Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
Sziasztok !
Itt foglalkoznak ezzel a problémával , és írnak 2-3 ötletet. : "A hibakereső kapcsolódási hibák kezelése" Milyen típusú processzor , támogatja a debugolás-t ? A hozzászólás módosítva: Pé, 20:05
Szia!
Köszönöm, de ezen a két ötleten már túlvagyok. Mindig ugyanaz! Nincs több ötletem.
Mi a típusa a processzornak ?
Lett még egy ötletem: A PIC18F4620 típusban pl. a belső "In-Circuit Debug" áramkört le lehet tiltani , vagy engedélyezni lehet.
Itt is van ilyen DEBUG bit, amit át is állítottam, de ez a hibaüzenet jött: Warning: The hex file has the debug bit set. The debug bit has been cleared during load to memory. The original hex file has not been modified.
Az adatlapján is van egy ilyen megjegyzés: The DEBUG bit is managed automatically by device development tools including debuggers and programmers. For normal device operations, this bit may be maintained as a ‘1’. Ezek szerint ez lehet az oka? És így már soha nem sikerülhet?
Ez lehet az oka , de erre hirtelen most nincs ötletem.
Azt azért nem mondanám , hogy soha nem sikerülhet , mert ezt a config rész is többször írható , csak jó kérdés a program miért akarja ezt a bitet kivenni. Ezt gondolom XC -ben programozod ? (mert én ezt a "hibát" PIC18F16Q40-re tudtam XC-ben produkálni.)
Itt találtam , hogy :
"A DEBUG bitet automatikusan kezelik az eszközfejlesztő eszközök ..."
igen, ezt másoltam be én is. De miért nem kezelik jól? Miért nem engedi a debugot?
Hát igen , a processzor alkalmas rá , a PICKIT3 is alkalmas rá , elméletileg működnie kellene ,de mégse működik.
![]() Nincs esetleg egy más típusú processzorod próbaképpen ? Vagy ez a debug üzemmód működött már máskor ? A hozzászólás módosítva: Pé, 23:10
Nem próbáltam korábban a debugot így az áramkörben. De most olyan hibám van, amit az MPLAB szimulátorával és egy négycsatornás SPI dekódolós szkóppal se tudok megoldani.
Nekem eddig mindig működött , Pickit3 -al , ICD3 -al , Pic18f4620 -el , Pic67k40 -el , stb.
Itt találtam , egy régebbi hasonló problémával foglalkozó beírást itt a fórumon. : "Valami miatt nem működik a PICKIT3 programozóm" A hozzászólás módosítva: Pé, 23:32
Sziv SN !
Örülök neki ! És végül is mi volt a hiba ? A hozzászólás módosítva: Pé, 23:48
A PICKIT3 Programmer programban a tools fülön be kellett állítani a revert to MPLAB-t. Így már jó lett!!
Super ! Akkor még "ma" meglett a megoldás.
Igen, igen, gyors voltál! Jó rég óta küzdök vele! De még csak most jön a java! Ez arra volt jó, hogy egy jó eszköz legyen a kezemben a hiba kereséshez!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |