Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Az a kisebb baj, a nagyobb az, hogy nem látom át, mert annyira komplex lett a dolog.
Értem, akkor hasznos lenne bizonyítani vagy kizárni.
Hát ja.
De mikor ott voltam, akkor nem voltak nálam antennacsatlakozók (amik itthon vannak), hiszen nem erre készültem. Egyáltalán. Most meg nincs ingerenciám 250 km-t autózni
Szimplán csak túl sok információ lett megosztva. Mármint nem neked túl sok, hanem bárkinek.
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2026
Már tisztul a kép...de mi az a "mezei" ? Nem Mindig TV-s? (mert ahhoz antenna kell). Lehetne szatellit, de az F-csatis lenne, nem koax. Koaxon antennajel még a kábel TV hálózatbó jöhet. De annak a koaxnak is 2 vége van, egyik a boxnál - a másik meg egy elosztónál. A másik végét is megrághatta az egér... Ha rendbe lesz rakva a box-koax és mégse lesz jel, azt is érdemes megnézni...
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2026
Granpánál ezek egyike sincsen, még TV sem.
Nem írtam, hogy Granpánál...hanem a "tetthelyen" értendő!
TDA8174Sziasztok !Tudja-e valaki mi a különbség a TDA 8174A és a TDA 8174AW függőleges eltérítő ic között ? Lehet-e egymás helyett használni ?
Szia! Csak tokozásban térnek el.
Csak mert cseréltem és a TDA 8174A-val nincs eltérítés, pedig az egyenfeszek megvannak.
Az IC körüli elkók cserélve lettek, a 3-as lábon van trigger impulzus? Eltérítő tekercs nem szakadt?
Az elkókat mértem, jók a 3-as lábon szerintem ha nincs is trigger impulzus szinkronizálatlanul kellene eltéríteni, mondjuk egy kicsivel régebben mértem 50Hz-t. Az eltérítőtekercs jó.
Ezek a modern vertikális IC-k nem tudnak önállóan működni. Több vonalon is csatlakoznak a dzsungel-IC-hez és a sorvégtrafóhoz is. Tanulmányozd a készüléked rajzát és használj oszcilloszkópot.
Szkóp sajnos nincs, de majd frekvenciamérővel próbálkozom.
Honnan tudod, hogy az IC a rossz? Pl. szétégett?
Esetleg a potméterek vagy trimerek jók, ahol álltani lehetne?
Ne viccel már. Hangfrekvenciás oszcilloszkóp is most megteszi ennél a mérésnél, és neked is van otthon, nem is egy....
A hozzá csatlakozó alkatrészeket mind végigmértem potis állítás nincs. Ennél az ic-nél nem kell, hogy szétégjen már egy kis zárlat is tönkreteszi a lábak közt.
Mobil alkalmazásos szkópot még nem használtam, így félek nehogy tönkretegye a mobilt.
Azért egy max néhány voltos 50 Hz(100) jel meglétének a megnézése a végfok IC bemenetén, nem túl nagy követelmény egy oszcilloszkópnak.
Annyit még ehhez, hogy akár az EEPROM-tartalom megsérülése is okozhat ilyen eltérítés hibát. Csak egy vékony vízszintes csík van a képernyőn?
Miért is menne tönkre?
Tessék egy leírás, ámbár nem kell ennyire túlbonyolítani... https://www.instructables.com/OscilloPhone-Use-your-Smartphone-as-a...oscop/
Igen.
Válaszd le az IC bemenetét és adj rá egy 50Hz-s jelet generátorról, ennek hiányában egy pár voltos hálózati trafó is megteszi. Ha a csík kinyílik a végfok jó. Természetesen nem lesz szinkronban, de kizárható, hogy az IC rossz-e.
A hozzászólás módosítva: Csü, 23:26
Megpróbálom, bár szerintem a nagy ic csak szinkron jelet ad a háromszög jelet a TDA 8174 állítja elő.
A TDA8174-ben nincs beépített oszcillátor. A működéséhez mindenképpen kell indító impulzus a 3-as lábra.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |