Fórum témák
» Több friss téma |
Haat ... az a pukli lenne a passband 7 8 mega kozotti kockaban?
Ha elkezded a kozepso tekercset lokdosni ossze /szet huzni akkor az billeg a pukli? Nincs ennek a szkopnak ugyesebb adatkimenete , kepernyokepre? Ertem telos foto gyors es praktikus, mindig keznel van .
Van neki, asszem pendrivera kimenthető a képernyőkép de még sose próbáltam..
A zajgenerátor kapcsoláson a bal szélső tranyó kollektora a testen van?
Nincs. Épp az a lényeg, a környzetből veszi a zajt.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2026
A levegőben, az egy záróirányban dolgozó dióda, mint a tranzisztor bázis-emitter diódája.
Van nálam két gyűrű meg trimmer is. Keress meg provátban. 73!
A kollektor log a levegobe, mint lezart pn atmenet BE dioda kelti a zajt.
Barmilyen nagyobb tranzit frekvenciaju(3-500-800 MHz ) tranzisztorok jok lesznek amit a fiokban talalsz .
Üdv!
Összeraktam a múltkor mellékelt zajgenerator kapcsolásod. Az erről lejövő jel elég nagy az SDR bementére. RMS 1.27V Az első két tranzisztori rész is elég ehhez?
AGC off , minden erosites LNA, IF , AF ... stb 0 dB legyen .
Ki csatolhatod elozo erosito fokozatbol is akkor kisebb lesz a feherzaj generator szintje.
Kapacitív osztó nem segít? Vagy egy ellenállás csillapító. Plusz zajszám nem okoz gondot.
Ez ötletes találmány.
Elsőre nem értettem miért nem elég két ellenállás, de ahogy beírtam egy 60 db csillapítást, világos lett. ![]() Az impedanciát 50 ohmra vettem, 60 db -nél az r1, r1 50 ohm lett r2 pedig 0,1 ohm. Így amit fogad jel az 50 ohmal van lezárva, amit kienged az is 50 ohmos impedanciájú. A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2026
Hangfrekvenciás szűrőSziasztok!Valamikor régen egy rádiótechnikában volt egy cikk ami egy olyan rendszerű hangfrekvenciás szűrőt készített ami felkeverte talán 9 MHz-re ott kristály szűrőre vezetve. Két szűrővel lehetett shiftelni és a sávszélességet beállítani. Ha valakinek ismerős a kapcsolás segítsen. Köszönöm: Gábor
Lehet hogy jobban jársz, ha inkább azt írod le, mire kell, semmint a hogyant....
Sejtettem én is, hogy valami ilyesmi lehet az elképzelés, de a konkrétumoktól függően ez az erősen perverz és idejétmúlt megoldás valószínűleg lényegesen egyszerűbben is megoldható 2026-ban!
Szia!
Köszönöm a reagálást de konkrétan ezt a kapcsolást keresem! Még keresek tovább... Üdv: Gábor
Elmondta kerek perec, világosan: neki az a kapcsolás kell...!
Megnyugtat, mert éppen létraszűrőt építgetek. A pontosabb válogatási eljárás fejlesztődik éppen. (digitáis szkóp, generátor, hosszú mintavétel)
Olyan hozzáértőt keresek aki rendbe tenné a TS430-as amatőr rádiómat.
Konkrétan LSB-ben 400Hz-el elkúszott az évtizedek alatt, a kimenő teljesítmény potenciómétere 3.75-nél kezdi emelni a teljesítményt, nagyon ritkán nem tudok adásra kapcsolni egyes sávokon, ezért nem is használom. Nem volt soha kalibrálva, forrasztva. Szeretném a tranzisztorokat újra pasztázatni, a rossz elkókat, alkatrészeket kicseréltetni jó minőségű alkatrészekre (ha kell, összeírás után megrendelek hozzá mindent abban a minőségben amit elvárok). És még pár apróság. Tudtok ajánlani szakembert? Köszönöm.
HA5NP Robi profi. De megkérdezheted HA8LFK-t is. Janilab
Nagyon segítőkész, beszéltem vele. Köszönöm.
rádióról keresek információtAképen látható rádióról keresek információt .Hátha valaki felismeri.köszönöm
Gyulát ha4023 fórum társat kérdezd meg ... hát ha ismerős neki .
De ha ide téved biztos válaszol.
Katonai aknakereső vagy esetleg sugárzásindikátor a tippem...
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2026
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

.