Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
A "vizgépészek "szerint a keringtetés .--Ami még jobban növeli a hőveszteséget ,a hálózati áramfelvételt. De legalább jó drága , s ők zsebelik be a munkadijat, Pl> Bogácson az épület külső falán vitt szigeteleltlen melegvizcső? Szerintem 1 bojler (100-150l ) két féle fűtőtesttel , s a hálózatot kizáró vezérléssel . Ha marad benne 40C viz --éjszaka/bármikor , ne fűtsön rá.
Egy egy tanműhelyi gyakorlófal, amibe a tanulókkal minden raktáron lévő idomot, csődarabkát és egyéb kütyüt beszereltettek.
![]() Tudod, olyan, mint a festmény a kiállítóteremben. A tanár ódákat zeng a műről. A háttérben megkérdezi a haver az alkotót. -Te tényleg ezt gondoltad, mikor festetted? -Fenét. Úgy be voltam lőve, nem is emlékszek rá, mikor festettem.
Miért kell nem létező dolgokat ábrázoló MI grafikákkal teleszemetelni a topicot? Majd még kommentelni is azokat?
![]() Nem neked szól, csak nem akartam új kérdéssel hozzászólni.
Helló! Most üdülök, de meg fogok próbálni hazaérés után egy rajzot készíteni és valahogy idebiggyeszteni (még ilyet sose csináltam, de iparkodok. Gondolom rajz, lefotózni, bevinni a gépbe és idetallózni ... ). Egyébként semmi komplikált: a fűtőbetéten keressztül jut az áram az FDA75N28 MOSFET D-elektródájára, az S-elektróda pedig megy a tápegység és a napelemek közös negatív pontjára (a MOSFET két diódával egyetemben közös hűtőbordán elhelyezve; az eddigi legmagasabb hőmérséklet 36°C volt). A (fűtőbetéttől elválasztott !) termosztátról jut a feszültség (általában 60 és 94 V közötti) egy 30-15 kiloohmos osztón keresztül a MOSFET G-elektródájára. Az osztó alsó tagjával párhuzamosan kapcsoltam egy 15 V-os Z-diódát (és egy kis kondenzátort is). Kész. Elnézést hogy várni kell a rajzra! Sok sikert az utánépítéshez, kísérletezéshez! Hamarosan teszek közzé adatokat, de előzetesen annyit, hogy a 80 l-es bojler napi 3,7 kWh igényének kétharmadát fedezi a 3 darab 285 Wp napelem. (Készül egy hatékonyabb, 4 napelemes terv is.)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |