hozzászólás módosítva: Kedd, 23:28
(#) img válasza martin66789 hozzászólására (») Sze, 9:37 /

Szia!

Tehát a lényeg (ha jól hámoztam ki) az, hogy dupla vastag heat pad-et tettél a VRM-ekhez amitől meghajlott a PCB és felszakadtak a BGA pad-ek. A kérdéseid alapján nem csináltál még ilyet, ugye? A VRM-ek melletti sor van a tűzvonalban, de a MATS/MODS megmondja, vagyis kiindulási alapnak jó (maga a mag is lehetséges mert nagy elég felület hozzá). Mondanám, hogy egyszerűbb, ha leveszed az alkatrészeket és megnézed, de az előzmények alapján lehet, hogy azzal nagyobb kárt okoznál. A Gigabyte paneljei egyébként sem a jó minőségükről híresek mert maguktól (a hőtágulástól) repednek, törnek és BGA-sodnak (hát még úgy, ha valaki rásegít).
A hozzászólás módosítva: Sze, 9:38
(#) Udvari Zsombor válasza bbatka hozzászólására (») Sze, 15:51 /

Tedd fel a "PDF24"-et, ha fontos neked pdf-be nyomtatni, én még sose használtam semelyik program beépített pdf konvertálását, csak így "nyomtatok".
(#) bbatka válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Sze, 16:55 /

Firefox alól egyik virtuális nyomtató se működik. Fel van telepítve legalább 5 a gépemre. A ChatGPT szerint valamilyen Firefox hiba okozza. Én minden megőrzök. Főleg a ChatGPT válaszait, mert elég bonyolult elektronikai témákban kérdezem általában.
(#) bbatka válasza tki hozzászólására (») Sze, 17:01 /

Megkerestem a ChatGPT válaszát:

Miért kapsz csak 2 oldalt, a többi pedig üres?
A valódi ok (röviden)

A ChatGPT felülete dinamikusan renderelt (virtualizált):

Firefox csak az éppen látható DOM-elemeket nyomtatja ki

A további tartalom „létezik”, de nincs fizikailag kirajzolva

Nyomtatáskor:

az oldalak száma stimmel (pl. 300)

de a tartalom nincs ott → üres oldalak

Ez nem bug, hanem Firefox nyomtatási motor + modern webapp ütközése.

? Miért nem történik ez Chrome-ban?

Chrome nyomtatás előtt kikényszeríti a teljes DOM renderelést

Firefox nem

Ezért Chrome / Edge:

„csak működik”

Firefox: üres oldalak
(#) bbatka válasza Skori hozzászólására (») Sze, 17:02 /

Köszi!
(#) Skori válasza bbatka hozzászólására (») Sze, 18:52 /

Megnéztem a chatgpt esetében hibás a nyomtatás r3dfoxban is, annyi az eltérés, hogy van 2 oldal, utána 3 üres, majd a további oldalak megjelennek. Nem nyomtattam ki, de már az előnézete is eleve ilyen. Nekem egy régi PDF creator verzió is fel van telepítve nyomtatónak, mert sokkal kisebb fájlt gyárt, mint a Microsoft print to pdf nyomtató, ami alapból ott van a rendszerben.
(#) martin66789 válasza img hozzászólására (») Sze, 20:30 /

Mellékeltem képet hogy mennyire nyomódott meg a pad. Amúgy elég puha a pad Arctic TP-3 és Artic MX-4-gyel lett bekenve a GPU. Leszedtem a szétnyomott pad-et és próbáltam így is bekapcsolni, de sajnos így sem működött.

Amúgy bekapcsolás után miért vár olyan sokáig, másik videokártya nem vár addig és ez a kártya megvásárlás óta így csinált.
(#) Udvari Zsombor válasza bbatka hozzászólására (») Sze, 20:57 /

Én is Firefoxot használok és nálam gond nélkül megy a "PDF24", csak nyomtatáskor ki kell választani azt a "nyomtatót" a listából, én már sokszor mentettem így (nem AI) oldalakat pdf-be, hosszabbakat is ‒ plusz be kell pipálni az "options" résznél lévő mindkét beállítást a Firefox nyomtatás ablakában, hogy az adott oldal minden eleme nyomtatódjon.
(#) tki válasza bbatka hozzászólására (») Sze, 21:05 /

Köszi, de kértél hozzá forrást, hogy hol látta, hol olvasta, van-e róla beszélgetés valahol? Mert addig vagy létezik ilyesmi, vagy nem...
(#) img válasza martin66789 hozzászólására (») Sze, 21:32 /

Nem láttam azt a képet ami a pad megnyomódását hivatott demonstrálni.

Az alkatrészeket szerintem felesleges volt beforrasztanod, ha nélkülük is működött a kártya. Azt ellenőrizted, hogy 8x / 16x módban működött?

Azt viszont elfelejtettem írni, hogy ha a Windows betöltődésénél (amikor 3D módba váltana) száll el a kártya, az jellemzően GPU mag hiba.
(#) martin66789 válasza img hozzászólására (») Sze, 21:52 /

Bocsánat valamiért lemaradt a kép. (Tettem még pár képet és videót a megosztott google albumhoz.)

Viszont valami történt, mert elindult a kártyával a gép. Egy 1080p benchmark simán végigment, viszont a 720p benchmark végén szétesett a kép és lefagyott a gép.

Azt vettem még észre hogy nagyon melegszik a GPU, Windows XP alap asztalon 40-45 fok terhelés nélkül, 50 fok felett indul be a ventilátor.
A hozzászólás módosítva: Sze, 21:55

1.jpg

2.jpg

(#) img válasza martin66789 hozzászólására (») Sze, 23:07 /

Kontakt (BGA) hibás a PCB.

Ha idle is ilyen meleg a kártya akkor kevés hozzá az Arctic TP3. A Gelid bevált.

Van tésztanyújtód, vagy valakinek a családban? Azzal tudsz a 2 mm-es pad-ből 1mm-est lapítani. És vigyázz a VRM-eknél a kiszakadt részekre mert ott meg fognak sülni a DRMOS-ok. 1 mm ebben az esetben nagyon sok.
A hozzászólás módosítva: Sze, 23:12
(#) martin66789 válasza img hozzászólására (») Sze, 23:33 /

Azt lehet tudni hogy hol BGA-s (GPU, memória stb).

Melegítéssel lehet rajta segíteni (nem teszem sütőbe).
(#) bbatka válasza tki hozzászólására (») Csü, 15:18 /

Forrást nem kértem hozzá. Beértem a válaszával. Egyébként kényszer megoldásnak ezt ajánlotta a ChatGPT:

2. Firefox workaround (ha ragaszkodsz hozzá)
Lépések:

Görgess lassan az elejétől a végéig

várj, amíg minden blokk betölt

Nyomtatás előtt:

jobb klikk → Inspect

Console fül

Illeszd be:

document.querySelectorAll('*').forEach(e => e.style.overflow = 'visible');

Ctrl + P → PDF

⚠️ Nem szép, de kitölti az üres oldalakat.
(#) bbatka válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Csü, 15:36 /

Kipróbáltam minden virtuális nyomtatót. Mindegyiknél ugyanaz a hiba (pontosan ugyanaz). A 35 oldalas doksiból az első néhány oldalon és az utolsó néhány oldalon van tartalom, de közte üres oldalak. Nem rendereli akármit csinálok.
(#) Ge Lee válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Csü, 15:44 1 /

Nem értem miért jó a mai napig a féregfox-szal nyűglődni. Én sok évvel ezelőtt épp az ilyenek miatt váltottam a chrome-ra, nem csak nyomtatási nyűgjei voltak hanem sok más is. De ezeken kívül is van élet, brave, stb.

Jut eszembe, ha valaki tud valami érdemi infót a dark web-ről az ne tartsa magába, akár privátban is jöhet. Másik böngésző, meg vpn, meg egyebek. Nem sötétkedni akarok, csak állítólag van sok olyan doksi ami csak úgy érhető el, hagyományos guglis és egyéb keresők sosem találják meg mert ezek számára rejtve vannak.
(#) Udvari Zsombor válasza bbatka hozzászólására (») Csü, 15:44 /

Ha a "pages"-t "custom"-ra állítod, akkor meg tudod adni a "nyomtatni" kívánt oldalszámokat.
(#) Skori válasza Ge Lee hozzászólására (») Csü, 15:56 / 2

Pl. azért mert abban rendesen fut az Ublock Origin, nincs mondvacsinált okokkal letiltva, (ráadaásul úgy, hogy engedélyezni sem lehet - és csak a "lite" verzió fut). Vagy mondjuk azért mert sokkal jobban testre szabható, mint mondjuk a chrome. A r3dfox pl. alaphelyzetben is tartalmazza ezt a kiegészítőt. A privát szféra védelme is jobb szerintem mint a Chromium alapú böngészőkben.
A fentiektől ettől eltekintve, nekem többféle böngésző is fel van telepítve, és van amikor egy oldalt többféle böngészővel is megnézek.
Amivel tapasztalatom szerint nagyon fel lehet gyorsítani régebbi gépeken is a böngészést, ha a TEMP könyvátra(ka)t kiteszem dinamikus ramdiszkre, és a böngésző cache-t, ill. a default letöltési útvonalát is. De pl. a korábban említett r3dfox, anyósomék régi (4.gen i5) PC-jén, windows7 alatt, kifejezetten gyors, teljesen úgy tűnik használat közben, mintha egy modern PC-n böngésznék, és nem egy tizenéves PC-n.
A hozzászólás módosítva: Csü, 15:57
Következő: »»   1194 / 1195
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem