Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1710 / 1714
(#) somitomi válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 26, 2026 /

Nekem az jutott eszembe, hogy ha soronként egyel több számjegy lenne, akkor lehetne pár másodpercenként váltogatni a járatszám és az indulásig hátralévő idő között, mert úgy már majdnem minden belefér (bár valamiért pont háromjegyű buszból soknak vannak betétjáratai).
(#) lasertank válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 26, 2026 / 1

mindenesetre baromi jól néz ki ez a doboz az átfénylő kijelzőkkel
(#) Udvari Zsombor válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 26, 2026 /

@Attila86 ‒ Aha, szóval egy adott járat van beállítva és azt figyeli egy ilyen 3×2 kijelző modul, így már értem.
@somitomi ‒ Akkor lehetne minden sor négy számjegy és akkor már a három számjegyű "A" és "E" járatszámokat is ki lehetne írni, pl. egy adott sorban előre beállított időközönként válthatna a járatszám és az indulási idő között, megkülönböztetve azzal, hogy az első szám helyre tehetne mondjuk egy "alsóvonás" jelet, mikor az indulási időt mutatja.
(#) pipi válasza lazsi hozzászólására (») Márc 26, 2026 /

2.4 2.8 3.5 coll tft-k simán elérhetőek, házi használatr pont elég
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2026
(#) mek-elek válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 26, 2026 /

Az ötletért fogadd elismerésem!
(#) kaqkk válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 26, 2026 / 3

Idézet:
„Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett”
(#) Kerékgyártó Imre hozzászólása Márc 27, 2026 / 8

3D Grafika

3D grafika pic 32-vel 3D Chicken
(#) CHZ hozzászólása Márc 28, 2026 / 14

EM84 tube

Sziasztok!
Barátom kérésére készítettem, saját célra eszembe sem jutott volna ezt megépíteni..
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2026

EM84 E4.jpg

(#) szendi001 válasza Kerékgyártó Imre hozzászólására (») Márc 28, 2026 /

Nagyon Fain! Írtad bele a csirkét, vagy volt malami bázis amit lehetett renderelni?
(#) szendi001 válasza CHZ hozzászólására (») Márc 28, 2026 /

Tisztességes munka, azt hittem gyári!
(#) CIROKL válasza CHZ hozzászólására (») Márc 28, 2026 / 11

Nagyon tuti , magamnak én sem épitenék de más ha egy ismerős, haver ,jóbarát kérésének kell eleget tenni.
Anno egy IN13 csövekkel csináltam egy ilyen külön dobozolt kijelzőt , az külsőleg egy sima tégla fa doboz volt viszont nagyon látványos működés közben.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2026
(#) Kerékgyártó Imre válasza szendi001 hozzászólására (») Márc 29, 2026 /

sketchfab-on találtam mint ingyenes 3d modell . Chat-GPT vel átméreteztem készítettem a kódot . Githubra feltöltöttem ha valakit érdekel . Köszönöm a lájkokat .
(#) CHZ válasza szendi001 hozzászólására (») Márc 29, 2026 / 1

Köszönöm! Egyszerű technikával készült doboz, 4. emeleten is megvalósítható.
(#) denon888 hozzászólása Márc 29, 2026 / 8

Transistor Curve Tracer

Sziasztok!

A hirdetések között találtam rá, egyik fórum társunk árult panelokat az eszközhöz. Mivel időközben elfogyott de közzétette a linket is, gondoltam megépítem. Az alap ötlet innen származik.Bővebben: Link
Alapjába véve valóban egyszerűen elkészíthető. Egy IC ami kisebb utána járás, (MCP4802) de ez sem vészes. A gerber is mellékelve van a leírásban, így nem kell tervezni. De amit nem figyeltem, az ellenállások 0603 smd, én 0805 smd-vel oldottam meg, de pasztával megvalósítható. A másik pedig ami kritikusabb 3 darab NPN smd tranzisztor. A panelon a pin kiosztása nem az elfogadott standard. Maradt a TO-92 2n3904. Így sikerült egy működő eszközt létrehozni.
(#) scooby_ válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 30, 2026 1 /

Szia!
Gyönyörű lett!
ChatGPT-n kívül más AI-t nem próbáltál még ki?
(#) mraulajos hozzászólása Ápr 5, 2026 / 9

Mikró trafós pont heg

Hali!
Készítettem egy ponthegesztőt. Kicsit brutál, de teszi a dolgát.
(#) mraulajos válasza mraulajos hozzászólására (») Ápr 5, 2026 / 5

Még 3 kép.
(#) uniman válasza mraulajos hozzászólására (») Ápr 5, 2026 /

Jó ideje elő van készítve nálam is hasonló mikrosütő trafó. A szekunder drótok kiválasztása folyamatban van (meglévő anyagokból). A timer/időzítés megoldását nem látom...van csak manuálisan "nyomod" ?
(#) mraulajos válasza uniman hozzászólására (») Ápr 5, 2026 /

Időzítőre még nem vettem erőt magamon. Láb kapcsolóval kapcsolom, de egy pillanat kell neki. Teszi a dolgát. 7db 10mm2 sodrott vezetéket csupaszítottam meg, azok vannak szorosan körül bandázsolva Ez így pont bele fér, kitölti a légrést.
(#) szendi001 hozzászólása Ápr 12, 2026 / 21

Klón gitár hangfal

Sziasztok! Elkészült a 4x12" klón gitár hangfalam. A felette lévő Bugera a halálból lett visszahozva. Munkaponti SMD cuccok haltak meg a gyári hibás Fet hűtés méretezés miatt. Hangszórót tekintve egy-egy pár 16 ohmos van benne. Eredő 16-nak van kötve. A gyárinál vastagabb 25-ös anyagból van. Szóval nehéz...
(#) gyula84 hozzászólása Ápr 24, 2026 / 16

yoradio

Megint egy yoradio project valami olcsó bt hangfalból.
(#) kaqkk hozzászólása Máj 15, 2026 / 9

Nixie+dekatron

Elkészült az OG 4
(#) tiborati hozzászólása Máj 16, 2026 / 16

Egy ki utánépítés

El kellett tölteni valamivel az időt, és ki kellett probálni a K40-et. ez lett belőle.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2026
(#) Vales válasza tiborati hozzászólására (») Máj 16, 2026 / 1

Jó kis elektroncső teszter, ha jól látom, Gratulálok!
(#) Jancsika hozzászólása Máj 18, 2026 / 21

Hőmérséklet távadó

Sziasztok!
Régebben készítettem ezt a hőmérséklet távadót, de most meg szeretném mutatni Nektek.
Internet kapcsolat nélkül kommunikál egymással két ESP8266 (ESP32-vel is működik) WiFi-n keresztül.
Az egyik (a szerver) létrehozza a saját vezeték nélküli hálózatát, a másik (a kliens) csatlakozik ehhez a hálózathoz.
A kliens lekéri az adatokat a szervertől és megjeleníti azokat az OLED kijelzőn.
Én ezzel a szoba hőmérsékletét ellenőriztem a kazánházban, hogy mennyire kell még fűteni.
Az ötletet erről a helyről kaptam:
ESP8266 kliens-szerver
(#) sonajkniz válasza Jancsika hozzászólására (») Máj 18, 2026 /

Ügyes kis szerkezet. Különösen az tetszik benne, hogy konektorba dugható.
Milyen hálózati tápot használtál hozzá?
Viszont ezek a modulok, ha csak a rádiós kapcsolat a cél, sokkal egyszerűbb programmal is tudnak kommunikálni, "espnow" módban, MAC Adres alapon. Nincs master-slave viszony, és bármilyen adatot egyszerűen dobálnak egymásnak.
(#) Jancsika válasza sonajkniz hozzászólására (») Máj 18, 2026 / 6

Szia,

Egy kapcsoló üzemű 5V-os telefontöltő nyákjára tettem pluszban egy sot-223-as tokozású 3,3V-os stabot.

A két egység csak szoftver-ben tér el, plusz az egyiken van DS18B20-as hőmérő jeladó.

A műanyag burkolatot eltávolítottam a tápról.
Csak a hálózati csatlakozót és a nyákot használva terveztem hozzá a képeken látható 3D nyomtatott házat.

Köszi a visszajelzést, megnézem azt az "espnow" módot is.

IMG_3148.jpg

(#) tothbela válasza Jancsika hozzászólására (») Máj 18, 2026 / 1

Bár ezek a kis áramkörök nem sok hőt termelnek, de érdemes figyelmet fordítani erre is. A belső hőmérő modul a saját hőmérsékletét méri, ami magasabb lehet mint a szoba levegőjének hőmérséklete. Lehet hogy már megoldottad, mivel szoftverből könnyen kezelhető az ilyen. Nálunk a munkahelyen volt gyári konnektorba dugható hasonló készülék, bár annak nem volt semmilyen kijelzője, az csak a központi egységen volt. Azon lehetett a mért értékeket trimmelni, vagyis hozzáigazítani a kézi hőmérőhöz. Nagy eltérés nem volt, gyakorlatilag 2-3°C.
(#) lazsi válasza tothbela hozzászólására (») Máj 18, 2026 /

Én úgy értelmeztem a képet, hogy az egyik dobozból kilógó fekete vezeték végén egy külső hőmérő van...
(#) zenetom válasza tothbela hozzászólására (») Máj 18, 2026 / 2

DS18B20-al méri a hőmérsékletet, ami jó messzire ki van vezetve. Ez így szerintem teljesen jó.

Én mikor készülékdobozon belülre tettem szenzorokat, használhatatlanok voltak. Vagyis az elején jó értékek voltak, aztán ahogy telt az idő, egyre nagyobb hőmérsékletet mértek.
Következő: »»   1710 / 1714
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem