Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamerás megfigyelőrendszer

Témaindító: zozz12, idő: Okt 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   76 / 76
(#) tki válasza uniman hozzászólására (») Márc 30, 2026 /

Kár volt példát is küldenem a pdf fordításához.. Az első üzenetemben egyáltalán nem általános leírásokra hivatkoztam, hanem a konkrét típus leírásaira, amiket olvastam, azért emlegettem a 21. oldalt.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2026
(#) uniman válasza tki hozzászólására (») Márc 30, 2026 /

Értem...de ha már rátaláltál a hozzávaló Quick Access Guide-ra , akár be is linkelhetted volna, vagy a pdf fájlnevet. (Én minden mást találtam hozzá, de a lényeget nem...)
Én sem szeretem, ha "megnevezést" kérek, de betűk helyett odavágnak egy képet...
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2026

lista.JPG

(#) tki válasza uniman hozzászólására (») Márc 30, 2026 /

Na, hát ezért nem írtam többet. : -)

Egyébként az "általános leírást", amiben többféle aktiválás is be van mutatva, ill. a default IP cím is ott van, az adott típushoz ajánlja a HikVision saját honlapja, ahol megvan a termék, szóval az is információ.
(#) Tomi111 válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 30, 2026 /

Szia! Hikvision kamerát a reset után (ennek nem néztem utána) az SADP.tool progival lehet beállítani: új Ip cím, jelszó beállítás, stb. Utána az iVMS.4200 progival nézhető, rögzíthető.
IP címnek az otthoni IP címtartományban kell beállítani egyet( az első 3 számnak passzolni kell az otthonival, az utolsó szám 1-255-ig lehet.
(#) proba hozzászólása Máj 31, 2026 /

Kamera választás

IMOU IPC-K9DCP-3T0WE-V2 és egyébb egyszerű társaitól mire számítsak? Olyan kérdések érdekelnek, működik e WIFI nélkül ,vagyis csak alkalmilag látna WIFI-t amíg megnézem a felvételeket. Az ember érzékelés az a kamerán belül történik, vagy hálózaton keresztül, és esetlegesen még + előfizetés is kell hozzá? Valóban elvan legalább nyáron napelemről, vagy igényli a folyamatos áramellátást? Esetleg milyen egyébb buktatók vannak még?
Egy nem használt ingatlanra szeretném kitenni, ha lehet minél kevesebb macerával (nincs wifi) Nézegettem vadkamerákat is, de amit jónak gondolnék az sokkal drágább. ( gondolom nem véletlenül.) Esetleg ha van közöttük olcsó és jó tippeket szivesen fogadok.
(#) dB_Thunder válasza proba hozzászólására (») Máj 31, 2026 /

Amíg van madár lesz rá sz@r is esete!
Komolyabb betörő egyből levágja, hogy biztonságtecnikailag egy nulla! napelem, wifi
Az ilyen olcsó izékkel az a baj, hogy 1 év után lekonyul a felhő alapú szolgáltatás, aztán vagy előfizetsz vagy kidobod....
(#) Remci válasza dB_Thunder hozzászólására (») Máj 31, 2026 /

Idézet:
„Amíg van madár lesz rá sz@r is esete!”

Na pont erre jók, hogy a madár tudjon mire szállni
(#) proba válasza dB_Thunder hozzászólására (») Máj 31, 2026 /

Az hogy leverik, nem érdekel, a WIFI része terveim szerint addíg működik, amíg a telefonhoz hotspotként csatlakozik visszanézéskor. A felhő alapú szolgáltatás jobban zavar. Van már egy dahua kamerám, szintén az imou sorozatból 6 éve. Azt kétszer újra indítottam, más baj még nem volt vele. Igaz vezetékkel használom és a html része már reklamál, mert a böngészők kimennek alóla lassan. Az appból elérhető előfizetés nélkül. Az csak egy egyszerű változat. Az ember érzékelés ott biztosan felhő alapú, előfizetéses. Arra lettem volna kíváncsi, fejlődött e már annyit a technológia, hogy ezt helyben megoldja, illetve mit találnak ki / egyszerűsítettek a gyártók, hogy ne legyen olyan egyszerű ami annak tűnik.
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2026
(#) uniman válasza proba hozzászólására (») Jún 1, 2026 /

Ha leveri, akkor el is viheti a cuccot (ha szaki, kiveheti belőle az SD-t is) vagy behajítja a közeli bozótba.
A nem kedvelt felhő szolgáltatásnál meg megmaradt az utolsó percekig a felvétel...
(#) proba válasza uniman hozzászólására (») Jún 1, 2026 /

Kezdeti beruházáson kívül nem szándékozom rá költeni. Komoly oka sincs amiért fel akarom tenni. Neken védelemnek elég, hogy nem annyira láthatóan és magasba teszem. Az elmult 20-25 évben kerítés sem volt, igazán kár sem történt. Egyszerűen csak kíváncsi vagyok, mert néha az udvarban olyan dolgok jelennek meg, (pl csikkek) amik nem tudom honnét származnak.
(#) Udvari Zsombor válasza proba hozzászólására (») Jún 2, 2026 /

A helyedben megfontolnám kerítés létesítését, legalább valami vastagabb tyúkhálót, mivel a csikkek arra engednek következtetni, hogy valaki/valakik szokott/szoktak járni nálad.
(#) uniman válasza proba hozzászólására (») Jún 2, 2026 /

"kerítés sem volt"...és most van már? Villany sincs (épület/ház van?)...a napelemes macera helyett?
Milyen gyakran jársz arra? Én akkutelepről is el tudnám képzelni az usb-ről működő kamerát...
Még wifi sem kell...én 2 SD-kártyával operálnék: Kiveszem a régit és otthon nyugiban végignézem, ez ugyani nem két percig tart. A másik SD-t meg előre leformázva berakom a kamerába. Persze epületben elhelyezve, kandi-kameraként, még kültéri kamera sem kell.
(#) niedziela válasza uniman hozzászólására (») Jún 2, 2026 /

Napelemes, 4G kamerám 4 éve megy már a kertben, tőlem 20km-re, és bármikor látom mi történik, app,ban pedig visszanézhetem a történéseket.
Nem ördögtől való
(#) uniman válasza niedziela hozzászólására (») Jún 2, 2026 /

Biztos nem olvastad, hogy ez esetben nincs wifi a helyszínen. 4G az SIM kártyás cucc, erről sem volt szó ezidáig! (De ötletnek jó, csak pénzbe kerül...)
Időszakosan odamegy a tulaj és a telefon-hotspotjával adna wifit a kamerának, amíg átnézné a felvételeket. De egyenlőre még az sem tudni, hogy wifi nélkül a kamera hogyan működik... Erre mit mondasz?
Egy 20 ezer Ft-os napelemes wifi/IP-s, SD kártyás kamerát vásárolna...
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2026
(#) lazsi válasza uniman hozzászólására (») Jún 2, 2026 /

Idézet:
„4G kamerám 4 éve megy már a kertben, tőlem 20km-re, és bármikor látom mi történik”

Ez alapján nekem mobilnetesnek tűnik...

De... olvastam, szerintem te nem figyeltél kicsit
Mint irtam 4G- s kamera nem. nem kell wifi csak egy pár ezer forintos feltöltös sim.
Nekem sincs wifim az edőszélen.
Nem ötletelek.. találgatok, egy működő dologról irok.
(#) uniman válasza lazsi hozzászólására (») Jún 2, 2026 /

Keverjük a szezont...a fazonnal?
(#) uniman válasza niedziela hozzászólására (») Jún 2, 2026 /

A "4G- s kameráról" senki nem írt előtted... Ha ajánlani szeretnéd (akkor írd azt!), meg nevezz meg pár típust (linkkel) ami ma is kapható. Ötletnek jó. Hátha megtetszik a kérdezőnek.

Idézet:
„A "4G- s kameráról" senki nem írt előtted”

Ezért megy a fából vaskarika gyártás.

Kérdezőnek írom ha nincs wifi és villany, válassz 4G kamerát
(#) proba válasza uniman hozzászólására (») Jún 2, 2026 /

Az egész csak játékszerű, nem véletlen a 20e ft környéki kamera nézegetés. Épület van, áram van, ha nagyon akarnék, simet is vehetnék hozzá, vagy a házba berakhatnék egy dvr-t, de az évi 2-3 idegen szemét miatt azért nem akarok fixen havi ezreket fizetni. Inkább csak arra lettem volna kíváncsi, hogy akinek van hasonszőrű kamerája, az milyen buktatókról tud. A napelem nem különösebben érdekel, áramot tudok neki adni. A kezeléstechnikai része érdekelt volna. mennyire igényli a netet, anélkül hajlandó bármire egyáltalán, Az emberi alak érzékelés még felhő alapú-e, a külső mozgásérzékelője mennyire teszi szelektívvé... mert fa az van rendesen. Az otthoni kamerám kép alapú mozgásérzékelője főműsoridőben rögzíti a szőlő növekedését szelesebb időben, reklámok nélkül. Az meg az SD kártyának nem használ.
A dahua nem fix, csak olyanom van egy régebbi alap szériás darab, és elégedett vagyok vele.
(#) niedziela válasza proba hozzászólására (») Jún 2, 2026 /

Akkor végül is nincs szükséged rá, csak "no a én nem tudom" üzemmódban.
Idézet:
„mennyire igényli a netet”

Ha riasztás van akkor az az idő, bájtokban
Idézet:
„Az emberi alak érzékelés”

Ha azt állítod be, akkor csak arra reagál, fa lomb, repülő úfók nemzavarják.
Ha általános mozgásérzékelés van, akkor bármi ami mozog
Idézet:
„nem akarok fixen havi ezreket fizetni”

nincs is mire, a havi adathasználat kevesebb mintha felhivsz valakit 5 percre.
Idézet:
„évi 2-3 idegen szemét miatt”

Az egész szóra sem érdemes ahogy irod.

Ha a kamera képét nem látod akkor amikor a cselekmény történik, csak rá egy hétre, akkor maga a kamera funkcióját veszti el. Eső után köpönyeg...
(#) lazsi válasza uniman hozzászólására (») Jún 2, 2026 /

Tök jó, hogy reagálok az írásodra (11:27-kor), amiben reklamálod, hogy az illetőnél nincs wifi, miközben valaki mobilnetes megoldást ajánlott neki...
Ezután gyorsan kijavítod az írásodat (11:31-kor, vagyis a bejegyzésem után 4 perccel), majd cikized a megjegyzésemet. Ami a javításod után már feleslegesnek tűnhet...

De hogy a kérdésedre válaszoljak:
"Keverjük a szezont...a fazonnal?"
Nem... Én nem...
(#) antikzsolt válasza uniman hozzászólására (») Jún 2, 2026 /

Havi 1000ft és van egy második simkártyád az eredeti számmal. Ha korlátlan csomagod van a telefonodon máris nyert űgy. A másik már drágábbmobil wifi néven található. 5-6 órát simán elvan a saját aksiról. Tehát nem is egy nagy fogyasztó.
(#) proba válasza niedziela hozzászólására (») Jún 2, 2026 /

Falun azért más a dolog. Ha egy hét múlva látom a képet, akkor is tudom, hogy a Jóska/Pista/Jani/esetleg a Dezsőke... volt. A mennyire igényli a netet, azért kérdeztem, mert valahol olvastam van olyan is, ami net nélkül egy idő után kifagy, nem is rögzít.. Az utóbbi időben azt vettem észre, sokszor a számonra már rég alapértelmezett dolgok mégsem pontosan azok, aminek én gondolom. Ha az érzékelés tényleg úgy működik, akkor lehet veszek valami hasonló tudásút. Csak arra lettem volna kíváncsi, ebben az árkategóriában lehet e hinni az adatlapoknak, vagy van valami apróbetű, ami felett átsiklom.
(#) niedziela válasza proba hozzászólására (») Jún 2, 2026 /

Linkeltem egy kamerát, nekem bevált.
A 4G sim+net éves szinten megközelítőleg 20ft/nap és bármikor ránézhetek a kertre, bármi riaszt meg tudom nézni a fotelben ülve.
Nem vagyunk egyformák, ha akkor látnám a kamera képét ha odamegyek melléje, szerintem soha egy csavart nem hajtottam volna be érte. Lehet az is különbség, hogy felénk a Jóska, Pista nem feszegeti a présházat, csak az akinek a rendőr tudja a nevét. Engem spec nem boldogítana ha egy hét múlva, akkor látnám, hogy hiányzik három hordó mikor odamentem, miközben ott figyeg a kamera. Azt már csak még hallkabban mondom, hogy telepítettem már pár kamerát, de ilyen kondiciókkal, még senki nem kérte, hogy akkor lássa ha ott van mellette. De nem kizárt, ami késik, az nem múlik
(#) proba válasza niedziela hozzászólására (») Jún 2, 2026 /

Ez csak játék....Aztán persze lehet majd evés közben jön meg az étvágy.
Következő: »»   76 / 76
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem