Fórum témák
» Több friss téma |
Egy profinak illene tudnia, hogy mit milyen mértékegység jelöl.
Hallotál már arról a kifejezésről hogy szleng ? mikron-mikro bar ....... egyszerű következtetni , ha vákuumról beszélünk hosszúság nem igazán lehet .
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2026
Utána nézhettetek volna a leírtaknak de könnyebb gúnyolódni...segíteni akartam a gyereknek azért iram.A metanolt ismeritek? Mielőtt bele kötnétek nektek legyen egyszerűen faszesz
1. Nyomás alapú egységek (Parciális nyomás) Mivel a vákuumrendszerekben a nedvesség gáz halmazállapotú vízgőzként van jelen, leggyakrabban annak parciális nyomását mérik. Pascal (Pa): Az SI-alapegység. Millibar (mbar): Európában a legelterjedtebb vákuumtechnikai egység. Torr (vagy mmHg): Elsősorban az amerikai szakirodalomban és régebbi rendszereknél használatos. Mikron (micron): A mélyvákuum (pl. klímatechnikai vákuumozás) során gyakori; 1 mikron = 0,001 Torr.
Egyszerűen faszesz . (pontosabban metil alkohol ) és ha belegondolunk csak a legtöményebb (lehetőleg analitikai tisztaságú 98% ) os jó mert a többi feleslegesen vizet visz a rendszerbe ...
Csak halkan jegyzem meg gyógyszergyártó a szakmám és tanultam a szeszgyártást .... Ja és mellékesen 20 évig szereltem javítottam klímát .. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2026
Szerintem az sem baj ha hígított a metanol (Genfi Nevezéktan szererinti neve a metilalkoholnak, de spiritusznak is hívják), mert vízzel hígítják, és at is kiveszi a vákumolás. persza jobb, ha nem teszünk vizet a rendszerbe arra a rövid időre sem.
Helló!
Köszi mindenkinek a segítséget. Hogy mi tőrtént sajnos nem tudom.A gép több naja jól üzemel.Nem csináltam semmit. Szép napot.
A metanolt éppen a víz eltávolítása érdekében teszik bele , a vízet megköti és csökken a párolgás pont vákuumban hamarabb és nagyobb mértékben távozik a pangóvíz a rendszerből , ha viszek még vizet az "egyenletbe" csak rontok a dolgokon ......
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2026
Igen a tömény szesz higroszkópos. Viszont a vákumolásnak alapbólmi a dolga?
Költői a kérdés. Idézet: ezt olvastad ? A vákuumolásnak az idegen gáz és a "maradék víz" eltávolítása a célja ha a metanollal csökkentem a víz párolgáspontját felgyorsítom a távozását a rendszerből (azonos végvákuum értéknél) „vízet megköti és csökken a párolgás pont”
Tehát kicsivel több több idő kell metanol nélkül.
Pontosan , és akár a szűrő a kompresszor melegítése sem árt (ha a próbák azt bizonyítják hogy vizes a rendszer ) és még menthető
ARC5450 túlhűt, nem kapcsol leSziasztok, van egy ARC5450 alulfagyasztós hűtőnk, amire azt gondoltam logika alapján, hogy nem jól méri a hőmérsékletet. Fagyasztóban -22 fok, fent viszont elérte a 0 közeli hőfokot és még sem kapcsolt le. A termosztátot máshová tekerve, azaz lejjebb, akkor kikapcsol, de ha ott hagyom, akkor kapcsolgat ugyan, de 8-12 fok lesz a hűtő részben. Gondoltam termosztát csere, de most így olvasgattam amit írtatok, nyilván nem oldott meg semmit, mert pont ugyan azt csinálja csere után is. Ha jól értelmeztem, akkor a hűtőrész párologtatónak csak a felső fele hűthet (amire rá is fagy a pára ha megy a kompresszor, de nem tudom mekkora részen kellene hűtsön), így a termostat nem hül le sose amennyire kellene. Ilyenkor hűtőközeg hiányos, 23 éves hűtőnél már csere inkább. Jól foglaltam össze?Köszönöm a segítséget! Siemens hűtőhöz termosztátSziasztok! Siemens hűtőhöz keresek termosztátot megfizethető áron a gyári patika drága ami benne van 077B6698. Képet mellékelek, hogy miről van szó
Szevasz!
K59H2805 vagy 2808 kb. jó bele.. https://www.argep.hu/Preissuche/K59H2808.html Kapcső hosszát nem tudom.. Hossztabb csak bne akard rövidíteni, felmkell finoman tekerni. (Cső!!) Üdv: Stmiklos Hűtő vagy fűtőSziasztok! Érdeklődnék hogy valaki tapasztalt olyan hibát hogy az Elektrolux kb25 éves kombi egy kompresszoros hűtő fagyasztó része fagyaszt a hűtő része pedig fűt! Mi lehet a hiba és megéri javítani vagy kuka?
Valószínűleg a termosztát adta meg magát , az olvasztóbetét fűt a normáltérben , valami oknál fogva nem tud visszakapcsolni . Nem világít a sárga lámpa a kapcsolósoron ? Ha igen akkor kapcsold le és nagy valószínűséggel megjavul ...
Köszönöm szépen majd megnézem. A szerelő akit felhívtam azt mondta hogy a gáz elszökött belőle.
SR-38MNB Samsung hüttőÜdv a Fórumnak!Egy kis segítségre lenne szükségem, mielőtt vásárlásba fognák. A hűttőnk ahelyett, hogy a motorra engedné rá a leolvadt vizet, hogy elpárologtassa, az ajtó kinyításakor kifolyik a hüttőből. Mar átvizsgáltam a kifolyó csövet endoszkópos kamerával, kifújattam levegővel, tiszták a járatok. A mélyhűttő részben -9 fok volt alul pedig +2 fok. Mi lehet a baja a rendszernek? Tud valaki segíteni? Kösz előre is.
Nem lehet, hogy ferdén áll és nem tud a kifolyóhoz folyni a víz?
Mélyhűtő kicsit gyenge szerintem,nálam a side by side Samsungban -20fok van
Első lábakon lehet állítani,úgy kell beállítani hogy egy kicsit dőljön a hátulja a falfelé.
Akkor leolvasztáskor a csepptálcába folyik a viz r600 isobutanSziasztok.Tegnap venni akartam r600at,nem adtak!eus engedely köteles,csak cégnek+ regisztralt f-gaz kell.VICC AZ EGÉSZ.Esetleg valami alternativa?vagy masik országbol kell rendelni?!
Az Aliexpressen van Lengyel országból küldik, kell hozza csap is.Vagy itt barkácsolsz hozza csapot.Vásárolsz egy gazfőző fejet eltávolítod az ego
rozsát kiveszed a szelepet.A rozsa menetes részét levágod és rá forrasztasz egy hűtősök által használt szerviz csonkot.Mikor palackot vásárolsz csak bután gazzal töltöttet vegyél!
Kőszi .Azt láttam 3100+szállitás1500ft
|
Bejelentkezés
Hirdetés |