Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1284 / 1284
(#) sany válasza uniman hozzászólására (») Ápr 9, 2026 /

Na igen ez az. Sajnos a videó bemenete nem a legjobb. Itt már írtam róla. Sajnos nem volt tökéletes, de a tunerje ment êsva képe is jó volt. Majd tesztelem még...

Saját kép? Ha nem akkor esetleg kapcsolási rajz nincs az oldalon, ahol találtad?
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2026
(#) tufatofu válasza sany hozzászólására (») Ápr 9, 2026 /

A "kétnormásító" panelnek nincs köze a jelenséghez, csak ráforrasztották a fém házára. Én a tunerről beszéltem, hogy kb. cserés(mert javítani nem volt nagy divatja régen sem). Ez műszerezettség nélkül is egyértelművé tehető, ha becsatolod egy hibátlan tv-ből a KF jelet. Ha úgy jó, akkor tuner csere....
(#) uniman válasza sany hozzászólására (») Ápr 9, 2026 /

Apróhirdetés (Poland).
(#) sany válasza uniman hozzászólására (») Ápr 9, 2026 /

Köszi!
(#) sany válasza tufatofu hozzászólására (») Ápr 10, 2026 /

Megnézem másik táppal majd...
Képminta generátorral is megnézem az új táppal. Hátha...

Viszont most este rákötöttem egy másik TV játékot. UHF sávban csak nagyon zavarosan ,de VHL sávban azonnal megtalálta a jelet viszonylag tisztán. Sajnos a TV játékok sem mai darabok, ott is lehetnek hibák, de az is igaz eddig semmi gond nem volt. Habár a képminta generátor jele nem se jön be.
Most más a kép. Nézzétek csak a kép jobb és bal oldalát, cikk-cakkos egy kicsit, remélem látható.

Itt azért vannak táp hibára utaló jelek is, a fekete képernyőnél látszik.
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2026
(#) Massawa válasza sany hozzászólására (») Ápr 10, 2026 /

Sokkal inkabb ugy néz ki, hogy a képtartalom sok annak a készüléknek. Ezek a korai videojátékok nem igen tudták ezt kezelni, és a TV alapbol természetes képekre lett tervezve. Annak idején ( évtizedekkel a digitalizácio előtt) mindenki hasonloan küzdött a primitiv elektronikus feliratokkal, ezért gyakran a betüfestők voltak készenlétben, mert még egy R betüt sem tudtunk stabilan a képre varázsolni, ha ismétlés volt pl a fociban stb.
Azaz valoszinü tul sok magas frekvencia van a jelben ami már a modulátort is zavarja. A képen a sorhosszban illetve a sorszinkronba van a zavar, azaz képfrekvencián van a valamilyen brumm, ami bekerül a jeltartalomba. A képtartalom meredek átmenetei meghülyitik a Hsync leválasztást.
(#) Landsmann válasza img hozzászólására (») Ápr 12, 2026 /

Méfg egy kérdés. Szervizmenűbe belépve sikerült elindítani egy tesztet, ahol pár másodpercenként váltakozva a különböző színek jelennek meg. Ebből az üzemmódból hogy lehet kiszedni? A kikapcsolás nem opció, mert ha sikerül bekapcsolódnia, ugyanezzel jön vissza. Ilyenkor a szervizmenű kódjára sem reagál. Van már másik tévé, csak még próbálkozok vele.
(#) img válasza Landsmann hozzászólására (») Ápr 12, 2026 /

Az "exit" vagy "back" gomb megnyomására sem lép ki belőle? Fel / le nyílra sem, esetleg P+ / P- ?
(#) Landsmann válasza img hozzászólására (») Ápr 13, 2026 /

Mindent végig nyomkodtam. Semmi.
(#) img válasza Landsmann hozzászólására (») Ápr 13, 2026 /

A TV saját gombjaira se reagál?

Próbáld az alábbiakat a szervizmenüből való kilépéshez:

- [Menu], majd [1] [1] [4] [7].
- [Exit] [Back], vagy többször a [Menu].
- [Source], utána [0] [0] [0] [0] vagy [2] [5] [8] [0].
(#) Landsmann válasza img hozzászólására (») Csü, 21:47 /

A Menü majd 1147-re nem reagál. A másik kettőtb majd kipróbálom. Vettünk másik tévét, így nem lényeges a működése. De azért lehet ránézek majd a tápban a kondikra. Szemre nincs velük gond.
(#) img válasza Landsmann hozzászólására (») Csü, 22:49 /

Szemre? Kondenzátorok teszteléséhez, 10-ből 11 brit tudós kapacitás és ESR mérőt, de legalább oszcilloszkópot ajánl.
(#) Landsmann válasza img hozzászólására (») Pé, 13:36 / 1

Tudom, de van olyan VOIP adapterem, amiben már szemre is látszott, hogy a kondinak kampec. Látszott a panelen a kifolyt elektrolit, volt amelyiknek púpos volt a teteje.
(#) Udvari Zsombor válasza img hozzászólására (») Pé, 15:42 /

Mikor én javítottam a szürkeárnyalatos monitoromat, akkor válogatás nélkül minden kondenzátort kicseréltem benne, nem méregettem, így az esetleges jövőbeli problémákat is megakadályoztam.
(#) img válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Pé, 18:58 /

Úgy is lehet, csak drágább, ráadásul a kondik beszerzési forrásától függően lehet, hogy gyengébb minőségűeket tettél bele mint amilyenek benne voltak. A tapasztalatok alapján, ezért mindig érdemes mérni: a régiek kivétele és az újak beforrasztása előtt is.
(#) Gafly válasza img hozzászólására (») Pé, 19:41 / 1

Maga egy rendes cucc, amivel különösebb károkozás nélkül lehet cserélgetni sincsen mindenkinek, meg azt sem lehet végtelenségig ismételni...
Következő: »»   1284 / 1284
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem