Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HiFi javítás
Lapozás: OK   71 / 71
(#) műszerész szki válasza toth1996 hozzászólására (») Ápr 27, 2026 /

Üdv.elsőkörben a zárlatos FET-et, illetv e táp ic.t kell cserélni, és a gyors diódát, továbbá a primer körben az elko-kat, új 105C megfelelő fesz.tűrésű min.ű alkatrészekre.
(#) Ge Lee válasza jozsi198 hozzászólására (») Ápr 27, 2026 / 1

Ez a tünet tipikusan kiszáradt csatoló elkóra utal.
(#) tothgyula hozzászólása Máj 9, 2026 /

AIWA RÁDIÓ TÁVIRÁNYÍTÓ

Távirányító AIWA rádió (MODEL:CX-NR10EZ) ,távirányító(RC-CAS03) javításában kérem a segítségeteket. Eddig azzal próbálkoztam,hogy a távirányító fedelét levettem és tiszta vízzel lemostam a gumilapját és óvatosan megszárítottam. (Nem hajszárítóval).Néhány gombja működik erős nyomásra,de a legtöbb nem reagál sem finom nyomásra,sem határozottabb nyomásra.

SAM_0753.JPG

(#) CHZ válasza tothgyula hozzászólására (») Máj 9, 2026 / 2

(#) user1914 válasza tothgyula hozzászólására (») Máj 9, 2026 /

Mosd le a gumilapot ultradermmel és kis súroló kefével.
Csapd le róla a vizet egy száraz rongyra, hagyd száradni, néhány óra múlva rakd össze és használd.
Üdv. M.
(#) tothgyula válasza CHZ hozzászólására (») Máj 9, 2026 /

Köszönöm a választ. Megrendelem a gumipogácsákat.Majd beszámolok az eredményről.
Köszönöm.
(#) szs válasza tothgyula hozzászólására (») Máj 9, 2026 /

Leginkább alkohollal (akar denszesszel is lehet) kellett volna, és a NYÁK-lapot előszöris.
(#) tothgyula válasza szs hozzászólására (») Máj 10, 2026 /

A nyáklapot is tisztítottam,a géz(amivel tisztítottam) szép fekete lett.Tehát az fémesen tiszta. Az ultradermes megoldás mennyire lehet esélyes, Nem ártok-e vele többet?
(#) szs válasza tothgyula hozzászólására (») Máj 10, 2026 /

Na, akkor ki lehet próbalni úgy, hogy nem rakod tdljesen össze, elemet beleteszed, és annak a gombját nyomkodod rá a nem működőre, amelyik a helyén működik. Vagy barmilyen vezető anyagot (rezlemezke, stb) nyomkodsz rá. (Majdnem harom kéz kell néha hozzá)
Aztán lehet, hogy íves javítás a vége. Nekem is hányódik ilyen hiába próbálgatott, nem is tudom, miért nem dobtam ki még.
K-Elaktroniknál elég sokfajtát árulnak.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2026
(#) CHZ válasza tothgyula hozzászólására (») Máj 10, 2026 /

Neked is jó lesz, eddig mindig bevált...
(#) tothgyula válasza szs hozzászólására (») Hé, 10:22 /

Köszönöm a válaszokat.
(#) user1914 válasza tothgyula hozzászólására (») Hé, 10:48 /

Nekem mindíg megfelelő az ultradermes, nem oldja meg a grafit réteget a gumiban.
A nyák lapot főképp ha grafitos érintkezőt, vagy vezető sávot tartalmaz, óvatosan mosom le alkonekkel a sárga ragacsos takonytól. Ha tiszta is, egy húzással áttörlöm.
Üdv. M.
(#) tothgyula válasza user1914 hozzászólására (») Kedd, 8:43 / 1

Működik az AIWA távirányítóm. Den. szesszel letisztítottam a NYÁK-lapot és aztán a gumilapot lemostam folyékony szappanos vízzel. Megszárítottam és mostmár a hangerőt is tudom szabályozni fel-le. Köszönöm a segítségeteket.
(#) szs válasza tothgyula hozzászólására (») Kedd, 16:29 /

Jajdejó!
(Féltem, hogy egyeb baj is lehet vele)
(#) jozsi198 hozzászólása Kedd, 17:37 /

Samsung Max 838

Üdvözlök Mindenkit!
Sikerült szétszednem a készüléket. Samsung Max 838 hifi Hiba: Bekapcsolás után 2-3 perc után jön meg a beállított hangerő. Púpos kondenzátort nem találtam de van egy ellenállás ami alatt barnább a nyáklap Túlmelegedés . Mellékeltem fotókat Ez lehet az oka a hangpróblémának? Válaszokat előre is köszönöm.
(#) Suba53 válasza jozsi198 hozzászólására (») Kedd, 19:20 / 1

Szia!
Kicsi a valószínűsége, hogy emiatt van a probléma. Ezek a teljesítmény ellenállások sokszor melegszenek, és a bakelit nyákok elszíneződnek emiatt, de a legtöbbször ez nem okoz problémát.
Korrektebb gyártáskor ezeket az ellenállásokat nem közvetlenül a nyákra szorítva szokták szerelni, hanem megemelve, szabadon, vagy kis kerámia gyűrűk segítségével.
Színkód alapján ez egy 560 ohmos ellenállás. Ha ezt méred, akkor nincs baja.
Másutt kéne keresgélned.
(#) Gafly válasza Suba53 hozzászólására (») Kedd, 19:30 /

Már ez is el van emelve kicsit.
Következő: »»   71 / 71
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem