Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van egy 24VDC motorom, 48W-os táppal, a sebességvezérlése pedig távirányítóval történik. Néhány nappal ezelőtt megadta magát, jelenleg még próbálom kideríteni és helyreállítani az eredeti vezérlő áramkörét, de inkább csak a saját szórakozásomra, mivel az ilyen jellegű diagnosztikai tudásom minimális, bár már történt előrelépés, de egyelőre messzinek tűnik a megoldás, szóval hosszabb távon inkább egy teljesen új vezérlés lesz szerintem a megoldás. Milyen opciók jönnek szóba? Mindenképpen vezetéknélkül vezérelhető kéne hogy legyen, akár távirányítóval, vagy végső soron akár telefonról is jó lenne. Méretben a jelenlegi 60x35mm, annál nagyobb nem is nagyon fér el. Mit javasolnátok?
Ennél konkrétabban kéne leírni a dolgot. Tehetnél fel fotókat a motorról és az elektronikáról, valamint a távirányítóról. Csak hogy tudható legyen mit is szeretnél. Egyébként van erre topic.
Amíg előkerül a topicgazda:
Egymotoros fotelvezérlésről levágták a nyomógombos részt, nincs róla semmi infó/kép. 1 db 24V-os DC motor beépített végállás mikrokapcsolókkal relés vezérlése, ez megvan (később fotózom). A kábelcsonk is megvan. Egyszerű kapcsolás, de most nem találok hozzá példa rajzokat. A levágott vezetékszálakkat meg nem akarom összevisszza "szikráztatni"... Csak 3 funkció kellene: előre, hátra, STOP. De vezeték nélküli megoldás még jobb lenne...talán kapható is késztermék e célra (ali/temu) Köszönöm...
Szia Uniman!
A gépjármű technikában már kitatlálták, ablakemelőnek hívják. Bár ott az ujjabb modelleknél már ezt is a számítógép csinálja. A régiekben két kapcsoló van, vagy egy három állású, két áramkörös, billenő. Mindkét lába a negítív oldalon van a motornak.Amelyik irányt szeretnéd, azt felkapcsolod a pozitívra. Amikor elengeded az stop, motorfékkel. A távirány pedig két meghúzó relével ugyanez. A rádiós rész, valami két gombos kapunyitó, ameddig nyomod addig ad jelet, erre programozva. Ha kell rajz, akkor a neten van, de ez annyira egyszerű, hogy amikor megláttam, az jutott először eszembe, hogy ezt miért nem én találtam ki... Boy
Párat én is készítettem már: (tyúkól kapu, beépített végálláskapcsolós motorral. Ez a ráadott tápfesz polarításától függően nyit vagy zár -amíg a végállás kapcsoló kikapcsol. Ezután már csak a a fordított tápfeszre moccan, visszirányba.)
Meg egyetlen rádiós vevő által vezérelt kapuvezérlő, amely reléjét kiegészítetteék 1 plusz relével és úgyanúgy működött. De nekem bármikor meg kéne állítanom a motort. Ehhez az eredeti levádott kapcsolós elektronikát kéne felhasználnom (még ma felteszem a kétoldalas képet).
A "Dewert Typ: 26823" vezérlő képei...a tuchel ajzatba csatlakozna a nyomógomb panel (ami nincs meg). + egy netes rajz.
Talán elég lenne egy középre visszaálló polaritásváltó kapcsolóval megoldani...relé sem kell. A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2026
Csörlők vezérlését oldották meg ilyennel. Valamikor kerestem boltban, akkor még nem lehetett kapni (nálunk). Talán most már hozzáférhető.
Köszi...ez jó ötlet. Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |