Fórum témák
» Több friss téma |
Annyi biztos hogy ez egy colpitts oszcillátor.
Nem kell emberként kezelni az ai t, eléggé komoly dolgokra képes helyes használattal. Hogy a chatgpt konkrétan milyen nemtudom, sajnos le vagyok maradva de rengeteg videó van amiben látszik hogy pl protokoll visszafejtésben, reverse engineeringben brutális dolgokra képes, töredék idő alatt van eredmény ha bevonja az ember.
Ránézésre műverősítőnek tűnik, viszont van egy olyan gondolatom, hogy mi van akkor ha A/D átalakító? Mihez csatlakozik a kimenete? Feltehetően analóg vagy digitális a kimenete?
Mosogatógép vezérlő panelhez. Ez adja a víznyomás jelét. A kimenete analóg egyenfesz.
Valami nem gömbölyű.
A nyomásérzékelő egy statikus jellegű jelet ad. A bemenetén az induktív csatolás mit csinál? Transzformátorosan csak váltakozó jelet lehet csatolni, DC-t nem. Nem lehet, hogy valamilyen propelleres áramlás érzékelő adja az induktív jelet? És akkor ez a kis kütyü egy frekvencia-feszültség konverterként működik?
Szerintem LCC oszcillátor, a mag elhangol.
Szerintem gömbölyű a dolog. A víz nyomása mozgatja a vasmagot a tekercsben. Az oszcillátort elhangolja a vasmag. Változik a frekvenciája. Ezt a változást valahogyan egyenfeszültséggé alakítja. Például minden periódus indít egy monostabilt, majd ezt a jelet egy kondival megszűrjük. Vagy egyéb más módon. A vasmag mozgása a tekercsben energiát is von el a tekercstől, ami miatt változik az amplitúdó és ezt az amplitúdó változást alakítja át a szükséges feszültséggé.
Ki tudja. Ezért lenne jó egy adatlap.
TDA0161 smd-re tippelek. Induktív közelítéskapcsoló. 2 és 5 gnd.
Ez elképzelhető. Jó volna látni a mechanikai rajzát. Hogyan, és mennyit mozdul el a vasmag a víznyomás hatására, hogy kapcsoljon.
WiFi IR remote powerÜdv, a képen látható alkatrészre van valami tippetek?Annyit tudtam leolvasni, hogy talán 6PGBG vagy 6PG8G jobb kép viszont nincs. Egy WiFi IR remote eszköz tápegység része, USB-C ről bejövő 5V-ot konvertálja talán 3.3V-ra, legalább is ez a tippem. Az alkatrész típusa inkább azért kérdéses, mert most jelenleg power bankról lehetne járatni, de olyan minimális a fogyasztás, hogy pár 10mp után a powerbank lekapcsol. És valójában az lenne a terv, hogy 1S Li-ion celláról tápláljam, így kimaradna egy konverziós lépcső. Tehát azt kellene kideríteni, hogy a bemeneti minimum feszültség vajon hány volt lehet. Az AI sajnos besült. Köszi. A hozzászólás módosítva: Vas, 16:39
Ui.: Egyébként ez az eszköz az.
A hozzászólás módosítva: Vas, 16:51
Szervusz!
Annak a Tuya vezérlőnek (meg gondolom a többinek is a panelen) 3.3V (max. 3.6V) a tápfesze, így nem fogod tudni egy 3.6/3.7V-os celláról üzemeltetni mert az feltöltve 4.1/4.2V ami egyrészt már sok a panelen lévőknek, másrészt stabil feszültség kell nekik, ráadásul a VRM-nek is van egy "sapka" tartománya amennyivel több feszültség kell neki, hogy rendesen tudjon szabályozni, ezért van 5V-ról hajtva. Miből gondolod, hogy a VRM nem jó, mit mértél eddig a panelen? Vagy jó, csak az akkura átalakítás lett volna a lényeg? Dugj a powerbankra egy LED-es lámpát vagy valami kis fogyasztót, amivel bekapcsolva marad. https://developer.tuya.com/en/docs/iot/CBU-NL-module-datasheet?id=K...53y0yg
Az eszköz jó, csak az akkusítás lett volna a lényeg.
De akkor nem úszom meg egy Li-ion charger boost modul nélkül ezek szerint. Abban reménykedtem, hogy az eredeti DCDC tud tolerálni valamennyire alacsonyabb feszkót is az 5V-nál, mondjuk 3-6V inputot... Ezért kellett volna az adatlap.
Aliexpress keresőbe S09 . Ez a piros step up dn konverter esp32höz 1s celláról nekem bevált. Az önfogyasztása alacsony. Akkutöltéshez más töltő kell
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Ezért kellett volna az adatlap.