Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1286 / 1286
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») Máj 18, 2026 /

Az a kisebb baj, a nagyobb az, hogy nem látom át, mert annyira komplex lett a dolog.
(#) img válasza szs hozzászólására (») Máj 18, 2026 /

Értem, akkor hasznos lenne bizonyítani vagy kizárni.
(#) szs válasza img hozzászólására (») Máj 18, 2026 / 1

Hát ja.
De mikor ott voltam, akkor nem voltak nálam antennacsatlakozók (amik itthon vannak), hiszen nem erre készültem. Egyáltalán.
Most meg nincs ingerenciám 250 km-t autózni
(#) img válasza Gafly hozzászólására (») Máj 18, 2026 /

Szimplán csak túl sok információ lett megosztva. Mármint nem neked túl sok, hanem bárkinek.
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2026
(#) uniman válasza szs hozzászólására (») Máj 18, 2026 /

Már tisztul a kép...de mi az a "mezei" ? Nem Mindig TV-s? (mert ahhoz antenna kell). Lehetne szatellit, de az F-csatis lenne, nem koax. Koaxon antennajel még a kábel TV hálózatbó jöhet. De annak a koaxnak is 2 vége van, egyik a boxnál - a másik meg egy elosztónál. A másik végét is megrághatta az egér... Ha rendbe lesz rakva a box-koax és mégse lesz jel, azt is érdemes megnézni...
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2026
(#) Gafly válasza uniman hozzászólására (») Máj 18, 2026 /

Granpánál ezek egyike sincsen, még TV sem.
(#) uniman válasza Gafly hozzászólására (») Máj 18, 2026 /

Nem írtam, hogy Granpánál...hanem a "tetthelyen" értendő!
(#) Kaloz Arpad hozzászólása Máj 25, 2026 /

TDA8174

Sziasztok !
Tudja-e valaki mi a különbség a TDA 8174A és a TDA 8174AW függőleges eltérítő ic között ? Lehet-e egymás helyett használni ?
(#) kadarist válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Máj 25, 2026 /

Szia! Csak tokozásban térnek el.
(#) Gafly válasza kadarist hozzászólására (») Máj 25, 2026 /

Mondhatni az egyiknek egy lyuk van a tetején, a másiknak meg két fél az oldalán.
Bővebben: Link
(#) Kaloz Arpad válasza Gafly hozzászólására (») Máj 25, 2026 /

Csak mert cseréltem és a TDA 8174A-val nincs eltérítés, pedig az egyenfeszek megvannak.
(#) kadarist válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Máj 25, 2026 /

Az IC körüli elkók cserélve lettek, a 3-as lábon van trigger impulzus? Eltérítő tekercs nem szakadt?
(#) Kaloz Arpad válasza kadarist hozzászólására (») Máj 25, 2026 /

Az elkókat mértem, jók a 3-as lábon szerintem ha nincs is trigger impulzus szinkronizálatlanul kellene eltéríteni, mondjuk egy kicsivel régebben mértem 50Hz-t. Az eltérítőtekercs jó.
(#) kadarist válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Máj 25, 2026 / 1

Ezek a modern vertikális IC-k nem tudnak önállóan működni. Több vonalon is csatlakoznak a dzsungel-IC-hez és a sorvégtrafóhoz is. Tanulmányozd a készüléked rajzát és használj oszcilloszkópot.
(#) Kaloz Arpad válasza kadarist hozzászólására (») Máj 25, 2026 /

Szkóp sajnos nincs, de majd frekvenciamérővel próbálkozom.
(#) sany válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Máj 25, 2026 /

Honnan tudod, hogy az IC a rossz? Pl. szétégett?
Esetleg a potméterek vagy trimerek jók, ahol álltani lehetne?
(#) Lacika válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Máj 25, 2026 /

Ne viccel már. Hangfrekvenciás oszcilloszkóp is most megteszi ennél a mérésnél, és neked is van otthon, nem is egy....
(#) Kaloz Arpad válasza sany hozzászólására (») Máj 26, 2026 /

A hozzá csatlakozó alkatrészeket mind végigmértem potis állítás nincs. Ennél az ic-nél nem kell, hogy szétégjen már egy kis zárlat is tönkreteszi a lábak közt.
(#) Kaloz Arpad válasza Lacika hozzászólására (») Máj 26, 2026 /

Mobil alkalmazásos szkópot még nem használtam, így félek nehogy tönkretegye a mobilt.
(#) tufatofu válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Máj 26, 2026 /

Azért egy max néhány voltos 50 Hz(100) jel meglétének a megnézése a végfok IC bemenetén, nem túl nagy követelmény egy oszcilloszkópnak.
(#) kadarist válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Máj 27, 2026 /

Annyit még ehhez, hogy akár az EEPROM-tartalom megsérülése is okozhat ilyen eltérítés hibát. Csak egy vékony vízszintes csík van a képernyőn?
(#) Lacika válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Máj 27, 2026 / 1

Miért is menne tönkre?
Tessék egy leírás, ámbár nem kell ennyire túlbonyolítani...
https://www.instructables.com/OscilloPhone-Use-your-Smartphone-as-a...oscop/
(#) Kaloz Arpad válasza kadarist hozzászólására (») Máj 27, 2026 /

Igen.
(#) tufatofu válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Máj 28, 2026 / 1

Válaszd le az IC bemenetét és adj rá egy 50Hz-s jelet generátorról, ennek hiányában egy pár voltos hálózati trafó is megteszi. Ha a csík kinyílik a végfok jó. Természetesen nem lesz szinkronban, de kizárható, hogy az IC rossz-e.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2026
(#) Kaloz Arpad válasza tufatofu hozzászólására (») Máj 29, 2026 /

Megpróbálom, bár szerintem a nagy ic csak szinkron jelet ad a háromszög jelet a TDA 8174 állítja elő.
(#) kadarist válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Máj 29, 2026 /

A TDA8174-ben nincs beépített oszcillátor. A működéséhez mindenképpen kell indító impulzus a 3-as lábra.
(#) sany válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Hé, 11:17 / 1

Itt szerintem más probléma lesz nem az IC. Ha ki is cserélted és feltételezzük, hogy jó az IC amit beleraktál. Akkor is lehet tönkre tette már valami, mivel érzékeny.
Ne csak az IC környékén nézd meg az alkatrészeket.
Én cserélném kondikat, máshol is.
A hozzászólás módosítva: Hé, 11:17
(#) Kaloz Arpad válasza tufatofu hozzászólására (») Sze, 21:43 /

Sajnos már csík sincs mindig és az a2 feszültség is lemegy ilyenkor 110v körüli értékre.
(#) sany válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Csü, 9:52 /

Olyat nem vettél észre, hogy pl. a környező hőmérséklet befolyásolja-e esetleg a működést?
Következő: »»   1286 / 1286
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem