Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   34 / 311
(#) Doncso hozzászólása Aug 26, 2008 /

Sziasztok.
Épp a végéhez közeledek a műhely projectnek még egy pár polc és tartóka hiányzik de már alakulgat. Az alkatrészes polcból tervezek mégegyet alá vagy mellé az majd kialakul, illetve még válogatnom kell az alkatrészeket is.
(#) hapro válasza Doncso hozzászólására (») Aug 26, 2008 /

Nekem a régi valahogy otthonosabb, bár az újban még nagyobb hely van. Meg talán egy ablak is bekerült a kép szerint jobb oldalra, vagy csak épp besütött a nap és akkor fényképezted, vagy egyik se.

Nálam ha "rend" van akkor max egy két napig tart, és egyszerűen addig-addig kóbászolok, míg tényleg csak egy nyáknyi helyem marad az asztalon és a kupleráj tetején forrasztgatok, vagy szerelek valamiket. Aztán ha rend van, nem találok semmit, de ezzel talán nem vagyok egyedül.

De most gondolkodok, hogy mi is az amit hiányoltam nagyon...talán egy sörös üveg a szkóp előtt.

Gratulálok egyébként hozzá, hogy van műhelyed!
Nálam a nappali a műhely, és még eddig nem kaptam egy bejelentést és feljelentést sem az asszonytól, hogy kupi van, és hogy miért itt van ez az egész cumó.

üdv.:

Zoli
(#) tiggersoft válasza hapro hozzászólására (») Aug 26, 2008 /

Én azt szoktam mondani:rend a lelke mindennek de nem mindenkinek!
Vagy: csak a buta csinál rendet,a zseni átlát a káoszon...
(#) Doncso hozzászólása Aug 26, 2008 /

tiggersoft : ugye nem gondolod komolyan hogy ez a rend nálam sokáig tart????

Ez csak azért van most így mert most pakoltam el mindent a festés után . Kb addig fog tartani amig neki nem állok valaminek. Egyébként nem attól zseni valaki hogy rumli van a műhelyében. Persze ez a rendre sem igaz.

Hapro mester: A régi és az új mühely ugyanaz a terület csak rendbe van kapva, tulképp ugyanannyi helyem van sőt még több mert bal oldalról elkerült a keskeny asztal mert ugyse fértel el rajta és a belső lett megmélyitve, ablak sajnos nincs mert az egy főfal, szerintem a nap miatt látod úgy, de ne aggój káosz hamarosan lesz ha kész lesznek szembe is a polcok mag még oldalra és bepakolok ugyanis ez csak a negyede a cuccaimnak .
Eddig én is a szobában nyomultam de akkora káoszt termeltem hogy muszáj voltam kitelepülni mert az nem lakásba való lett volna.

Amúgy én azt az szemléletet vallom, hogyha mindennek van helye, de tényleg mindennek legalább egy dobozka a polcon mindennek,akkor nagyjából öt perc alatt rendet lehet tenni és mégis tudod mi hol van, illetve bármikor bárminek neki tudsz állni nem kell az asztalt lapáttal lesöpörni hogy egy kis helyhez juss. Vagy bármit elő tudsz kapni ha kell. nem kell felforgatni egy két fiókot hogy hol is van ez meg az, jó ha nincs sok cuccod akkor fejbe tartod de ha rengeteg akkor nem.

Üdv...
(#) fureszk válasza Doncso hozzászólására (») Aug 26, 2008 /

Vagy rend van, vagy dolgozunk.
(#) Doncso válasza fureszk hozzászólására (») Aug 26, 2008 /

Jogos!!
(#) uli hozzászólása Aug 27, 2008 /

Megmutatom már én is, mim van

Alkatrész tároló dobozaim pont ugyan lyanok, mint amik a falba vannak építve
Régen 30 Ft volt az Obiba tetővel, és bevásároltam Szerintem tök jó.
(#) Szebence válasza Doncso hozzászólására (») Aug 27, 2008 /

Jó hogy van ilyen kis műhelyetek, ha más nem akkor egy kis sarok kialakítva... Én sajnos a szobámba vagyok kénytelen tárolni az összes elektronika alkatrészeimet és itt is kell dolgoznom. Ha sok időm de leginkább pénzem lesz csinálok valami kis faházikót, mint amilyet venni is lehet nagyobb bevásárlóközpontokban, mint pl kertekbe, a szerszámok tárolására alkalmas házikó, csak picit nagyobbat
(#) huba válasza uli hozzászólására (») Aug 27, 2008 /

Mi az az izé a kompakt végén?
(#) levii válasza Szebence hozzászólására (») Aug 27, 2008 /

Ezek szerint nem vagyok egyedül aki a szobájába dolgozik
(#) fureszk válasza levii hozzászólására (») Aug 27, 2008 /

Hogy lennél! Egyelőre én is az íróasztalomnál forrasztok.
(#) uli válasza huba hozzászólására (») Aug 27, 2008 /

Az nemtudom minek a teteje
Ráment, én meg ráhúztam
(#) levii válasza fureszk hozzászólására (») Aug 27, 2008 /

Én az íróasztalon már alig férek el
(#) fureszk válasza levii hozzászólására (») Aug 27, 2008 /

Nekem van vagy 1,5m*1,5m-es.
(#) levii válasza fureszk hozzászólására (») Aug 27, 2008 /

Hát a 1,5x1,5 az elég nagy.
Nekem is elég nagy íróasztalom van csak itt van a gép is azért nincs hely.
Persze a két műhely ami van az udvaron az tele van minden kacattal.
Na mindegy nem mérgelődök.

Üdv!
(#) Doncso hozzászólása Aug 28, 2008 /

Látjátok, ezért mondom én hogy rend a lelke mindennek, mindenki irja hogy "már alig férek el az íróasztalomon" meg ilyenek, de ha mindennek meg van a helye akkor 3-4 perc alatt rendet lehet tenni és bárminek ujra neki lehet állni nem kell lesöpörni, letúrni az asztalt egy negyed négyzetméter helyért.
(#) levii válasza Doncso hozzászólására (») Aug 28, 2008 /

Te "könnyen" beszélsz van egy külön helyiséged amit műhelnyek használsz.
(#) Frankye válasza levii hozzászólására (») Aug 28, 2008 /

Azért még nem lesz "könnyebb" sokkal a dolga! Nekem is van saját műhelyem, de az egész család lomtárnak nézi/használja, így "minden kacat" nálam áll meg.
(Persze, én nem hagyom annyiban, de mégis nekem kell "küzdeni" utána vele...)
(#) levii válasza Frankye hozzászólására (») Aug 28, 2008 /

Igen de azok nem a te cuccaid szóval nem te csinálsz rendetlenséget más kérdés hogy neked kell vele "küzdeni".Én viszont a saját cuccaimmal nem férek el annak ellenére hogy amire nincs szükségem az a pincébe van vagy a padláson.
Na majd egyszer ha naggyobb lesz a rend rakok fel képet.
(#) Imi65 válasza Doncso hozzászólására (») Aug 28, 2008 /

Én 3 m2 -es asztalt csináltam magamnak, de teljesen mindegy mekkora. Pár hónap, és tele van. Szerintem ez ellen kár is küzdeni, úgyis reménytelen. Ezzel együtt kell élni. A párod meg úgy is tudja, hogy Ő sem tehet ellene semmit.
(#) IMi válasza Imi65 hozzászólására (») Aug 28, 2008 /

Idézet:
„Ezzel együtt kell élni. A párod meg úgy is tudja, hogy Ő sem tehet ellene semmit.”

Milyen igaz !....
(#) Doncso válasza Imi65 hozzászólására (») Aug 28, 2008 /

Persze, nem is a méretről van szó, akár 5 nm-eres asztalt is teli lehet vágni seperc alatt, de ha pakoláskor nem begyömöszöl az ember mindent mindenhova hanem tényleg mindennek van helye akkor rendet lehet tartani, egyébként reménytelen ezt aláírom, én is dolgoztam a szobámban, na az katasztrófális állapot volt, ugyanis ha végeztem akkor mindent behánytam a kisfiókba aztán az gyorsan megtelt ám, jött a mikrósdoboz az asztal alá, azt is megtöltöttem, semmit nem találtam utánna, egy fogóért fel kellett forgatnom a szobát, fuuu szóval nem volt egyszerü így, na ekkor mondtam hogy állj, kis kuckó létrehoz és kivonulás van. Itt szépen mindennek kitalálom a helyét és igy rendet lehet tartani, nem muszáj a kupival együtt élni, szerintem, én legalábbis nem érzem jól magam ha nem jutok be a műhelybe a kupitól, illetve hasraesek a pákámban. A másik dolog meg az, hogy én általában egyszerre egy dologgal foglalkozom, így nem sok szerszámot használok egyszerre így nem is nagy a felfordulás. De azért higyjétek el ,hogy volt már nálamis olyan hogy nem tudtam bejutni a műhelybe mert akkora káosz volt.
(#) Doncso válasza levii hozzászólására (») Aug 28, 2008 /

Mühely nem mühely mindenhol lehet rendet tartani és mindenhol lehet káoszt is. Ez szerintem nem helyfüggő. Annyi előnye van a műhelynek hogy több tered van illetve teljesen kihasználhatod mert csak erre való Ellentétben a szobával.
(#) levii válasza Doncso hozzászólására (») Aug 28, 2008 /

Biztos igazad van hogy mindehol lehet rendet tartani de nem mindegy hogy szoba vagy műhely.
(#) Doncso válasza levii hozzászólására (») Aug 28, 2008 /

Igy igaz!!

Idézet:
„Annyi előnye van a műhelynek hogy több tered van illetve teljesen kihasználhatod mert csak erre való Ellentétben a szobával.”

Mint ahogy korábban írtam.
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 28, 2008 /

Idézet:
„De ez csak,egy kis védekezés volt a lustaságra!”

Köszönöm uram.

Látom egyet értünk. De tényleg, egyszerre nem lehet belekapkodni mindenbe, annak semmi értelme szerintem, jó megesik persze, de én alap állapotban egy dologgal foglalkozom egyszerre nem 8-9 el. Azért mert műhely még lehet egy alap rend ahol az ember jóérzéssel megy be hiszen ez hobbi és kellemes időtöltés, persze lehet van aki úgy érzi jól magát mintha szeméttelepen lenne, én nem , szeretek tisztaságban és rendezetten dolgozni és kikapcsolódni.
Amugy köszi az elismerést és a -t
Üdv: Doncso

Mellesleg megjegyezném, akkor Topi is amatőr mert rendet tart???? Nem hinném.
(#) Frankye válasza Doncso hozzászólására (») Aug 29, 2008 /

Túl azon, hogy a rendetlenségben megtalálni valamit sokkal több idő és fáradtság, mintha mindennek "szabott" helye van, még balesetveszélyes is!
Egyébként ne mondja senki, hogy lakásban nem lehet dolgozni: Mi a párommal, a lányommal, meg a kutyusunkkal egy 37 nm-es, szoba-konyhában laktunk, és mégis, az össze szoba- és konyhabútort sk. készítettem el, bent a lakásban! (Pedig kellett fűrészelni, fúrni, faragni, stb!) Pusztán a találékonyságon és a precizitáson múlik minden.
(#) hapro válasza Frankye hozzászólására (») Aug 29, 2008 /

A mi lakásunk kicsit nagyobb de hasonló itt is a helyzet mint nálad a berendezések terén. Sk minden és helyileg itt a 3.emeleten készültek, mert ez a műhelyem is most.
Csak egyre jobban szorítanak ki a készült elektronika kütyük a lakótérről...végfok végfok hátán...
(#) zotya94 hozzászólása Aug 29, 2008 /

sziasztok
az én műhelyem valahogy így néz ki
(#) Ballage válasza zotya94 hozzászólására (») Aug 29, 2008 /

Rendesen fel vagy szerszámozva....
Következő: »»   34 / 311
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem