Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1283 / 1283
(#) Tomi111 válasza martin66789 hozzászólására (») 17:40 /

A 3. kérdésre: a Scart csatlakozó 8. lábán +12V-ot vár a tv az átkapcsoláshoz. A Scart-scart kábelben benn ez a szál, de értelemszerűen az RCA átalakító esetén ez üresen marad. A VHS videó kiadja lejátszáskor a 12V-ot. Ezt külön is be tudod kötni a Scart csatiba. 8. láb a +12V és valamelyik GND, pl. a 4. láb.
Az Elko-kat én nem cseréltem volna mindet, csak mérés alapján! Ismerve a ma kapható Elko-kat, sokszor rosszabbat kapsz a boltban, mint amelyiket kidobod a panelből.
Az 1. és 2. kérdésre sajnos nem tudom a választ, de biztosan írnak mások....
A hozzászólás módosítva: 17:41
(#) martin66789 válasza Tomi111 hozzászólására (») 18:07 /

Köszönöm a válaszodat. Ki fogom próbálni a +12V és GND bekötést.
A kondenzátorok értelem szerűen mérve lettek és csak a nagyon rossz ESR és magas-alacsony kapacitásúakat cseréltem.
(#) Udvari Zsombor válasza martin66789 hozzászólására (») 18:27 /

Én is RCA→Scart átalakítóval használom a tévémet és bizony manuálisan kell átváltani bemenetre, de megszoktam. Ha nincs távirányítód, akkor a tévén lévő csatorna váltó gombokkal kellene lépkedni 1-es csatornától visszafelé és elvileg át kellene váltania video bemenetre.
(#) martin66789 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») 20:59 /

Próbáltam lépkedni a csatornák közt fölfele és lefelé is többször is de nem kapcsol sehol AV-ra. 0-38 csatornát tud a tv.

Tomi111
A 12V a 8as érintkezőn és a negatív az bevált van kép és hang is, viszont csak fekete fehér. A mellékelt képen a PS 1 képe látható.
(#) szs válasza martin66789 hozzászólására (») 21:05 /

Hát...
Ahhoz, hogy AV-ra kapcsolion, ahhoz nem a csatornák közt kell ugrandozni.
Az AV-kapcsolót hasznàlnám.(tv/av vagy input, vagy tudjamacska, milyen nevdn. De nem analógcsatornák közt)
(#) martin66789 válasza szs hozzászólására (») 21:18 /

Ilyen gombok vannak a tv-n.
Következő: »»   1283 / 1283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem