Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1286 / 1286
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») Máj 18, 2026 /

Az a kisebb baj, a nagyobb az, hogy nem látom át, mert annyira komplex lett a dolog.
(#) img válasza szs hozzászólására (») Máj 18, 2026 /

Értem, akkor hasznos lenne bizonyítani vagy kizárni.
(#) szs válasza img hozzászólására (») Máj 18, 2026 / 1

Hát ja.
De mikor ott voltam, akkor nem voltak nálam antennacsatlakozók (amik itthon vannak), hiszen nem erre készültem. Egyáltalán.
Most meg nincs ingerenciám 250 km-t autózni
(#) img válasza Gafly hozzászólására (») Máj 18, 2026 /

Szimplán csak túl sok információ lett megosztva. Mármint nem neked túl sok, hanem bárkinek.
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2026
(#) uniman válasza szs hozzászólására (») Máj 18, 2026 /

Már tisztul a kép...de mi az a "mezei" ? Nem Mindig TV-s? (mert ahhoz antenna kell). Lehetne szatellit, de az F-csatis lenne, nem koax. Koaxon antennajel még a kábel TV hálózatbó jöhet. De annak a koaxnak is 2 vége van, egyik a boxnál - a másik meg egy elosztónál. A másik végét is megrághatta az egér... Ha rendbe lesz rakva a box-koax és mégse lesz jel, azt is érdemes megnézni...
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2026
(#) Gafly válasza uniman hozzászólására (») Máj 18, 2026 /

Granpánál ezek egyike sincsen, még TV sem.
(#) uniman válasza Gafly hozzászólására (») Máj 18, 2026 /

Nem írtam, hogy Granpánál...hanem a "tetthelyen" értendő!
(#) Kaloz Arpad hozzászólása Hé, 11:46 /

TDA8174

Sziasztok !
Tudja-e valaki mi a különbség a TDA 8174A és a TDA 8174AW függőleges eltérítő ic között ? Lehet-e egymás helyett használni ?
(#) kadarist válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Hé, 12:51 /

Szia! Csak tokozásban térnek el.
(#) Gafly válasza kadarist hozzászólására (») Hé, 13:43 /

Mondhatni az egyiknek egy lyuk van a tetején, a másiknak meg két fél az oldalán.
Bővebben: Link
(#) Kaloz Arpad válasza Gafly hozzászólására (») Hé, 14:56 /

Csak mert cseréltem és a TDA 8174A-val nincs eltérítés, pedig az egyenfeszek megvannak.
(#) kadarist válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Hé, 16:54 /

Az IC körüli elkók cserélve lettek, a 3-as lábon van trigger impulzus? Eltérítő tekercs nem szakadt?
(#) Kaloz Arpad válasza kadarist hozzászólására (») Hé, 20:28 /

Az elkókat mértem, jók a 3-as lábon szerintem ha nincs is trigger impulzus szinkronizálatlanul kellene eltéríteni, mondjuk egy kicsivel régebben mértem 50Hz-t. Az eltérítőtekercs jó.
(#) kadarist válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Hé, 20:55 / 1

Ezek a modern vertikális IC-k nem tudnak önállóan működni. Több vonalon is csatlakoznak a dzsungel-IC-hez és a sorvégtrafóhoz is. Tanulmányozd a készüléked rajzát és használj oszcilloszkópot.
(#) Kaloz Arpad válasza kadarist hozzászólására (») Hé, 21:34 /

Szkóp sajnos nincs, de majd frekvenciamérővel próbálkozom.
(#) sany válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Hé, 21:40 /

Honnan tudod, hogy az IC a rossz? Pl. szétégett?
Esetleg a potméterek vagy trimerek jók, ahol álltani lehetne?
(#) Lacika válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Hé, 22:02 /

Ne viccel már. Hangfrekvenciás oszcilloszkóp is most megteszi ennél a mérésnél, és neked is van otthon, nem is egy....
(#) Kaloz Arpad válasza sany hozzászólására (») Kedd, 21:52 /

A hozzá csatlakozó alkatrészeket mind végigmértem potis állítás nincs. Ennél az ic-nél nem kell, hogy szétégjen már egy kis zárlat is tönkreteszi a lábak közt.
(#) Kaloz Arpad válasza Lacika hozzászólására (») Kedd, 21:56 /

Mobil alkalmazásos szkópot még nem használtam, így félek nehogy tönkretegye a mobilt.
(#) tufatofu válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Kedd, 23:30 /

Azért egy max néhány voltos 50 Hz(100) jel meglétének a megnézése a végfok IC bemenetén, nem túl nagy követelmény egy oszcilloszkópnak.
(#) kadarist válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Sze, 0:40 /

Annyit még ehhez, hogy akár az EEPROM-tartalom megsérülése is okozhat ilyen eltérítés hibát. Csak egy vékony vízszintes csík van a képernyőn?
(#) Lacika válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Sze, 7:53 /

Miért is menne tönkre?
Tessék egy leírás, ámbár nem kell ennyire túlbonyolítani...
https://www.instructables.com/OscilloPhone-Use-your-Smartphone-as-a...oscop/
(#) Kaloz Arpad válasza kadarist hozzászólására (») Sze, 19:12 /

Igen.
(#) tufatofu válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Csü, 23:25 /

Válaszd le az IC bemenetét és adj rá egy 50Hz-s jelet generátorról, ennek hiányában egy pár voltos hálózati trafó is megteszi. Ha a csík kinyílik a végfok jó. Természetesen nem lesz szinkronban, de kizárható, hogy az IC rossz-e.
A hozzászólás módosítva: Csü, 23:26
(#) Kaloz Arpad válasza tufatofu hozzászólására (») Pé, 20:53 /

Megpróbálom, bár szerintem a nagy ic csak szinkron jelet ad a háromszög jelet a TDA 8174 állítja elő.
(#) kadarist válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Pé, 23:14 /

A TDA8174-ben nincs beépített oszcillátor. A működéséhez mindenképpen kell indító impulzus a 3-as lábra.
Következő: »»   1286 / 1286
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem