Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Napelem alkalmazása a lakás energia ellátásában
Témaindító: Router, idő: Júl 15, 2006
Témakörök:
Szia!
A fém/hordós úszótest magától megoldja ---csak az értéke rossz.Ráadásul hordozható tipus? De szerencsére nem szükséges még a villámvédelemhez sem.
Leveri a vas macskát.
Mi értelme van 0,5 ma nak ? Egy sima zavarszuro kondi többet enged át.
Szia!
Mint a Védőelválasztó, szigetelő trf ről táplált hálózatnál. A zavarszűrű itt csak a kapacitás növelése miatt van.(egyszerűbb olcsóbb) Te hogyan oldanád meg az érintésvédelmet ebben az esetben?
Utána nézve a kapcsolás technikának , 2 út van , a DC és AC szivárgó áram mérés . A DC korrekt , az függ a kapacitív bedugott vezetékek , fogyasztóktol
Tehát DC . Nem garantált a generátor / inverter kimenete trafos vagyis egyenértékű vezetése , ezért kell a 2*110 v trafó aminek a közepét tápláluk vizsgalofesszel . Így korrekt bármely oldal szivárgás észlelése . Femvazhoz képest mondjuk 12-25 v ellenálláson keresztül megtaplalva a kozepcsapolast , mérhető ha átvezetése van . Minél jobban sontol annál kisebb a fesz .
Szia!
Ezeknek én is utánanéztem s a megvalósitása? Segédtáp, mérőellenálláson 12-25V/ 10...50kOhm =1,2ma......0,5mA ,ehhez erősitő, s máris jöhet a lekapcsolás. Az inverter kimenete "H" hidas. Szóval olcsóbb egy használt, bontottat venni Indiából postázva. De ha óhajtod épitek neked egy ilyet , némi készpénzért. S ha megnézed a két oldal kezelését ellenállással? A hozzászólás módosítva: Hé, 19:18
Szerintem az én leagazasos trafos megoldáson korrektebb , vagyis nem kell két csatorna .
Apropó , ebből hány darab kellene a kérdezőnek ? És hány ilyen szivárgáserzekelo kell egy hajóra ? Gondolom több is , kicsit ciki lenne ha egy kicsit hibás miatt elsötétül ne az egész hajó . Bár dolgoztam egy buta hentesnél , aki a hűtő ajtó a rakta az erosaramu betapot és az egész vágóhíd egy 100a firelen ment keresztül . Ami rendszeresen kapott a kondenzvizbol , és minden tok sötétbe váltott , naponta többször is . Szerinte ez így jó ... Felajánlásokat köszönöm , de 1 nekem nem kell , mert egy papirhajom sincs 2 magam is meg tudom csinálni . Ja , az áramkörnek ki kell bírnia ha nem csak 12v bemenőt kap ... Szóval ha csinálnál ilyet azt a kérdezőnek ajanld fel . |
Bejelentkezés
Hirdetés |