Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Ez a honlap és bolt már nincs, utódja ugyanazzal a tulajjal: "kontel.hu".
Pedig en onnan is vettem par eve, amikor itt a helyi gyujtok kertek
Mikor szunt meg?
Nem tudom mikor szűnt meg, kb.: pár éve. Ugyanaz az árukészlet van a "kontel.hu"-n, csak elköltözött, és más a cégnév.
Kozben en is vegigneztem, elkepeszto idoutazas
![]() Van egy csomo MEV IC-juk, sot arulnak D8755-ot is (Intel EPROM+IO a 8085-os rendszerekhez), igaz talan a video vagy ilyesmi szekcioban... Ha valaki regi cuccokkal foglalkozik erdemes bongeszni naluk, tuti van meg elfekvo MEV8080 is csak ok sem tudjak melyik fiokban A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2026
Biztosan előző boltból lévő régi el nem kelt árukészlet is van.
2009-ben szűnt meg. Viszonylag ritkán jártam oda, mivel botrányosan rossz volt a kiszolgálás, ha tehettem, kerültem.
Van új PICVan új PIC, de szerintem mi nem nagyon fogjuk használni...
HVG....
Kicsit utánanéztem: - Az "AI-chip” jellegű megfogalmazás A HPSC nem dedikált AI-gyorsító, hanem általános célú, nagy teljesítményű űrbeli SoC. Van benne vektoros és AI-workload támogatás, de nem olyan értelemben „AI-chip”, mint egy NVIDIA GPU vagy TPU. - "100× gyorsabb” ez nem modern földi processzorokhoz képest értendő, hanem a jelenleg használt, sokszor 20+ éves űrprocesszorokhoz (pl. RAD750). Ez könnyen félreérthető, szenzációhajhász állítás. - "500× erősebb" ez nem a NASA hivatalos vállalása, másodlagos forrásból származó adat. - "Önállóan gondolkodó űreszközök” Megint csak szenzációhajhász újságírói fogalmazás. A NASA autonóm működésről beszél, nem általános mesterséges intelligenciáról vagy „öntudatos” rendszerekről. Bővebben: Link NASA.gov Bővebben: Link NASA.gov
Nem a HVG?
Hanem? (Nem ő írt le olyanokat "ismeretterjesztés" címszóval, ami megtéveszti , aki nem szagember??? DE!!!! ) A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2026
Jól vagy? Értesz magyarul? Gafly a hírhozó. A HVG már évtizedekkel ezelőtt elsötétült.
Én jól vagyok, köszi.
Es jól értetted: a HVG-re írtam, amit. (Úgy látszik, van, miben élből egyetértünk )
Pedig a tervek szerint lehetséges lesz, ugyanis kereskedelmi forgalomba is fog kerülni.
Amúgy annyit még hozzátennék, hogy ez a project nem 2 hanem 3 szereplős (vagy 4, attól függ, hogy hogyan nézzük, ugyanis a fizikai gyártását a GlobalFoundries végzi), a proci mag (amiből 10 van benne) a SiFive szellemi terméke, ami a MI "tulajdonságát" adja a processzornak. Na, ahogy kijön, máris lehet agyalni egy amatőr űrjármű építésén, hiszen proci már lesz hozzá Asimov univerzuma zenésítveItt egy érdekes 2 felvonásos zenemű első fele :Asimov univerzumából 1. felvonás Jó szórakozást !
Szóval medve elől ne mássz bizsergefára.
De csatornába se bújj előle! |
Bejelentkezés
Hirdetés |

)