Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális forrasztóállomás
Lapozás: OK   99 / 99
(#) Alkotó válasza Skori hozzászólására (») Pé, 21:20 / 1

A JBC-nek nagyon eltalálták a kábelét szerintem. Kellően lágy, kényelmes vele a forrasztás, gumiszerűen flexibilis, mégis van annyi merevsége, hogy nem tekeredik össze sem önmagával sem másik páka vezetékével. A JLT és hozzá hasonló pákákhoz képest rendkívüli érzés.
(#) mek-elek válasza Alkotó hozzászólására (») Szo, 12:14 /

Hát igen, ha valakinek van pénze rá...
(#) Skori válasza mek-elek hozzászólására (») Szo, 12:58 / 5

Igaz, de pont azt próbáltam korábban érzékeltetni, hogy nem feltétlenül drágább, mint mondjuk a Hakko, legalábbis akkor ha hajlandó vele kicsit barkácsolni az ember. Mivel itt hobbi elektronikáról van szó, ez általában sokaknak bele is fér.
Kezdek arra rájönni, hogy nem spórolhat az ember egész életében arra, hogy majd egyszer költök erre vagy arra, mert akkor soha nem teszi meg. A szegénység persze rászorítja az embert a spórolásra, és ez hosszú távon szokássá válhat. De pl. írtad, hogy 75 éves vagy, ugyan az egyéb dolgokat nem ismerem, pl. hogy konkrét ok. pl. betegség miatt írtad, hogy fogy az időd, vagy csak az életkorod miatt, de néha kell egy kis lazítás, amikor az ember kicsit félreteszi ezeket a dolgokat. Apám kb. nyugdíjas kora óta álmodozott egy saját kis műszerész esztergáról, el is kezdett építeni egyet (ami soha nem készült el). Sok évvel később megtaláltam a Hyundai importőrét, testvéremmel összedobtuk a pénzt, és vettünk neki egy kis műszerész esztergát. Ez akkor olyan 120eFt-ból jött ki, és nem volt kis kiadás, nekem egyedül nem fért volna bele a keretbe. Apám meg szabadkozott, hogy a 75. születésnapjára kap tőlünk egy hobbi esztergát, meddig tudja azt ő használni. Aztán még 90 évesen is használta.
Szóval ne sajnáld semmire sem a pénzt, azt senki nem viheti magával az utolsó útjára...
A képeken: Kamilla lányom segít a Nagypapának
(#) Alkotó válasza Skori hozzászólására (») Szo, 14:57 / 2

Mélyen egyetértek veled.
A megszólított fórumozónál szelektív, és külső szemlélőként követhetetlen a spórolás és pénzszórás dinamikája. Mert az egyik oldalon minden drága (még az is amit ingyen ajánlanak fel) neki, a másik oldalon pedig ezrek folynak el értelmetlen drótokra alkatrészekre, és teljesen indokolatlan műszaki megoldásokra. De mindenki a saját értékrendje szerint igyekszik gazdálkodni, ezért e miatt senkit ne érjen bántó szó.
(#) elektrorudi válasza Skori hozzászólására (») Szo, 15:39 / 1

Idézet:
A gyermekmunka világszerte mintegy 152 millió gyermeket érint, akik közül 73 millióan veszélyes körülmények között dolgoznak, gyakran szegénység miatt kényszerülve erre.

Ezt írja az AI.
Bár egyszer látnám, hogy az egyik unokám, dolgozik / barkácsol valamit. Esetleg a kezébe venne egy forrasztópákát. ...vagy legalább az egyik vejem. De ekkora örömöm már sosem lesz...
A hozzászólás módosítva: Szo, 15:40
(#) mek-elek válasza Skori hozzászólására (») Szo, 17:34 /

Mint minden ez is helyzet, és nézőpont kérdése.
Ha lehetséges akkor az ember rangsorolja, hogy mire költ. Fájó szívvel úgy egy százast hagytam a gyógyszertárban, ha nem lehetne biztonsággal eljutni oda, vagy nem szállítják az életfontosságú gyógyszereimet. Azért persze nem néztem oda, amikor vettem egy alps potit még egyenlőre 6700-ért, meg két hegyet a 100W-osba, mivel az is elkopott. És most hét szűk esztendő. Jó az a kis eszterga, én is elfogadtam volna! De engem senki nem lepett meg ezzel. Azért műszerész esztergának nem mondanám, de tudtam volna értékelni a barkácsoláshoz. És ez már tényleg nem ide tartozik, legalább kétszer annyi a felszerszámozása még egy ilyen kisgépnek is, ha komolyan vesszük.
Ki mit, miért forraszt? Én vezérlés technikával is csak az erősítők miatt foglalkoztam Mivel most már csak audiofil elképzelések szerint csinálom ezeket, így nem kell bele ettől idegen áramkör. A másik, az egész hátterében a zeneszeretetem lapul, szóval, ha lehetséges ennek kivtelezésére fordítok, nem más műszaki dolgokra. És ha már ez van, és a forrasztás alkalmas, mit kötéspont, akkor kényszerűségből elnézem, hogy a páka miatt a végén meghúzza a tetején az ónt. Azt bizony nem "hallani".
Idézet:
„A képeken: Kamilla lányom segít a Nagypapának”

Láttam már esztergályos nőt fiatal koromban, de kamillácska lényegesen megnyerőbb. Nem csodálom, hogy a papád ilyen szépen húzta, mivel ezt én már doppingolásnak vélem.
Mint írtam a várom a Hakko-hoz a Kínai kábelt. Azon sem lennék meglepődve, ha azonos lenne a jelenlegivel, mivel nincs azonosítója, és mint kiderül Malajzia a kettő között van.
De ha cseberből vederbe, akkor felmerült bennem a patch kábel lehetősége, mivel abban plusz három ér van, így a fűtés ereket meg lehet duplázni. És ha a pákanyélben a panelon nincs nagy hő a kötéstájon akkor lehet bingó is. Az meg hogy kinek hogy tetszik az ilyesmi...
(#) mek-elek válasza elektrorudi hozzászólására (») Szo, 17:40 / 1

A problémát ne magadban keresd, a háttérben a telefonnyomkodás betegség van!
(#) Massawa válasza elektrorudi hozzászólására (») Szo, 20:22 / 2

Sajnos mifelénk kiölték nemcsak a gyerekmunkát, de magát a munkát is. Már csak nephülyitő computer maradt meg a magány.
Egymás után mennek tönkre a hobbiboltok, a médiában évekig nincs semilyen müsor ami a nezőket a munkára inspirálná. Amikor évekig az USAban dolgoztam szombatonként több TV csatornán mindenféle hobbival ( házi barkácsolástol az elektronikáig ) kapcsolatos müsorok mentek, it Europában SEMMI. Az iskolákban is jol felszerelt mühelyek 5 lakat alatt vannak, nehogy oda bemenjenek a gyerekek a suli után valamit barkácsolni.
Szégyen!

Utánna azután TV quiz versenyeket lehet szervezni ki ismeri fel előbb a csavarhuzot a szerzámosládában
(#) mek-elek válasza Massawa hozzászólására (») Vas, 12:11 /

Idézet:
„Az iskolákban is jol felszerelt mühelyek 5 lakat alatt vannak, nehogy oda bemenjenek a gyerekek a suli után valamit barkácsolni.
Szégyen!

Utánna azután TV quiz versenyeket lehet szervezni ki ismeri fel előbb a csavarhuzot a szerzámosládában”

Szerintem ezzel át kellene menni a pihenő pákások témába.
az én hozzászólásomat már itt teszem meg!
(#) Massawa válasza mek-elek hozzászólására (») Vas, 13:08 /

Hát ennyi regény fejezet után talán már nem is érdemes….
Következő: »»   99 / 99
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem