Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamerás megfigyelőrendszer

Témaindító: zozz12, idő: Okt 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   76 / 77
(#) niedziela válasza uniman hozzászólására (») Jún 2, 2026 /

De... olvastam, szerintem te nem figyeltél kicsit
Mint irtam 4G- s kamera nem. nem kell wifi csak egy pár ezer forintos feltöltös sim.
Nekem sincs wifim az edőszélen.
Nem ötletelek.. találgatok, egy működő dologról irok.
(#) uniman válasza lazsi hozzászólására (») Jún 2, 2026 /

Keverjük a szezont...a fazonnal?
(#) uniman válasza niedziela hozzászólására (») Jún 2, 2026 /

A "4G- s kameráról" senki nem írt előtted... Ha ajánlani szeretnéd (akkor írd azt!), meg nevezz meg pár típust (linkkel) ami ma is kapható. Ötletnek jó. Hátha megtetszik a kérdezőnek.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2026
(#) niedziela válasza uniman hozzászólására (») Jún 2, 2026 /

Idézet:
„A "4G- s kameráról" senki nem írt előtted”

Ezért megy a fából vaskarika gyártás.

Kérdezőnek írom ha nincs wifi és villany, válassz 4G kamerát
(#) proba válasza uniman hozzászólására (») Jún 2, 2026 /

Az egész csak játékszerű, nem véletlen a 20e ft környéki kamera nézegetés. Épület van, áram van, ha nagyon akarnék, simet is vehetnék hozzá, vagy a házba berakhatnék egy dvr-t, de az évi 2-3 idegen szemét miatt azért nem akarok fixen havi ezreket fizetni. Inkább csak arra lettem volna kíváncsi, hogy akinek van hasonszőrű kamerája, az milyen buktatókról tud. A napelem nem különösebben érdekel, áramot tudok neki adni. A kezeléstechnikai része érdekelt volna. mennyire igényli a netet, anélkül hajlandó bármire egyáltalán, Az emberi alak érzékelés még felhő alapú-e, a külső mozgásérzékelője mennyire teszi szelektívvé... mert fa az van rendesen. Az otthoni kamerám kép alapú mozgásérzékelője főműsoridőben rögzíti a szőlő növekedését szelesebb időben, reklámok nélkül. Az meg az SD kártyának nem használ.
A dahua nem fix, csak olyanom van egy régebbi alap szériás darab, és elégedett vagyok vele.
(#) niedziela válasza proba hozzászólására (») Jún 2, 2026 /

Akkor végül is nincs szükséged rá, csak "no a én nem tudom" üzemmódban.
Idézet:
„mennyire igényli a netet”

Ha riasztás van akkor az az idő, bájtokban
Idézet:
„Az emberi alak érzékelés”

Ha azt állítod be, akkor csak arra reagál, fa lomb, repülő úfók nemzavarják.
Ha általános mozgásérzékelés van, akkor bármi ami mozog
Idézet:
„nem akarok fixen havi ezreket fizetni”

nincs is mire, a havi adathasználat kevesebb mintha felhivsz valakit 5 percre.
Idézet:
„évi 2-3 idegen szemét miatt”

Az egész szóra sem érdemes ahogy irod.

Ha a kamera képét nem látod akkor amikor a cselekmény történik, csak rá egy hétre, akkor maga a kamera funkcióját veszti el. Eső után köpönyeg...
(#) lazsi válasza uniman hozzászólására (») Jún 2, 2026 /

Tök jó, hogy reagálok az írásodra (11:27-kor), amiben reklamálod, hogy az illetőnél nincs wifi, miközben valaki mobilnetes megoldást ajánlott neki...
Ezután gyorsan kijavítod az írásodat (11:31-kor, vagyis a bejegyzésem után 4 perccel), majd cikized a megjegyzésemet. Ami a javításod után már feleslegesnek tűnhet...

De hogy a kérdésedre válaszoljak:
"Keverjük a szezont...a fazonnal?"
Nem... Én nem...
(#) antikzsolt válasza uniman hozzászólására (») Jún 2, 2026 /

Havi 1000ft és van egy második simkártyád az eredeti számmal. Ha korlátlan csomagod van a telefonodon máris nyert űgy. A másik már drágábbmobil wifi néven található. 5-6 órát simán elvan a saját aksiról. Tehát nem is egy nagy fogyasztó.
(#) proba válasza niedziela hozzászólására (») Jún 2, 2026 /

Falun azért más a dolog. Ha egy hét múlva látom a képet, akkor is tudom, hogy a Jóska/Pista/Jani/esetleg a Dezsőke... volt. A mennyire igényli a netet, azért kérdeztem, mert valahol olvastam van olyan is, ami net nélkül egy idő után kifagy, nem is rögzít.. Az utóbbi időben azt vettem észre, sokszor a számonra már rég alapértelmezett dolgok mégsem pontosan azok, aminek én gondolom. Ha az érzékelés tényleg úgy működik, akkor lehet veszek valami hasonló tudásút. Csak arra lettem volna kíváncsi, ebben az árkategóriában lehet e hinni az adatlapoknak, vagy van valami apróbetű, ami felett átsiklom.
(#) niedziela válasza proba hozzászólására (») Jún 2, 2026 /

Linkeltem egy kamerát, nekem bevált.
A 4G sim+net éves szinten megközelítőleg 20ft/nap és bármikor ránézhetek a kertre, bármi riaszt meg tudom nézni a fotelben ülve.
Nem vagyunk egyformák, ha akkor látnám a kamera képét ha odamegyek melléje, szerintem soha egy csavart nem hajtottam volna be érte. Lehet az is különbség, hogy felénk a Jóska, Pista nem feszegeti a présházat, csak az akinek a rendőr tudja a nevét. Engem spec nem boldogítana ha egy hét múlva, akkor látnám, hogy hiányzik három hordó mikor odamentem, miközben ott figyeg a kamera. Azt már csak még hallkabban mondom, hogy telepítettem már pár kamerát, de ilyen kondiciókkal, még senki nem kérte, hogy akkor lássa ha ott van mellette. De nem kizárt, ami késik, az nem múlik
(#) proba válasza niedziela hozzászólására (») Jún 2, 2026 /

Ez csak játék....Aztán persze lehet majd evés közben jön meg az étvágy.
(#) mraulajos hozzászólása Hé, 7:46 /

Nincs értesítés

Hali!
Tisztelt hozzáértők! Van e valakinek tapasztalata ezzel a kamerával.
Kb. 2 éve vásároltam. Új telefonom van, (Samsung A57) addig jutottam vele, hogyha valaki hív, a telefonon azonnal megjelenik a hívás, de a telefon nem hív, nem jelez. Ezt a visszanézésből tudnom megállapítani. A régi telefonnal működött. (Samsung A13) Már mindent elkövettem. Szó szerint, az őrület határán vagyok. A Wi-Fi modul kb. 6m re van tőle.
(#) bbb válasza mraulajos hozzászólására (») Hé, 8:03 /

Az android rendszer értesítéseit nézd át. Lehet, hogy a hozzá használt alkalmazást le kellene szedned és újra feltenni ahhoz, hogy előjöjjenek az értesítésekhez tartozó engedély kérések, ill. abból is a legújabb verziót kellene használnod. Minden esetre a beállítások közt az értesítések részben keresd ki a hozzá tartozó alkalmazást és annak engedélyezz mindent, amit kér.
(#) proba válasza proba hozzászólására (») Hé, 8:06 /

Vettem egy reolinket ( mert az AI azt tutira biztosra mondta) Az evés közben jön az étvágy igaz lehet. Egy samsung J3 telefon netjét osztottam meg wifin egy wr840 routerrel, arra csatlakozik vezetékesen a kamera. A problémám hogy otthonról ( vezetékes net router mögül wifin csatlakozva iphone telefonnal látom a képét, ha viszont az iphonnal mobilnetre csatlakozom akkor a kamera nem elérhető. Az AI szerint ha a netet megosztó telefont IPV4 -re állítom, akkor megoldódik a dolog, de rajtam ez nem segített. Esetleg valami ötlet még?
(#) bbb válasza proba hozzászólására (») Hé, 8:14 /

Csináltál egy remek NAT-olt hálózatot egy másik NAT-olt hálózaton belül. Azon nem fog segíteni a portnyitás se a routereden, mert a mobilneten nem fogod tudni megoldani ugyan ezt. Ilyen megoldásnál kénytelen vagy elengedni az internet felőli nézegetést, vagy felhőszolgáltatást kell használnod hozzá.
(#) mraulajos válasza bbb hozzászólására (») Hé, 8:21 /

Köszönöm!
Nem vagyok egy nagy telefon guru.
Idézet:
„Az android rendszer értesítéseit nézd át.”

Ide hogy tudok be menni?
(#) bbb válasza mraulajos hozzászólására (») Hé, 8:25 /

Beállítások alkalmazás -> értesítések (ha nem találod, akkor a felső keresőmezőjébe írd be, hogy értesítés, s előhozza az ide vonatkozó beállítást). Aztán meg kell keresni a kamerához használt alkalmazást, rákattintani és engedélyezni, amit lehet.
(#) mraulajos válasza bbb hozzászólására (») Hé, 8:49 /

Köszönöm! Ezt már többször átnéztem. Minden engedély meg van adva.
(#) proba válasza bbb hozzászólására (») Hé, 8:50 /

Nem voltam egyértelmű Van egy épületem ahol a telefon( telekom) router és a kamera van. Ezt a kombót egy földrajzilag is távoli otthonomból rendes vezetékes netről elérem, csak mobilnettel nem. A vezetékes netet a helyi szolgáltató adja. Tehát a kamera helyi hálózatához elvileg nem csatlakozhat, csak mobilneten keresztül.
(#) bbb válasza proba hozzászólására (») Hé, 15:09 /

Akkor, ha jól értem.
1) kamera - router - sim kártyás mobilnet
2) otthon - router - mögötte megy
3) mobilnet - nem megy

Azt nem írtad milyen szolgáltatással megy, simán böngésző, vagy valami felhős (a kialakítás miatt ez utóbbira tippelek). Ami ilyenkor elképzelhető, hogy a mobilszolgáltatód nem szereti azt a szolgáltatást (pl. a DNS-ben nincs is benne, vagy a port van letiltva), s azért nem éred el. Ha a DNS-ben nincs benne az adott cím, akkor nem is találja meg, ilyenkor megpróbálhatod a mobilodon beállítani DNS kiszolgálónak mondjuk a google 8.8.8.8 címét.
(#) bbb válasza mraulajos hozzászólására (») Hé, 15:10 /

Nincs másik verzió abból az alkalmazásból? Akár egy korábbit is meg lehet próbálni. A két telefon közti cserekor simán az átköltöztetővel került át az alkalmazás, vagy újra feltelepítetted?
(#) mraulajos válasza bbb hozzászólására (») Hé, 15:13 /

A helyzet változatlan. Nem kapok jelzést. Nem tudok kontaktust teremteni a kamerával csak úgy, ha belemegyek az értesítésekbe. Ott látom a kamera által rögzített képet, ami 1 perccel azelőtt készült.
(#) mraulajos válasza bbb hozzászólására (») Hé, 15:15 /

Átköltöztetővel ment, aztán újra telepítettem már nem tudom hányszor. A dobozán lévő QR kód leolvasásával csináltam. Az csak jó hozzá.?
(#) proba válasza bbb hozzászólására (») Hé, 15:25 /

Nem igazán értem, telepítés után sehogy sem sikerült ezért nem is engedtem a programnak mobilnetet, most meg működik visszakapcsoltam, láss csodát, és megy. Egyébként saját alkalmazása van, HTTP-n meg talán onvif képes is, de arra biztosan igaz amit írtál, hogy max valami VPN-es beállítással lehetne nézegetni. Szerintem elmegy valahova azt azon a szerveren keresztül nézegethetem az appon keresztül, mert nem kell(et) semmit állítgatni a routeren.
A hozzászólás módosítva: Hé, 15:26
(#) bbb válasza mraulajos hozzászólására (») Hé, 15:27 /

Ezt próbálom leírni. Újratelepítetted, az jó. Az a nem jó, hogy lehet belőle másik verzió, ami még működik is. Ezen kívül, az értesítések típusát érdemes megnézned, lehet, hogy ennél az alkalmazásnál a "diszkrét értesítések" van bekapcsolva. Apropó, melyik ez az alkalmazás, amelyikkel a gond van?
(#) proba válasza mraulajos hozzászólására (») Hé, 15:32 /

Egyik ismerősöm szenvedett egy kínai kamerával telefoncsere után. Ott a régi telefonról lenéztük a kamera azonosítóját, az új alkalmazásba beírtuk azt működött. Bár az hogy te valamilyen szinten eléred a kamerát, ez lehet nem megoldás.
(#) mraulajos válasza bbb hozzászólására (») Hé, 16:07 /

Tuya; Több eszközöm is van rajta.
(#) bbb válasza mraulajos hozzászólására (») Hé, 16:11 /

Két linket adok, nézd át őket, pont erről a problémáról írnak: tuya support 1
tyua support 2
(#) mraulajos válasza bbb hozzászólására (») Hé, 18:44 /

Mindent ekövettem, àtolvastam, beállítottam. A helyzet ugyan az. Mellékelek egy képet. Az app beálításaiban ezt látom, mikor a telefonos értesítést be akarom kapcsolni. Hiába látszik most bekapcsolva, ha kilépek, azonnal vissza lép. Fejlécen a pirosbetűs szöveg.
A hozzászólás módosítva: Hé, 18:46
(#) bbb válasza mraulajos hozzászólására (») Hé, 19:10 /

Teljesen egyértelműen leírja, hogy telefonhívással nem fog értesíteni téged csak akkor, ha előfizetsz rá (ugyan ez igaz az SMS értesítésre is). Belementem az alkalmazásba, ott ahol ezt a menüpontot találtad, van a "Rendszer értesítés" is. Az legyen bekapcsolva, felette a "Do-Not-Disturb" legyen kikapcsolva. Ezen kívül a beállításokon belül az alkalmazásértesítéseket állítottad már? Arról mutass egy képernyőképet, hátha kiderül a turpisság.
Következő: »»   76 / 77
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem