Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Kösz, én nem értek hozzá, nyomtatóm sincs. A kérdésem tapasztalatra vonatkozott volna. Ha meggyőző igent kapnék, akkor is keresnem kell valakit, aki kinyomtatja.
Szerintem nem ér annyit az egész. Meg kell szerkeszteni a modellt hozá, kinyomtatni ami vagy jó vagy nem. Egy ilyen kategóriás gép meg kb 10ezer forint...
Szia! 0,4 fúvóka bőven jó hozzá, nincs ferde fal. 0,2 fúvókával csökken a rétegkötés. Ha nem akarsz "műszaki műanyaggal" (pl. PA, PC..) bajlódni, legjobb lehet a PCTG GF, vagy az ASA AF. A fröccsöntésre optimalizált modellt illik átalakítani 3D nyomtatásra, úgy ki fogja bírni.
Nyomtasd ki PCTG GF vagy ASA AF anyagból, 0,4 fúvókával. Tegyél letörést vagy rádiuszt a tengelycsonk és a kerék közé. Szerintem megéri megmenteni egy régi gépet, mert az újak azok elég gyenge konstrukciók. Én pl. egy 25 éves Moulinex gépet mentettem így meg. Ha elakadsz, írj nyugoodtan.
R75
Ja bocs, most olvasom, nincs nyomtatód... Keress nyugodtan. 3D modellt meg tudod szerkeszteni?
Szia!
Te leszel az én emberem, ha tényleg tudsz segíteni! Előre is köszönöm! Persze én szerkeszteni sem tudok, ellenben van tolómérőm ![]() Folytathatjuk magánban?
Fogaskerék
Talált a gugli - helyett Duck. Nem rossz kereső az, próbáljátok ki: duckduckgo Remélem, segítettem. A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2026
Király vagy!
Még le kell ellenőriznem, hogy tutira kompatibilis-e, aztán meg is rendelem. Köszi!!!!!!!!!
Sokat nyomtatok 0,4-es fúvókával. Tapasztalatból tudom hogy ronda lesz az eredmény ilyen kicsi modulnál.
Az utolsó mondatod nem értem. STL formátumból a szeletelő beállítás határozza meg hogy a rétegek hogyan épüljenek fel.
Sajnos, nem kompatibilis az én készülékemmel. A kereskedő 10% esélyt ad annak, hogy még beszerezhető.
Lehet, hogy mégiscsak nyomtatás lesz?
Biztos vagyok benne, hogy nem bírná elviselni a nyíróerőt a rétegtapadás - akármilyen anyagból is van nyomtatva. A fogaskerék ok, de feljebb van a keverőlapátnak az a pár millis kiállás a tengelycsonkon. A közte lévő 1-2 cm-ben pedig elég "vékony" a fogaskerék tengelye... Ráadásul a tetejénél a rugó szorítja össze a félbevágott! fogaskerék-tengelyt - ami tartja/szorítja a lapátot.
Ebben az esetben ha csak a fogak koptak le, de a tengely része még jó, meggondolandó az a módszer is, hogy csak a fogas részt nyomtatjuk ki gyűrűszerűen, a lekopott fogaskerékről eltávolítjuk a külső részt, majd a kinyomtatott fogas-gyűrűt ráragasztjuk.
Bingo!
Hiszed, vagy sem, magam is így képzeltem el, sőt, már egy mórickaábrát is készítettem a minap. A csésze szerű új alkatrész menne a megmaradt részre jobbról, a túloldalról egy pontosan illeszkedő tárcsa, és minden együtt összeragasztva, és/vagy csavarozva is lehetne, a hely elég 3-4 M3 csavarnak is. Érzésem szerint bikaerős lenne... csak hát a fogaskoszorú, az lenne a gyenge láncszem. Erről az új megközelítésről is mondhattok véleményt.
Én készítettem PLA-ból és PETG-ből de egyik sem bírta. Nylont ajánlották, de arra nem volt alkalmas a gépem.
Az eredeti geometriát produkálnia kellene mielőtt pénzt áldoz rá. Ha fogaskerék lenne akkor már kiszámoltam volna a fogazási adatait neki. Csigahajtásban kevesebb a tapasztalatom, bár arra is készítettem már szoftvert.
Több oka van, amikor a réteget helyezi el a fúvóka egymásra, akkor az adhéziós kötés felülete kisebb, továbbá termodinamikai diffúziós kötés a gyorsabban hűlő lerakott "kilapított szál" kötése is kisebb. Továbbá a kisebb 'flow rate' is kisebb molekuláris tapadást ad. Ezért pl. ahol megengedett (nem ezesetben) és nem számít annyira a felület minőség, inkább a fizikai stabilitás, ott törekedni kell a 0,6 vagy 0,8 fúvóka használatára. Bár ott a támasz eltávolítása is kemény dió...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Lehet, hogy mégiscsak nyomtatás lesz?