Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Castone erősítő javítás

Témaindító: xray, idő: Ápr 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   25 / 25
(#) kadarist válasza metabo123 hozzászólására (») Júl 3, 2026 /

Szia! A primer (230V) oldalra rakj be egy 60-100W-os izzót.
(#) metabo123 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 3, 2026 /

Szia!
Első gondolatom nekem is ez volt, aztán olvastam Alkotó hozzászólását és úgy vélem igaza lehet.
(#) kadarist válasza metabo123 hozzászólására (») Júl 3, 2026 /

Nincs igaza, de úgyis neki adnak igazat.
(#) metabo123 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 5, 2026 /

Egyéb ötlet, vagy javaslat híján akkor kipróbálom (egyelőre csak az egyik csatornát) soros primerköri 60W-os izzóval, aztán majd meglátjuk...
(#) papi válasza metabo123 hozzászólására (») Júl 5, 2026 /

ez talán jobb rajz
(#) metabo123 válasza papi hozzászólására (») Júl 6, 2026 /

Szia,
Köszönöm a törődést!
Ezt a csomagot én is letöltöttem (az ElektroTanyáról), de hibakeresésre nem tudom használni őket.
Két látszólag azonos panelbeültetési és nyák rajz is van benne ami egyezik az én általam javítottéval, de a tranzisztorok lábkiosztása eltérő a két rajzon.
Egy kapcsolási rajzra lenne szükségem leginkább, vagy egy olyan valakire, aki vezetné a kezem a hibakeresésben.
(#) metabo123 válasza metabo123 hozzászólására (») Júl 8, 2026 /

Nos, primer köri izzóval áram alá helyeztem a készüléket (egyelőre csak a jobb csatornát kötöttem vissza).
Bekapcsolt, látszólag minden rendben.
Egy kis teszt hangszórót kötöttem a kimenetre. Mivel csak 10W/6 ohm a hangszóró, csak 1-2 W-al hajtottam meg és elég kásásnak tűnik a hangja!

Továbbra is nagy kérdés számomra, hogy mennyi a megengedhető DC szint a hangszóró kimeneten? Nálam az egyik csatornán 20mV a másikon 70mV

Valaki megmérné nekem egy működő Castonon??
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2026
(#) hajdumihaly válasza metabo123 hozzászólására (») 19:42 /

Szia! Szkóppal mérd végig a jel útját. Tipp, úgy mérd meg a kimeneti egyent, hogy terheld le névleges ellenálásal...
Következő: »»   25 / 25
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem