Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » RIAA korrektor
Témaindító: Ghost Rider, idő: Aug 25, 2006
Tapasztalataim is visszaigazolják amit említesz. Hangszedő lezáró ellenállása sem kőbevésett érték.., három állásban kapcsolhatóra készítem, ez bőven elegendő. Potis/forgós megoldást mellőzném, nem kell ennyire finoman hangolni, nem annyira drasztikus ezen tagok változtatása által okozott hangminőség változás, de észlelhető.
Valóban nem nagy a változás, de hallható. Nekem régebben volt ilyen hangolható korrektorom. Mostanában újra éled az LP, mert a lányomtól csak azt kapok ajándékba. Megbeszéltük, hogy nem érdekel semmilyen más dolog. Ami kell, megveszem magamnak.
Szóval most egy gyári erősítőm belső korrektorávsal hallgatjuk, de készülget a saját korrektorom, abban viszont változtatható lesz az illesztés. No nekem sem forgókondi, hanem néhány kapcsoló lesz benne. Idézet: „No nekem sem forgókondi, hanem néhány kapcsoló lesz benne.” Valóban nem érdemes ennyire változtatóvá tenni ezen tagok értékét. Ismerve a bemenet jel/zaj viszonyát, nem tenne jót hosszabb vezetékekkel bekötni hangolható passzív alkatrészeket a bemeneti csatihoz. Többet ártana mint használ. Nagaoka hangszedőm a 100K lezárást kedveli, AT440MLB 33k-val tetszik jobban, adatlapja, átvitele is kb. visszaigazolja. A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2026
Tapasztalataim szerint, ahogy írtátok is, a változás csak minimális lehet, ha a kivitelezés megfelelő. És a dologhoz hozzátartozik, ami utána van. Vagyis az átjátszó kábel, és az ezt követő erősítő, és az összes fokozat illesztése. Mert mindegyik elem hozzáteszi a magáét. Az LP-k-ről nem beszélve.
Most csak egy VM95E van a hangkarban, de szeretnék egy paratoroidos mikrolájn egységet. Nem volt még olyanom, de sokáig nem is hiányzott. Elliptikus tűvel indítottam, előtte egy Akai PC-90 kúpos szólt több mint 20 éve. Most 20 év elteltével az asszony unszolására újra pörög a korong.
Köszönöm szépen. A lemezjátszóm Yamaha P-200 VM95E-vel, van benne fél kiló bitumenes lap és a motor tartója van zselésre cserélve. Az erősítő egy harman kardon HK620.
De. Még nem vettem meg mikor már nézegettem, bele a gyári korrektorát és akkor nem találtam se égen, se földön. Aztán nyáktervező progikat kutattam és próbálgattam, hogy majd megtervezem a nyákot én és legyártatom valahol, de feladtam. Így került bele egy op-ampos.
Tehát egy jó, átlagos rendszer, semmi extra, sok millás rendszerelemekből. Ennek ellenére, a külömbség jól érzékelhető a két korrektor között. Tanulságos.
Pontosan. Ez is egy számomra hihetetlen felismerés volt. Azt gondoltam, hogy úgy sem fogok hallani szinte semmit egy ilyen egyszerű rendszeren, mint az enyém. És de.
Wanted ARC PH3 RIAA nyákSzervusztok!Készíteni szeretnék egy lemezjátszó erősítőt és e-hez egy ARC PH3 RIAA nyák rajzot keresek! Kész nyák elérhetősége is érdekel... Előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |