Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RIAA korrektor

Témaindító: Ghost Rider, idő: Aug 25, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   152 / 152
(#) CHZ válasza tothbela hozzászólására (») Márc 1, 2026 /

Tapasztalataim is visszaigazolják amit említesz. Hangszedő lezáró ellenállása sem kőbevésett érték.., három állásban kapcsolhatóra készítem, ez bőven elegendő. Potis/forgós megoldást mellőzném, nem kell ennyire finoman hangolni, nem annyira drasztikus ezen tagok változtatása által okozott hangminőség változás, de észlelhető.
(#) tothbela válasza CHZ hozzászólására (») Márc 1, 2026 / 1

Valóban nem nagy a változás, de hallható. Nekem régebben volt ilyen hangolható korrektorom. Mostanában újra éled az LP, mert a lányomtól csak azt kapok ajándékba. Megbeszéltük, hogy nem érdekel semmilyen más dolog. Ami kell, megveszem magamnak.
Szóval most egy gyári erősítőm belső korrektorávsal hallgatjuk, de készülget a saját korrektorom, abban viszont változtatható lesz az illesztés. No nekem sem forgókondi, hanem néhány kapcsoló lesz benne.
(#) CHZ válasza tothbela hozzászólására (») Márc 1, 2026 / 1

Idézet:
„No nekem sem forgókondi, hanem néhány kapcsoló lesz benne.”

Valóban nem érdemes ennyire változtatóvá tenni ezen tagok értékét. Ismerve a bemenet jel/zaj viszonyát, nem tenne jót hosszabb vezetékekkel bekötni hangolható passzív alkatrészeket a bemeneti csatihoz. Többet ártana mint használ. Nagaoka hangszedőm a 100K lezárást kedveli, AT440MLB 33k-val tetszik jobban, adatlapja, átvitele is kb. visszaigazolja.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2026
(#) mek-elek válasza CHZ hozzászólására (») Márc 1, 2026 /

Tapasztalataim szerint, ahogy írtátok is, a változás csak minimális lehet, ha a kivitelezés megfelelő. És a dologhoz hozzátartozik, ami utána van. Vagyis az átjátszó kábel, és az ezt követő erősítő, és az összes fokozat illesztése. Mert mindegyik elem hozzáteszi a magáét. Az LP-k-ről nem beszélve.
(#) tothbela válasza CHZ hozzászólására (») Márc 1, 2026 /

Most csak egy VM95E van a hangkarban, de szeretnék egy paratoroidos mikrolájn egységet. Nem volt még olyanom, de sokáig nem is hiányzott. Elliptikus tűvel indítottam, előtte egy Akai PC-90 kúpos szólt több mint 20 éve. Most 20 év elteltével az asszony unszolására újra pörög a korong.
(#) teddysnow válasza elektrorudi hozzászólására (») Márc 1, 2026 /

Köszönöm szépen. A lemezjátszóm Yamaha P-200 VM95E-vel, van benne fél kiló bitumenes lap és a motor tartója van zselésre cserélve. Az erősítő egy harman kardon HK620.
(#) teddysnow válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 1, 2026 /

De. Még nem vettem meg mikor már nézegettem, bele a gyári korrektorát és akkor nem találtam se égen, se földön. Aztán nyáktervező progikat kutattam és próbálgattam, hogy majd megtervezem a nyákot én és legyártatom valahol, de feladtam. Így került bele egy op-ampos.
(#) elektrorudi válasza teddysnow hozzászólására (») Márc 2, 2026 /

Tehát egy jó, átlagos rendszer, semmi extra, sok millás rendszerelemekből. Ennek ellenére, a külömbség jól érzékelhető a két korrektor között. Tanulságos.
(#) teddysnow válasza elektrorudi hozzászólására (») Márc 2, 2026 /

Pontosan. Ez is egy számomra hihetetlen felismerés volt. Azt gondoltam, hogy úgy sem fogok hallani szinte semmit egy ilyen egyszerű rendszeren, mint az enyém. És de.
Következő: »»   152 / 152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem