Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Na igen ez az. Sajnos a videó bemenete nem a legjobb. Itt már írtam róla. Sajnos nem volt tökéletes, de a tunerje ment êsva képe is jó volt. Majd tesztelem még...
Saját kép? Ha nem akkor esetleg kapcsolási rajz nincs az oldalon, ahol találtad? A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2026
A "kétnormásító" panelnek nincs köze a jelenséghez, csak ráforrasztották a fém házára. Én a tunerről beszéltem, hogy kb. cserés(mert javítani nem volt nagy divatja régen sem). Ez műszerezettség nélkül is egyértelművé tehető, ha becsatolod egy hibátlan tv-ből a KF jelet. Ha úgy jó, akkor tuner csere....
Apróhirdetés (Poland).
Megnézem másik táppal majd...
Képminta generátorral is megnézem az új táppal. Hátha... Viszont most este rákötöttem egy másik TV játékot. UHF sávban csak nagyon zavarosan ,de VHL sávban azonnal megtalálta a jelet viszonylag tisztán. Sajnos a TV játékok sem mai darabok, ott is lehetnek hibák, de az is igaz eddig semmi gond nem volt. Habár a képminta generátor jele nem se jön be. Most más a kép. Nézzétek csak a kép jobb és bal oldalát, cikk-cakkos egy kicsit, remélem látható. Itt azért vannak táp hibára utaló jelek is, a fekete képernyőnél látszik. A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2026
Sokkal inkabb ugy néz ki, hogy a képtartalom sok annak a készüléknek. Ezek a korai videojátékok nem igen tudták ezt kezelni, és a TV alapbol természetes képekre lett tervezve. Annak idején ( évtizedekkel a digitalizácio előtt) mindenki hasonloan küzdött a primitiv elektronikus feliratokkal, ezért gyakran a betüfestők voltak készenlétben, mert még egy R betüt sem tudtunk stabilan a képre varázsolni, ha ismétlés volt pl a fociban stb.
Azaz valoszinü tul sok magas frekvencia van a jelben ami már a modulátort is zavarja. A képen a sorhosszban illetve a sorszinkronba van a zavar, azaz képfrekvencián van a valamilyen brumm, ami bekerül a jeltartalomba. A képtartalom meredek átmenetei meghülyitik a Hsync leválasztást.
Méfg egy kérdés. Szervizmenűbe belépve sikerült elindítani egy tesztet, ahol pár másodpercenként váltakozva a különböző színek jelennek meg. Ebből az üzemmódból hogy lehet kiszedni? A kikapcsolás nem opció, mert ha sikerül bekapcsolódnia, ugyanezzel jön vissza. Ilyenkor a szervizmenű kódjára sem reagál. Van már másik tévé, csak még próbálkozok vele.
Az "exit" vagy "back" gomb megnyomására sem lép ki belőle? Fel / le nyílra sem, esetleg P+ / P- ?
A TV saját gombjaira se reagál?
Próbáld az alábbiakat a szervizmenüből való kilépéshez: - [Menu], majd [1] [1] [4] [7]. - [Exit] [Back], vagy többször a [Menu]. - [Source], utána [0] [0] [0] [0] vagy [2] [5] [8] [0].
A Menü majd 1147-re nem reagál. A másik kettőtb majd kipróbálom. Vettünk másik tévét, így nem lényeges a működése. De azért lehet ránézek majd a tápban a kondikra. Szemre nincs velük gond.
Szemre? Kondenzátorok teszteléséhez, 10-ből 11 brit tudós kapacitás és ESR mérőt, de legalább oszcilloszkópot ajánl.
Tudom, de van olyan VOIP adapterem, amiben már szemre is látszott, hogy a kondinak kampec. Látszott a panelen a kifolyt elektrolit, volt amelyiknek púpos volt a teteje.
Mikor én javítottam a szürkeárnyalatos monitoromat, akkor válogatás nélkül minden kondenzátort kicseréltem benne, nem méregettem, így az esetleges jövőbeli problémákat is megakadályoztam.
Úgy is lehet, csak drágább, ráadásul a kondik beszerzési forrásától függően lehet, hogy gyengébb minőségűeket tettél bele mint amilyenek benne voltak. A tapasztalatok alapján, ezért mindig érdemes mérni: a régiek kivétele és az újak beforrasztása előtt is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |