Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
A vízszint is érdekes, de azt tudtam korrigálni.
Nekem az tűnik furának, hogy ki van világítva az akvárium. Idézet: „azt tudtam korrigálni.” Így meg a lábunkra folyik, picit hanyatt is kellene még dönteni!
Hasznos infó, köszi. Ezért csal a vízmértékem, ilyen víz lehet benne.
Nem víz van abban, én más anyagra tippelek.
Igazad lehet, én a nevéből következtettem tévesen, hogy ott víz van. Közben a vízszintből ered a neve.
Valami nitrohígító szagú cucc van a vízmértékben , egyszer csökkenteni akartam a buborékméretet, (csak növelni sikerült)
A hozzászólás módosítva: Pé, 4:22
Nekem sikerült csökkenteni is. ( két kisebb lett bekőle.)
Egyszer próbáltam vizisízni a Dunán. De azóta nem találtam eléggé lejtős tavat...
![]() De az ilyen vízből álló tavon biztosan sikerülne...
Hát először a motorcsónak felhúz a vízdomra, utána vissza lefelé van a lejtős víz.
Én még nem próbáltam, csak gondolom mert értek a fizikához
Ez így nem teljesen igaz ! A föld gömbölyű ezért a tenger minden irányban leejt , nem igazán jó kicsi tavakon vizisízni mert azoknál kicsi a leejtés ...
Ezt meg tudom erősíteni! A kerti tavam lejtése túl kicsi a sieléshez, de az úszó vizinövények mind egy oldalra kerültek... Néha meg a másik oldalra mennek át. De olyan gyorsan, hogy a mozgásuk okozta szelet is lehet érezni...
Ez sem igaz. A Duna nem lejt mindenfelé. Dunán úszva hosszirányba sokkal nehezebb egyik irányba, nyilván akkor felfelé úszok. Vissza könnyű, az a lejtő.
Elegendő, ha lokálisan lejtős a víz. Szörfösök szerint.
A duna folyó ! Fentről lefelé folyik annak még nagyobb a leejtése mint a tengernek . Oldalra is leejt középről csak mivel kisebb a távolság nem akkora a leejtés .... A kiránduló hajó is azért megy átlósan a két part közt hogy kihasználja a leejtést mindkét irányban ... Ez tiszta fizika .
A hozzászólás módosítva: Szo, 4:40
Oké hogy folyó, de a föld forgása miatti centrifugális erő a magasabb felé húzza, arra folyik. Megnézem vízmértékkel, merre lejt.
Nem kell a vízmérték csak nézz meg a partról egy hajót ..... billeg azt jelenti hogy ???
1000 oldal tömény hülyeség. Ez azért elég vicces - mókás. Nem?
Ha vízszintes volna nem billegne a hajó rajta ....
Nem jó hajót nézni, pont azért billegtetik, hogy a hajóról nézve a kívánt menetirányba lejtsen a víz és akkor csak lesiklik arrafelé magától.
Csak a víz teteje nem vízszintes, alatta már igen.
Ebből következően a hajó alja sem billeg, csak a felső része.
Nem tudom írtam e már, de a következő sztori történt. Neveket nem akarok teljes terjedelmében ide írni, de a lényegen ez nem változtat. A cégünk vezére valamilyen Attila, a karbantartás vezetőnk meg Kovács valaki.
Évzáró bulin elmeséltem az egyik alternatív csodaszarvas legendát. Így szól: Attila mikor népével letelepedett, nagy mennyiségű bor kiséretében ezt megünnepelte. Reggel mikor kitántorgott sátrából hogy könnyítsen magán, fejét megrázta, majd megkérdezte magától. -Úristen! Hun vagyok? A Magyar nép ezt látván felkiáltott. -Attila Hun, tehát mi is Hunok vagyunk! A Kovács odalépett Attilához, hogy megkérdezze mi is történt. De Attila bele folytotta a szót. -Ne kérdezösködj, hanem látod ott a fűben azt a lepissantott lópatkót? Na abból kovácsolj nekem egy kardot! Szegény kovács verte a patkót, de nem nagyon haladt a munkával. Amikor Attila számonkérte hogy mikor lesz kész a kard, a kovács csak annyit mondott: Ebből a patkóból soha nem lesz kard, mert ez egy csoda szar vas! Amikor ezt meséltem, hátam mögött ott kuncogott a főnököm, ujjával a karbantartás vezetö mellkasát bökdösve. |
Bejelentkezés
Hirdetés |